Forum Fantastyka Gry Rasy xenomorficzne w grach

Rasy xenomorficzne w grach

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Author
    Moderator

Nie wiem czy dobrze w temacie napisałem ale...Jak myślicie, dlaczego activision w swoich grach często jako głównych złych dawał jakieś xenomorphy? Było tak w obu Elite Force'ach, Star Trek Hidden Evil oraz Star Trek Invasion.Osobiście wolałbym w tego typu grach aby złymi była jakaś normalna rasa. Nie mam nic do tych potworkowatych, ale w takim Elite Forcie to ciekawiej strzelać do czegoś co nie biegnie na mnie nie zważając na moje strzały.Podobnie z ST: Invasion.Co o tym myślicie ❓

Coen
    Participant

W EF to wyjaśnieniem jest pochodzenie głównych złych. To maja być idealne maszyny do zabijania, tacy co 8472 rozdzierają na strzępy samym spojrzeniem. A forma humanoidalna nie jest najdoskonalsza do celów czysto bojowych, xenomorficzna jest chyba lepsza. Choć i tak nie zmieniłbym swojej na cos kundlowatego jak Obcy.

Vidmo
    Participant

Głównym powodem zastosowania w grach xenomorphów jest nie inaczej tylko jak największe przestraszenie gracza, a najlepiej się sprawdzają w tym przypadku "dziwadła". Na przykładzie innej gry FPP, a dokładniej Quaka można łatwo stwierdzić, że "Edward nożycoręki" 😉 nawet gdyby był dużo słabszy od Guarda (tego co pojawia się na początku i jest na strzała z prawie każdej broni 😈 ) i tak dużo bardziej przeraża od stada guardów.

Slawek
    Moderator

No ale nie myślicie, że ten motyw może się robić nudny? Np. Elite Force, i w jedynce i w dwójce strzelaliśmy do potworków. Poza tym zawsze tego typu rasy muszą stanowić jakieś wielkie zagrożenie dla galaktyki.Trochę mnie to denerwowało w ST: Invasion, osobiście wolałbym strzelać do zwykłych myśliwców niż do jakiś g**ien co mi jakieś gazy wypuszczają.Czy w jeszcze innych grach ST pojawiały się jakieś potworkowate rasy??

Reyden
    Participant

w ST:DS9 The Fallen pojawili się Grigari czy jakoś tak - też rasa xenomorficzna ;a jeżeli liczyc RTS-y to w armadzie I pojawiła się taka rasa ( gatunek 9xxx )

Coen
    Participant

9xxx to nie były xenomorfy, tylko bardziej celomorfy bo wygladali jak komorka z nózkami:]

Slawek
    Moderator

No jeszcze o Grigari zapomniałem :). To już całą rodzinkę mamy. Osobiście myślę, że autorzy wrzucili jakieś potworki bo do nich można strzelać - to co innego niż strzelanie do ludzi. Rozumiem gdyby tak było czasem, no ale nie w co drugiej grze 😕

Cross
    Keymaster

Tu można dla relaksu postrzelać do xenomorfów...

http://www.facehuggersurvival.com/

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram