Forum Trek.pl Newsy Star Trek Star Trek Conquest na Wii i PS2

Star Trek Conquest na Wii i PS2

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Moderator

Jakiś czas temu pisaliśmy o nowej pozycji Star Trek od Bethesdy - Star Trek Conquest. Niedawno ujawnione zostały nowe, już oficjalne informacje na temat gry.

Przede wszystkim Star Trek Conquest zostanie wydany nie tylko na konsolę Nintendo Wii ale także Sony Playstation 2. Gra wbrew wcześniejszym przypuszczeniom będzie połączeniem strategii turowej oraz gry akcji, a osadzona będzie w czasach The Next Generation. Poprowadzić będziemy mogli jedną z sześciu ras: Federację, Klingonów, Romulan, Kardasjan, Dominium oraz Breen. Gracz będzie musiał odpowiednio planować swoje poczynania budując floty i struktury, zdobywając surowce, prowadząc badania nad nowymi technologiami oraz bezpośrednio kierując okrętami podczas walk.

[more]Premiera gry planowana jest na czwarty kwartał bieżącego roku. Cena kopii na konsolę Wii wynosić będzie $29.99 a na konsolę Playstation 2 $19.99

Źródło

Strona Bethesdy

Screeny[/more]

Pah Wraith
    Participant

Zgodnie z zapowiedziami twórców szykuje się kolejna bezmyślna nawalanka daleka o lata świetlne od wizji ST, która szybko zniknie w zalewie innych, przeciętnych gierek 😐

Pozwolę sobie przytoczyć cytat:

"Because of the nature of the game we have a very straight-forward back story. It is a time of unrest, all the major races are at war. Age-old alliances are forgotten, diplomacy is dead. Powerful fleets prowl the galaxy establishing outposts and vanquishing indigenous and enemy fleets alike in the pursuit of the ultimate prize - the capture of all home worlds and galactic domination."

Źródło

Slawek
    Moderator

Po takiej cenie (20$) nie można się spodziewać niczego rewelacyjnego. Kolejna budżetówka niczym Encounters (ugh...). W sumie fabuła fabułą, ale mam obawy co do tego jak system sprawdzi się w praktyce. Ciężko mi uwierzyć, że będzie z tego strategia z prawdziwego zdarzenia.Zresztą, "fani" będą siłą rzeczy zadowoleni na widok swych ulubionych stateczków wystrzeliwujących salwy torped... Zresztą, "czego innego można chcieć od trekowej gry? Że co? Że niby postaci? przygody? fabuły? Pffff... A w ogóle to dlaczego skasowali Enterszajs!!!!11oneone". ;>

Slawek
    Moderator

http://bethsoft.com/newsletter/conquestscreens_august.html?0 Parę nowych screenów.

Nie ma co, wygląda badziewnie. Ta cała mapa strategiczna to jakaś komedia.

Chyba po raz kolejny większy nacisk będzie na 'szczelajonce' się stateczki aniżeli cokolwiek porządnego. Marzy mi się porządny sequel Birth of the Federation...

Pah Wraith
    Participant

klik

:]

a tak bardzo chciałem być złym prorokiem 🙁

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram