Forum Trek.pl Newsy Star Trek Star Trek Horizon sfinansowany na Kickstarterze

Star Trek Horizon sfinansowany na Kickstarterze

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 19 total)
  • Author
    Keymaster

Star Trek Horizon to projekt dwugodzinnego filmu kontynuującego historię po serialu Enterprise. Produkowany i reżyserowany przez Tommy'ego Krafta, który również napisał scenariusz, skomponował muzykę, a także uszył mundury dla całej obsady.

Chociaż zbiórka trwa do 19 maja, już teraz wiadomo, że udało się osiągnąć więcej niż zakładany cel minimum.

[more]

Autor opowiada o swojej determinacji w realizacji projektu oraz wyjaśnia powody, dla których zwrócił się o wsparcie na Kickstarterze:

Film śledzi losy kapitana Harrisona Hawke'a i okrętu NX-04 Discovery. W roku 2160 Koalicja Planet, nowy sojusz planet pod przewodnictwem Ziemi, toczy wojnę z Imperium Romulańskim. W nadziei na uzyskanie przewagi, Koalicja sprzymierza się z romulańską uciekinierką T'Mar.

Finansowanie pokryje koszty sprzętowe: przechowywanie ogromnych ilości danych, licencje na programy do obróbki video, kamery, kostiumy, a także zwroty kosztów dojazdów i wyżywienie dla aktorów.

Źródło: StarTrekHorizon[/more]

Pitmistrz
    Participant

Czekam z niecierpliwością.Im więcej treka tym lepiej, byle by fabuły nie spaprali. 🙂

Cross
    Keymaster

Bardzo dobra wiadomość!

Slawek
    Moderator

Szczelać bez rozkazu!A nie, zaraz, nie ten Horizon.Tak poważnie, to wygląda zaskakująco dobrze. Dobrze przygotowany film wyjaśniający obecny stan i przyszłość projektu. Kwestia tylko jak całość będzie się prezentować od strony scenariusza...

Cross
    Keymaster

Swoją drogą mnogość tych fan-projektów wskazuje na niezbyt ciepłe przyjęcie przez fandom rebootu Star Treka.

Lo'Rel
    Participant

Wygląda imponująco, zwłaszcza wnętrza. Sądziłem przez moment, że są prawdziwe.

I. Thorne
    Participant

Ja juz wspominalem, ze nawet Into Darkness nie ogladalem i jakos mnie do niego nie pociaga...ENT byl bardzo dobrym serialem, szczegolnie 4 sezon i jestem bardzo zdziwiony, ze do tej pory tak malo wydano ksiazek kontynuujacych przygody NX-01, szczegolnie opisujace wojne z Romulanami.A co do projektu - z checia obejrze.

fluor
    Keymaster

Wczoraj pojawiła się obiecana przez autora scena początkowa filmu:

Lo'Rel
    Participant

Muzyka jest ciekawa. Kostiumy i efekty CGI zasługują na pochwałę, nieco kuleje chrakteryzacja i gra aktorska, choć jakas tragiczna nie jest. Ale oglądam inne wideo na temat filmu i sądzę, że nalezy się ogromny ukłon ekipie, za robotę którą do tej pory wykonują. Oczekuję efektów końcowych z niekłamaną niecierpliwością.

Tom6ek
    Participant

hmm iconianie ,czasy entka zapowiada się ciekawie

swgs1994
    Participant

Tyle, że STO przedstawia inny wyglad ikonian:

Dołączona grafika

Lo'Rel
    Participant

Jak widać nawet istoty stworzone z czegoś tam czerwonego i z kawałkami blachy w głowie mają cycki i smukła damską talię. Jaki ten wszechświat jest mały, ech... 😉

Melnikor
    Participant

Tyle, że STO przedstawia inny wyglad ikonian:

Tu można założyć że Ikonianie do kontaktu z rasami podległymi ich Imperium zakładali zbroje, jak ta na zdjęciu, w końcu mieli uchodzić za istoty wyższe/boskie dla poślednich ras.

swgs1994
    Participant

Hmmm.... gdzieś juz widzialem podobny okrąg

Dołączona grafika

Superwrota?

I. Thorne
    Participant

Co do wygladu Ikonian.Po pierwsze. Najprawdopodobniej pochodza oni, tak samo jak ludzie czy wiekszosc ras Drogi Mlecznej, z programu eugenicznego rasy Preservers (nie wiem jak to przetlumaczyc) czyli wygladaja prawie jak ludzie, kobiety maja biust z przodu itp.Po drugie. Gdybym ja mial byc "bogiem" dla podleglych ras na pewno nie wygladalbym jak oni. Ikonian nazywano Demonami Powietrza i Ciemnosci, wiec powinni wygladac odpowiednio diabelsko: rogi, łuski i ostre zeby w gebie.Po trzecie. Ikonianie rzadzili prawie cala Droga Mleczna, potwierdza do ich Brama w gammie. Czy sadzicie, ze rasa majaca taka technologie nie potrafilaby po prostu stworzyc odpowiedni wyglad za pomoca genetyki? Jakos Sisko i koledzy potrafili wygladac jak Klingoni, to Ikonianie nie mogliby wygladac jak diably? Nie wspomne juz, ze diabelscy Ikonianie mogliby byc po prostu zaawansowana projekcja holograficzna...Poczatek filmu swietny. Jesli caly bedzie tak wygladac i beda robic czesc druga to tez sie do projektu doloze.EDIT. Czy ja dobrze zrozumialem, ze Ikonianie byli dobrzy, zjednoczyli galaktyke, a potem ci zli im dokopali? Byloby fajnie, gdyby okazalo sie, ze prawda zostala zmieniona przez zwyciezcow..

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 19 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram