Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Dyskusje ogólne › Pytanie o Star Trek Online Digital Deluxe Edition
Mam nastepujace pytanie ,czy wersja gry ''Star Trek Online Digital Deluxe Edition'' zawiera w sobie miesiac gry za darmo ? Oraz czy jest to wersja gry wyłocznie na steam .Prosze o szybką odpowiedz.
czy wersja gry ''Star Trek Online Digital Deluxe Edition'' zawiera w sobie miesiac gry za darmo ?
Tak.
Oraz czy jest to wersja gry wyłocznie na steam
Nie.
Wykupując grę na Steamie dostaniesz kod do pełnej wersji plus kod na kilka dodatków. Możesz ściągnąć klienta gry z oficjalnej strony Star Trek Online. Wtedy Steam podczas uruchamiania gry nawet się nie odpala.
Kod tak czy inaczej wpisuje się po założeniu konta na oficjalnej stronie STO.
Dotarły do mnie informacje, jakoby wykorzystanie kluczy (na dodatki?) z poszczególnych edycji gry (Collector's, Digital Deluxe) oferowało jednorazowo dodatkowe 30 dni zabawy. I faktycznie, po zakupie swojej edycji Gold (Collector's) po premierze, klucz na dodatki dał mi dodatkowy miesiąc. Nie rejestrowałem jeszcze nigdy Digital Deluxe Edition na swoim koncie i tutaj moje pytanie - czy opcja ta wciąż jest aktualna i czy wykorzystując klucz dostanę tylko dodatki, czy także te 30 dni? Słyszałem rozbieżne opinie na ten temat, jakoby kiedyś to działało (jednorazowo), lecz teraz już nie. Ktoś może potwierdzić tę kwestię? Czy ktoś stosował tę metodę i przede wszystkim - jak dawno temu? Biorąc pod uwagę obecne ceny abonamentu oraz częste promocje gry w wersji DDE uśmiecha mi się perspektywa dodatkowego miesiąca za 10-20zł, ale mimo wszystko wolę się upewnić.
Swoją Deluxe kupiłem kilka miesięcy temu (Steam). Jak jesteś ciekawy dokładnej daty, sprawdź swój post mówiący o promocji na parze ;)Wprowadzenie kodu na dodatki nie dało mi ekstra czasu.Kiedyś można było rejestrować retaile na tym samym koncie - każdy kod dorzucał 30 dni. Od dłuższego jednak czasu nie ma takiej opcji. Kolejny zarejestrowany retail daje Ci bonusy, które wchodzą do danej wersji, ale tylko bonusy. Czasu już nie. Cryptic zablokował to, odkąd retaile w promocji stoją mniej niż abonament.Z kiedy jest to Twoje info?Ef, niech już zrobią f2p zamiast ciągnąć szopkę...
Dowiedziałem się o tym z chata w grze niedawno. Nie wiem tylko kiedy dana osoba klucz ten wpisywała. Zrozumiałem to w taki sposób, jakoby klucz na dodatki także oferował 30 dni zabawy, ale tylko raz. Sam miałem tak w przypadku Collector's Edition - 30 dni za grę i 30 dni za klucz, który rzekomo miał mi dać tylko mundury DS9. Nie wiem natomiast czy to samo tyczy(ło) się DDE - stąd moje pytanie.Jeśli tak się sprawa prezentuje jak mówisz, to nie będę ryzykował. No chyba, że będzie znowu w promocji za 10zł - wtedy przynajmniej bonusy się dostanie.F2P to tylko kwestia czasu. Już widać, że Cryptic stawia pod to fundamenty - plany modyfikacji waluty w grze oraz podkreślanie znaczenia C-Store. Nawet na forum dyskretnie napominają "co by było gdyby". Osobiście obstawiam przyszły rok.
Rozwiewając wszelkie wątpliwości:Obecnie Digital Deluxe Edition kosztuje na Steam trochę ponad 5€, czyli około 25zł. Ktoś by powiedział, że nie warto przed F2P, ale...Jeśli NIE posiadacie tej edycji jeszcze zarejestrowanej na swym koncie STO, to za tę kwotę otrzymujecie:- 30 dni subskrypcji (status Gold po F2P)- 500 Cryptic Points- Grywalną rasę "Joined Trill"- Zestaw mundurów TOS- Emotka "KHAAAN"- Emotka Bloodwine- Prefiks NX dla okrętu- Automated Defense Battery- Light Phaser Satellite Turret- Chromodynamic ArmorWszystko potwierdzone i odebrane w grze. Nie trzeba nawet instalować STO na Steam - wystarczy skopiować klucze i wkleić je na oficjalnej stronie w sekcji Redeem Key.Ach, byłbym zapomniał - dodatkowe 30 dni przekłada się zarazem na dodatkowe 400 Cryptic Points, bo przecież przyznawanie stypendium co miesiąc jest już aktywne.
witamodnośnie tej promocji prosze o pilny kontakt na gg 10935299. mam prośbę o kilka wskazówek i wyjaśnienie paru spraw ;-)pozdrawiam
Napisz po prostu co chcesz wiedzieć, a ktoś Ci odpisze. Jeśli są to jakieś kłopotliwe lub niejasne kwestie, to być może i inni skorzystają z tej wiedzy.
interesuje mnie taka kwestia: mam grę na 10 dniówke. czy jak ktoś mi kupi keya do gry z tej obecnej promocji i mi przekaże to normalnie go mogę użyć i bedę miał grę opłaconą na miesiąc? czy muszę mieć jakieś inne konto poza kontem do gry które specjalnie zakładałem?
Możesz go normalnie użyć na swym koncie STO i subskrypcja wydłuży Ci się o 30 dni oraz dostaniesz ww. bonusy. Nic więcej nie jest potrzebne.
ok. no to dziś wieczorem przybędzie jeszcze jeden subskrybent 😉 a obiecalem sobie nigdy nie płacić za granie online ;-D
Pamiętaj tylko, że cena wraca do normy (10€) dziś o 19:00.
T'R - jesteś pewien?Swego czasu Cryptic twierdził, że da się na jednym koncie zarejestrować dwa retaile (a ta 10-dniówka też jest retailem, zgadza się?) jeśli pochodzą od dwóch różnych dystrybutorów, ale potem zmienił zdanie i wersja obecna brzmi "jeden retail - jedno konto". Prowadziłem z supportem dość długą korespondencję w tej kwestii (nawiasem mówiąc support to mają... Niebyt kumaty...).Coś się zmieniło?
phenix teraz mnie wystraszyłeś trochę. slawek mam nadzieję że zdażyliśmy. andrzej już pobiera grę i czaka na klucze
@SilverNie wiem czy coś się zmieniło, ale ja i kilka innych osób w ostatnich dniach dokonaliśmy zakupu DDE ze Steam i oprócz otrzymanych bonusów otrzymaliśmy także 500 Cryptic Points oraz 30 dodatkowych dni subskrypcji. Osobiście miałem już od czasu premiery zarejestrowaną edycję Gold (Collector's) i obyło się bez problemów. Na oficjalnym forum nawet ludzie z Lifetime pisali, że dodali kod i otrzymali wszelkie dodatki i Cryptic Points. Nawet pewien Romulak Ci powie, że wszystko działa. ;>Oczywiście haczyk taki, że klucz ten można użyć tylko raz na jednym koncie. Tj. jeśli masz już DDE, to drugiego nie przypiszesz.@LibertoGry nie trzeba wcale pobierać. Wystarczy kliknąć na STO w kliencie Steam i wybrać CD Key - tam będą dwa klucze.