Forum Trek.pl Newsy Star Trek O Star Treku na Polconie 2009

O Star Treku na Polconie 2009

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Keymaster

Polcon to największy konwent fanów fantastyki organizowany przez Związek Stowarzyszeń "Fandom Polski". W tym roku Polcon odbywa się w Łodzi, w dniach 27-30 sierpnia.

Znamy już program Polconu 2009 i można w nim znaleźć także coś dla fanów Star Treka:

[more]Piątek, 28.08 - Sala 039, 10:00 - 10:50. Michał "Bastian" Piotrowski - Gatunki i kultury Star Treka Jakie są szanse wygrania w sądzie kardasjańskim? Ile kosztuje skorzystanie z windy na Ferenginarze? Co motywuje Jem Hadar do walki? Prelegent udzieli odpowiedzi na te pytania oraz przedstawi najnowsze ciekawostki ze światów naszej galaktyki.

Oprócz tego naprawdę bogaty blok dla fanów Gwiezdnych Wojen i mnóstwo innych atrakcji.

Szczegóły w programie konwentu i opisach atrakcji dostępnych na oficjalnej stronie imprezy.[/more]

Barusz
    Participant

Kovatowi wydawało się, że zna odpowiedź na pierwsze z pytań 😎

Prowadzący skupił się na opisie ras najczęściej występujących w DS9. Jak dobrze pamiętam zaczął od Kardasjan, potem przyszła kolej na Ferengi, rasy Dominium, Bajoran, Klingonów i Romulan. O Wolkanach wspomniano tylko 'co nieco' bo tzw. gżdacze bardzo pilnowali czasu trwania prezentacji.Muszę przyznać, że choć niedawno zaczęłam się 'interesować' i wnikać głębiej w uniwersum (bo seriale od małego dane mi było oglądać), to z radością stwierdziłam, że nie mam aż takich braków ;), a prowadzącego słuchało się bardzo miło. 🙂

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram