Forum Trek.pl Newsy Star Trek "Pogromcy Mitów" biorą się za Treka

"Pogromcy Mitów" biorą się za Treka

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
  • Author
    Participant

W czerwcu po raz pierwszy pojawiła się informacja, że sztandarowa produkcja kanału Discovery, "Pogromcy Mitów", weźmie na warsztat armatkę z kanonu Star Treka. Dzisiaj możemy zaprezentować zapowiedź poszukiwania rozwiązań dla armatki z odcinka TOS "Arena". W dalszej części link do videoclipu z Youtube.

[more]Armatka Gorna

Oto udostępnione przez Discovery video - Mythbusters.

Odcinek zostanie wyemitowany w poniedziałek 28 grudnia. Podczas emisji będzie można porozmawiać z Grantem na Twitterze.

Cóż Wy na to?

Jaki więc będzie końcowy wyrok? Czy armatka zostanie "obalona", "potwierdzona" czy "możliwa"?

Oryginalna armatka z odcinka "Arena"

Odświeżymy Waszą pamięć. Oto link do sceny, w której kapitan Kirk konstruuje armatkę, by pokonać kapitana Gorna po tym, jak Metroni zmusili ich do walki na samotnej planecie.

Źródło: TrekMovie[/more]

The D
    Participant

Dokładnie tak jak to zrobił Kirk to nie ma szans zadziałać, bo on nawet dobrze składników nie wymieszał. Ale w ogólności ma to szansę zadziałać. Chyba największym problemem będzie dopasowanie pocisku do lufy, bo bez tego impet fali uderzeniowej z prochu po prostu pójdzie bokiem.

Eviva
    Participant

Gdyby zrobić to tak, jak zrobił Kirk, to oberwałby, ale sam strzelec i Gorn miałby ułatwione zadanie.

Ale wszyscy wiemy, że Kirk był jak He-Man.BYŁ WSZEEEECHMOOOOCNYYYYY! ;D

Barusz
    Participant

Co takiego jest w odcinku Arena, że analizują go dzieciaki na lekcji w Family Guy, Gorn, wymyślony dla tego jednego odcinka, biega po ekranie czterdzieści później, a teraz jeszcze teraz Pogromcy Mitów? ;> Odcinku, którego akcja w 80% sprowadza się do ganiania po jakiejś tam planecie.

Lo'Rel
    Participant

Po prostu, jest kultowy.

Barusz
    Participant

Ja pytam o przyczyny kultowości ;>

Lo'Rel
    Participant

Hmm, choć jestem w stanie zrozumieć zafascynowanie tym odcinkiem, to nie znam powodów dla których kultowym właśnie jest. Czy chodzi o koszmarny kicz, czy o rozśmieszającego (wyglądem i ociężałymi ruchami) do łez Gorna, czy też o heroiczną walkę Kirka w potyczce w której miał oczywista przewagę od samego początku do samego końca. Czy chodzi o specyficzny klimat serialu z lat 60tych. Trudno powiedzieć.

Eviva
    Participant

Ten odcinek przepięknie sparodiowano w jednym z odcinków serialu "Kaczor Dodgers". Dodgers był Kirkiem, a Gornem - Diabeł Tasmański. Można się było posiusiać ze śmiechu.

Oto ten odcinek

Lo'Rel
    Participant

Animacja komputerowa zabija cały klimat kreskówek :/Taki small offtop

To co jest powalające, to "gra" Kaczora tak przypominająca sposób gry Shatnera... 😀 Przynajmniej w momencie kiedy zastanawia się skąd wziąć broń.

Eviva
    Participant

Animacja komputerowa zabija cały klimat kreskówek :/

Taki small offtop

Też jestem tego zdania - dla mnie kreskówka to to, co robiły dawniej takie wytwórnie jak Disney, Warner Bros czy Hanna-Barbera. To, co jest teraz, doprowadza mnie do szewskiej pasji - a w szewskiej pasji moge być niebezpieczna.

To co jest powalające, to "gra" Kaczora tak przypominająca sposób gry Shatnera... 😀 Przynajmniej w momencie kiedy zastanawia się skąd wziąć broń.

No, chyba o to właśnie chodziło. Ja myślałam, że spadnę z kanapy, gdy to oglądałam.

Kocham takie nawiązania. Siedzisz sobie, oglądasz, niby wiesz o co chodzi, ale nagle przychodzi olśnienie... i nie możesz powstrzymać się od "śmiacia". 😀

Jamjumetley
    Participant

...czy o rozśmieszającego (wyglądem i ociężałymi ruchami) do łez Gorna...

Sam wygląd nie jest taki znów zły. Ruchy - owszem. Toż to nawet Pudzian, mimo że jest górą mięśni, porusza się zwinnie.

The D
    Participant

Odgrzebuję temat, bo przypadkiem trafiłem na ten odcinek Mythbusters na youtube.

http://www.youtube.com/watch?v=F2BRmcKAew0

Jeżeli kogoś interesuje jedynie mit z Gornem niech skoczy od razu do części 3, 2 minuty 25 sekundy.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram