Forum Fandom Star Trek CCG Turniej u Jerzego 7 maja 2005

Turniej u Jerzego 7 maja 2005

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Author
    Participant

Jednak udało rozegrać nam się turniej..ale po kolei. Umówionym miejscem spotkania było Rondo Śródka, na które dotarłem okolo 9 i zobaczyłem grupkę ludzi czyli Ocampe z malżonką Ratlerra i Rafała. Po jakims czasie dotarł też Filip dzięki czemu uciekł nam S7

Próbowałem w czasie oczekiwania na przyjazd kolejnego autobusu zainteresować towarzystwo boosterkami na sprzedaż i trzeba przyznać że się udało nawet Rattlerr nie dał się opierać nałogom Koniec końców ruszyliśmy w koncu do Swarzędza i tutaj pojawił się pewien problem bo nikt z nas nie pamiętał dokładnie gdzie mieszka Jerzy...Remi zadzwonił pod pierwszy prawdopodobny adres i od razu zadeklarował " my na turniej"...a po drugiej stronie cisza...więc to jednak pomyłka

W końcu udało nam się jednak trafić ( po uprzednim telefonie do JC) i mogliśmy zacząć grać. Z początku nie było wiadomo czy sie pomiescimy i jedna para graczy musiała zadokować w sypialni przy herbatce i ciastkach ale i tak było przyjemnie.

Kobiety rychło znalazły sobie zajęcie w postaci oglądania Bridget Jones a nam pozostało grać po uprzednim wylosowaniu par przez Anię i Justynę.

<<>>>

W turnieju mozna bylo wygrac karty foliowane i zwykle erki oraz boosetry HA i ROA ufundowane przez naszego sponsora Monisie alias CPT DAX najlepszy sprzedawca na Allegro szybko tanio i z fasonem

<<>>

Kto czym grał

JC - Dominion Swarm +Holoprogram Baker Street

Ocampa - Federacja Alpha + Khitomer +Futurek

Filip - Federacja Alpha

Ratlerr - Federacja + Holoprogram OFFICE Of Dixon Hill +Futurek

Rafał - Delta Vidian+Non Aligned + Cpt Proton

Beyo - Romulanie + Bajoran Resistance + Holoprogram DR.Noah Mountain Retreat

Przebieg turnieju

I RUNDA

Beyo VS Ocampa 100:0

Bardzo ciekawa partia, ocampa odgrazal sie ze mi pokaże ale jakoś zapomniał do Q Tenta wrzucic swojego futurka, przez pewien czas nawet Sherlocka Holmesa nie wykorzystal gdyż obaj zostaliśmy z 1-2 kartami w ręku i jakoś nie chciało nam dojśc więcej..co grosza wogole Qstenty nie chciały się wyciągać i gdyby nie Nagus Gint i zasada zaboru 34 to byłoby krucho.

W ciagu 30 minut udało mi się podmienic 3 statki romulańskie na ich unikalne odpowiedniki z załogą co niewatpliwie Damiana nieco nastraszylo ale zarzekal sie ze Futurek i tak ma cloaking device. Rozpocząłem podchodzenie do misji dość szybko ale z pewnym strachem, gdyż mogłem trafić na murek albo sieczkę na szczęście jakoś moi Romulanie wykonali szybko 2 misje w tym jedną homeworldową i w krotkim czasie było 70:0. Federacja Ocampy wciąż czekała na statek a na homeworlda niemogła podejśc bo czekał tam Balancing Act

Gdy tylko reszta Romulan przeładowała się na mający większy zasięg Goraxus podeszłem grzecznie do misji kończąc grę wynikiem 100:0. Dilemki Ocampy wogole nie wyrzadzily mi szkody choc Kevin Uxbridge wykosil mi 1 zasade zaboru.

Filip VS Rafał 0:130

Brak szczegolowych danych raportu wiadomo tylko ze Rafał grał odzyskujac 2 zaseedowane karty personellu z misji deltowej, bardzo szybko zgłaszając vidianski personel medyczny..na szczescie nie stosowal Organ Theft a Filip mial za slaba federacje by zdazyc z raportowaniem kart stad obie strony graly w swoich kwadrantach i w koncu Rafal okazal sie lepszy poniewaz Filip stosowal glownie dilemkki 2edycyjne ktore vidianom nie czynily takiej szkody a misje deltowe byly dosc latwe do przejscia.

JC:Rattlerr 124:60

No coz...gra byla dosc ciekawa..na cud zakrawa fakt ze Ratlerr wyrobil az 60pkt. pewnie nakombinowal by bardziej ale karty Referree zablokowaly jego Red Alert a ze Jerzy mial otwarty Spacedoor..w kazdym razie Dominium JErzego zrzucało się bardzo ładnie dzięki Deyosowi w liczbie przynajmniej kilku na turę a Futurek Ratlera dostał z torpedy kwantowej od vidianskiego scouta. Ratler nie specjalnie mogl cos poradzic bo obie strony graly w swoich kwadrantach a ze DOminium trudno zatrzymać..:PPP

II RUNDA

JC: Ocampa 0:117

Rafał :Rattlerr 0:100

Filip : Beyo 27:123

Tutaj z kolei okazalo sie ze znow przez brak Qstentow zbyt wolno szedl zrzut Romulan na moje 2 Hedquatersy. Co ciekawe zwykle commonowe dillemki Filipa z 2edycji okazaly sie bardzo skutecznie stopujac mnie przez 3 kolejki.Moje statki podchodzily do misji z niewielka zalogą gdyż wymagało tego np Quash Conspiracy. Filip zaczał wykonywac pierwsza misje przy uzyciu USS StarGazer i niestety przeszedl nawet VGERa...na szczescie QFlash odsial mu nieco zalogi i potracił punkty. CO prawda po wykonaniu misji zasiał tam drzewko za 7 pkt ale Bajoranski ruch oporu umie walczyc i z Entami :PPP

w końcu w bolach wykonalem limit punktowy potrzebny do wygrania tuz przed koncem rundy i niestety okazalo sie ze mam znow przeladowana talie.

WYNIKI KOŃCOWE

1. Beyo 4 +196

2. Rafał 2 +30

3. Ocampa 2 +17

4. Ratlerr 2 +36 ?? Ocampa..wiedzialem ze nie znasz zasad :PPP

5. JC 2 -53

6. Filip 0 -226

Oczywiscie Ocampa nie umie liczyc punktow i to Ratlerr powinien miec 2 miejsce co zapewne zostanie uwzglednione jak tylko uda mi sie wpisac wyniki na stronie Deciphera.

Ogolnie turniej uwazam za udany tym bardziej ze byl to nasz 1szy precosntruct od Pyrkonu 2003 i ustalialismy ze teraz rozgrywki beda sie odbywaly czesciej.

CoBrah
    Participant

No to fajny turniej mieliscie,az zazdroszcze 🙂 6 osob -- u nas 3 to juz tlum 😆

Filip VS Rafał 0:130

Brak szczegolowych danych raportu

A to byl jakis tajny pojedynek za zamknietymi drzwiami? 😉

stad obie strony graly w swoich kwadrantach

Jak ja nie lubie grac z playerem z innego kwadrantu.Jaka nuuuda (Kaleh,nie obrazaj sie 😀 ),u nas zwycieza zazwyczaj posiadacz silniejszych dilemek.A wieksza czesc gry to wzajemna obserwacja jak przeciwnik wyrzuca karty,lata, wykonuje misje... A ja lubie bezposredni kontakt 😆

Ratlerr - Federacja + Holoprogram OFFICE Of Dixon Hill +Futurek

Ej,a gdzie ci Hirogeni,w ktorych Ratlerr sie swego czasu podobno zakochal? 😉

w kazdym razie Dominium JErzego zrzucało się bardzo ładnie dzięki Deyosowi

Deyos,fajny koles jak szybko podejdzie na reke 🙂 Inaczej nie mam z niego duzego pozytku -sluzy jako mieso armatnie 😀

No my jutro w Gdansku zmierzymy sie z Wildrexem,ktory wraca do gry po dluzszej nieobecnosci.Ciekawe,jak moj pozal sie niedopracowany,na szybko sklecony,nieograny,gruby deck Dominium sie spisze 😀

Beyo
    Participant

A to byl jakis tajny pojedynek za zamknietymi drzwiami? 😉

Akurat nie, ale strony nie przekazały mi raportu odnośnie potyczki.

A ja lubie bezposredni kontakt 😆

Zawsze mozna podleciec do innego kwadrantu.

Ej,a gdzie ci Hirogeni,w ktorych Ratlerr sie swego czasu podobno zakochal? 😉

Doszedl do wniosku ze zastosuje inny misterny plan bo w koncu mial headquaters

Deyos,fajny koles jak szybko podejdzie na reke 🙂 Inaczej nie mam z niego duzego pozytku -sluzy jako mieso armatnie 😀

A mozna go zrzucic juz w 1 turze.....

No my jutro w Gdansku zmierzymy sie z Wildrexem,ktory wraca do gry po dluzszej nieobecnosci.Ciekawe,jak moj pozal sie niedopracowany,na szybko sklecony,nieograny,gruby deck Dominium sie spisze 😀

[post="28618"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]

Zycze milej gry, Wildrex to nasz niejako staly gosc na turniejach. Mam nadzieje ze bedzie milo 🙂

CoBrah
    Participant

Zawsze mozna podleciec do innego kwadrantu.

Eee,Dominium mialoby za ciezkie zycie w kwadrancie Delta - brak ketracelu,bazy nie ma sensu budowac no i zadnej misji oczywiscie.Nie ma co kombinowac za bardzo tutaj...

A jakimze to sposobem,jesli mozna wiedziec? 🙂

Zycze milej gry, Wildrex to nasz niejako staly gosc na turniejach. Mam nadzieje ze bedzie milo smile.gif

I bylo milo,na wlasnej skorze poczulem znaczenie slow Wildrexa: " A u nas na Pomorzu gra sie tak..." 😀

Beyo
    Participant

Eee,Dominium mialoby za ciezkie zycie w kwadrancie Delta - brak ketracelu,bazy nie ma sensu budowac no i zadnej misji oczywiscie.Nie ma co kombinowac za bardzo tutaj...

No nie zgadzam sie..Establish Dominion Foothold plus remote supply depot i mozez miec i ketracel i inne wynalazki 🙂

Wiekszosc misji deltowych ma wymagania "any crew" wiec nie ma problemu.

A jakimze to sposobem,jesli mozna wiedziec? 🙂

A takim ze Defence Homeworld.

Czekamy na raport z rozgrywki z Wildrexem...

CoBrah
    Participant

Wiekszosc misji deltowych ma wymagania "any crew" wiec nie ma problemu.

Ano racja,"zapomnialem" o tych misjach w delcie 🙂 To zmienia obraz sytuacji...

A takim ze Defence Homeworld.

A to ciekawe...szkoda tylko ze nie mam tej karty 🙁

Czekamy na raport z rozgrywki z Wildrexem...

Nie bede tu pisal odrebnego raportu,bo ogolnie opisalismy to w raporcie ze spotkania w Gdansku,ktorego tylko drobna czescia byly dwa pojedynki z WildRexem Powiem tyle - przegralem 🙂 Moj gruby,70-kartowy deck nie sprostal szybkiemu 30-kartowemu deckowi WildRexa...kiedy ja dopiero instalowalem sie w alfie i podchodzilem do pierwszej misji,on juz mial cala zaloge Voyka na stole.Ale podobno I.Thorne z nim wygral,lecz ja nie ogladalem tego pojedynku...

A propo,Beyo,ilu kartowe decki zazwyczaj budujesz? 🙂

Beyo
    Participant

A propo,Beyo,ilu kartowe decki zazwyczaj budujesz? 🙂

[post="28798"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]

No w porownaniu z wildrexem to sie czuje jak gigant bo moje talie wychodza na90 kart 😛

Musze nieco pozmieniac sklad tej mojej ostatniej to moze zjade do 70ciu.

Ale mam w planach zrobic cos szybszego...moze w koncu Borga zloze.

Tadaam.

Decipehr przyjal mi zgloszenie wynikow...tzn ze bede musial od was wyegzekwowac po 1$ drodzy uczestnicy za to Remi dostaniesz znow turniejową folię 🙂

Beyo
    Participant

Dołączam małą galerię..więcej fotek ujrzycie Tutaj

Dołączona grafika

Jerzy pokazuje ile mu zrobi futurek ocampy 😛

Dołączona grafika

Gorączkowe patrzenie w karty...no czemu nie mam na ręce żadnego statku???

Dołączona grafika

A tutaj Romulanie vs Federacja chwile przed wojną..

Dołączona grafika

Nowi gracze szukają jakichś fajnych kart na wzmocnienie tali.

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram