Forum Trek.pl Newsy Fantastyka Silent Hill - witajcie w piekle...

Silent Hill - witajcie w piekle...

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Participant

Niemiecki portal TrekNews.de zaprezentowal dzis pokazny zbior materialow promujacych film Silent Hill. Znalazlo sie tam kilkanascie ekskluzywnych fotosow z planu filmowego a takze trzy trailery - wszystkie w jakosc HDTV. Film ktorego akcja oparta jest na grze komputerowej rezyseruje Christophe Gans znany w Polsce z obrazu Braterstwo Wilkow zas zagra w nim m.in Sean Bean znany z roli Boromira w LOTR. Premiera Silent Hill zaplanowana jest na 11 maja, zas trailery oraz fotosy obejrzycie tutaj.

Slawek
    Moderator

11 maja w Polsce zdaje się. Z tego co kojarzę, premiera światowa ma mieć miejsce już w kwietniu? Jeśli się mylę to mnie poprawcie.Tak czy inaczej, nie wiem jak będzie się miał film do gry, ale jestem pewien, ze przynajmniej pod niektórymi względami możemy oczekiwać wielu pozytywnych elementów. Chociażby ze strony muzycznej, za którą odpowiada Akira Yamaoka - twórca muzyki do wszystkich gier SH. Także patrząc na trailery i screeny nie zapowiada się na sieczkę a'la Resident Evil ale na dobrej klasy horrorek. Co z tego wyjdzie zobaczymy. Gra była niesamowita, liczę, że film będzie godny tytułu. A tym co nie mogą się doczekać polecam nocną grę w SH1-3 po ciemku z słuchawkami na uszach. Gwarantuje, że będą to przeżycia niezapomniane ;>.

GWYNBLEIDD
    Participant

Jak informuje agencja prasowa Associated Press film Silent Hill odnotowal pierwsze miejsce w amerykanskim box office w minionym weekend. W ciagu dwoch debiutanckich dni obejrzalo obraz 20,2 miliona widzow. Sillent Hill zdystansowal znacznie drugi pod wzgledem weekendowego zainteresowania film - Straszny film 4. Warto dodac jeszcze jedna ciekawa glownie dla fanow treka informacje. W filmie gra bowiem Alice Krige znana z rol Borg Queen w ST: First Contact oraz w Voyagerze.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram