Forum Trek.pl Newsy Fantastyka Upadek uniwersum Battlestar Galactica?

Upadek uniwersum Battlestar Galactica?

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • Author
    Keymaster

Stacja Syfy rozważa anulowanie pilota serialu telewizyjnego pt. "Battlestar Galactica: Blood and Chrome", a sama seria ma stać się jedynie serialem internetowym (10-minutowe odcinki). Decyzja jeszcze nie zapadła, ale nie najlepiej wróży to światu BSG i samej hard SF w TV...

Źródło: io9.com

Coen
    Participant

Naprawdę trudno mi powiedzieć, aby było mi smutno z tego powodu. Restart BSG rozbudził wielkie nadzieje, w moim odczuciu im jednak nie sprostał. Uniwersum które wykreował też nie spełniło moich oczekiwań. Było w mojej ocenie nudne i pozbawione polotu. Już lepiej zapowiadał się anulowany Outsiders czy jak to tam miało w tytule

Galactica
    Participant

SyFy jest świetne. Serial jeszcze nie ruszył, a juz kasacja wisi w powietrzu. Z drugiej strony patrząc jakby emisję przenieśli do neta to może mieliby więcej widzów 😀

Pitmistrz
    Participant

Mogli stargate universe na neta przenieść zapewne nikt nie powiedział by nie.

Galactica
    Participant

Też prawda. Brakuje mi Stargate.

Eviva
    Participant

Też prawda. Brakuje mi Stargate.

Mnie też, ale SGU było jednak słabe. Co do nBSG, to przymierzałam się kilka razy i za każdym razem wytrzymałam 2-3 odcinki. Nie wiem, tylu ludzi mówi, ze to genialne, a mnie się niedobrze robi.

Jamjumetley
    Participant

Szkoda by było, gdyby Blood and Chrome nie pojawił się w telewizji. W nBSG właśnie większej ilości scen batalistycznych brakowało mi najbardziej. Więcej - w B&C występowaliby starzy, dobrzy Cyloni i statki ze starego serialu.

Emisja w internecie nie oznacza jednak, że serial spisany jest na straty. Świetnym przykładem jest tu The Mercury Men. Dziesięć odcinków po 6-7 minut. Z tego co zauważyłem, pomysł został dobrze przyjęty. Jest szansa na dalszą rozbudowę a autorzy na bieżąco "produkują" fajne bonusy i publikują na swojej stronie. Żeby się z tym serialem zapoznać w Polsce, trzeba jednak sięgnąć do internetowej szarej strefy 😛

Galactica
    Participant

Niestety. Nadal traktowani jesteśmy jak drugi świat (w trzecim ciężko o internet). Powinni sami napisy produkować dla wszystkich krajów albo zwracać się do odpowiednich serwisów w Polsce np Hatak.pl. Taniej by wyszło niż tradycyjnie, a zarobek może być nawet większy, bo więcej ludzi zaczyna oglądać wszystko w sieci.Ach ta szara strefa. Co byśmy bez niej zrobili ❓

Pitmistrz
    Participant

Jest inne rozwiązanie niż napisy.Nauczyć się Angielskiego tak jak ja, zupełnie inaczej się ogląda kiedy rozumiesz co mówią a nie tylko czytasz napisy które mają to do siebie że nie wszystko są w stanie przekazać.

Jamjumetley
    Participant

Też się staram oglądać w oryginale. Od kiedy pamiętam, zawsze największa ilość filmów jakie miałem na VHS była w wersji oryginalnej. Tak samo początkowo wyglądała sprawa z Cartoon Network i Discovery Channel który namiętnie oglądałem. Są jednak filmy których bez napisów nie idzie zrozumieć. Niech przykładem będzie tu najnowsza wersja Sherlocka Holmesa 🙂

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram