Nowe okręty dla Romulan

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 23 total)
  • Author
    Moderator

Dołączona grafika

Wraz z zakończeniem dzisiejszej przerwy technicznej w grze pojawi się nowy typ okrętu dostępny dla frakcji Romulan w aż trzech wariantach. Romulan Tactical Warbird obejmuje klasy Ar'Kif, Ar'Kala oraz Ar'Kif Retrofit. Pierwszy będzie dostępny dla graczy jako darmowa opcja przy awansie na stopień Commander (30) w ramach alternatywy dla powolnego D'deridexa, podczas gdy pozostałe dwa trafią do C-Store razem z nowym zestawem zabawek w postaci broni i konsoli.

[more]

Ar'Kif Tactical Warbird

Dołączona grafika

• Wymagany poziom: Commander (30)
    • Frakcja: Romulanie
    • Dostępność: Rank Up Token lub Dilithium
    • Kadłub: 26,250
    • Modyfikator osłon: 0,9
    • Załoga: 300
    • Uzbrojenie dziobowe: 4
    • Uzbrojenie rufowe: 2
    • Urządzenia: 2
    • Zwrotność: 16
    • Modyfikator impulsowej: 0,2
    • Stanowiska mostka: 1 Lieutenant Tactical, 1 Commander Tactical, 1 Lieutenant Engineering, 1 Lieutenant Science
    • Konsole: 2 inżynieryjne, 3 taktyczne, 2 naukowe
    • +15 mocy broni
    • Możliwość używania dual cannons
    • Singularity Warp Core (40 bazowej mocy podsystemów; Zdolności: Plasma Shockwave, Quantum Absorption, Warp Shadows, Singularity Jump)
    • Romulan Battle Cloak

Ar'Kala Tactical Warbird

Dołączona grafika

• Wymagany poziom: Commander (30)
    • Dostępność: C-Store (1500 Zen)
    • Kadłub: 26,250
    • Uzbrojenie rufowe: 2
    • Stanowiska mostka: 1 Ensign Tactical, 1 Commander Tactical, 1 Lieutenant Engineering, 1 Lieutenant Science, 1 Lieutenant Universal
    • Konsole: 2 inżynieryjne, 4 taktyczne, 2 naukowe
    • +15 mocy broni
    • Singularity Warp Core (40 bazowej mocy podsystemów; Zdolności: Plasma Shockwave, Quantum Absorption, Warp Shadows, Singularity Jump)
    • Romulan Battle Cloak
    • Quad Plasma Cannons - działa plazmowe z modyfikatorem [Dmg]x4

Ar'Kif Tactical Warbird Retrofit

Dołączona grafika

• Wymagany poziom: Vice Admiral (50)
    • Dostępność: C-Store (2000 Zen)
    • Kadłub: 31,500
    • Uzbrojenie rufowe: 3
    • Stanowiska mostka: 1 Lieutenant Tactical, 1 Commander Tactical, 1 Ensign Engineering, 1 Lieutenant Science, 1 Lieutenant Commander Universal
    • Konsole: 2 inżynieryjne, 4 taktyczne, 3 naukowe
    • +15 mocy broni
    • Singularity Warp Core (40 bazowej mocy podsystemów; Zdolności: Plasma Shockwave, Quantum Absorption, Warp Shadows, Singularity Jump, Singularity Overcharge)
    • Romulan Battle Cloak
    • Konsola Uniwersalna - Focused Singularity Modulator - uruchamia "Annihilation Mode" (+10 mocy broni, +50% szybkość ładowania mocy singularity, -10 mocy osłon) dający dostęp do Focused Singularity Beam zadającej tym mocniejsze obrażenia im dłużej jest aktywna, lecz pobierającą moc singularity. Konsola może być zamontowana tylko i wyłącznie na Ar'Kif Warbird Retrofit

Quad Plasma Cannons oraz konsola Focused Singularity Modulator zamontowane razem na okręcie uruchamiają pasywny set bonus zwiększający obrażenia zadawane bronią plazmową oraz dający premię do skilla Energy Weapon Specialization, wpływającego na obrażenia krytyczne.

Na chwilę obecną okręty nie posiadają wersji flotowej, aczkolwiek Cryptic dał do zrozumienia, że może się to zmienić w nieokreślonej przyszłości.

Źródło: Legacy of Romulus Dev Blog #43[/more]

Silver Phoenix
    Participant

Ar'Kala wydaje się ciekawy. Zamierzałem zbierać na Mogaia, ale zmieniły mi się priorytety 🙂

iron1992
    Participant

przydało by się więcej okrętów też dla młodszych graczy.

LIBERTO
    Participant

iron co masz na myśli? jakieś latające różowe jednorożce i wróżkokształtne eskorty? gumokaczuszkowe krążowniki? poważnie pytam bo nie wiem ocb

iron1992
    Participant

federacja ma po okręcie w kilku wersjach i to głownie w 3. dalej są krążowniki, niszczyciele i statki naukowe. Klingoni mają podobnie a romulanie to 5 okrętów po jednym na każdy przydział więc już rozumiesz o co mi chodzi?

Slawek
    Moderator

Gdybyś przeczytał dokładnie newsa, to byś wiedział, że jeden z tych okrętów jest właśnie dodatkową, darmową opcją przy awansie na 30 level.

iron1992
    Participant

czytałem dokładnie tylko tak jak napisałem wcześniej okręt masz jeden na przydział (wybór) a w federacji i u klingonów masz ich 3 więc o to mi chodzi.

Slawek
    Moderator

Chyba już nikt na tym forum nie wie o co Ci chodzi...Wraz z nowym okrętem Romulan masz teraz wybór na 30 levelu - czy chcesz powolnego acz wytrzymałego D'deridexa, czy zwinniejszego ale kruchego Ar'Kif. To nadal nie tyle co FED czy KDF, ale już jakiś krok naprzód w dokładnie tej kwestii, jaką opisujesz.

iron1992
    Participant

Slawek nie czepiam się samego okrętu tylko liczby jakie mamy do wyboru od początku do końca. Czyli znów powiem to tak federacja ma trzy okręty do wyboru niszczyciel, krążownik i naukowy okręty te są darmowe. Klingoni też mają podobny wybór. Ale mi chodzi o to że Romulanie mają jeden okręt darmowy czyli o to mi cały czas biega

LIBERTO
    Participant

iron to mogłeś napisać że chodzi ci o okręty na niższych rangach i wszystko by bylo jasne. bo co ma wiek- czytaj "młodszy gracz"- do kolejnych rang czyli de facto leveli postaci? i nie zgadzam się z tobą. romki mają tylko jedną galąź: warbirds i zbytnie jej rozdmuchanie skończyloby się powielaniem ciągle tego samego. poza tym romki to taka pół frakcja więc to raczej normalne, że będą mieć mniej statków, zawsze mogą skorzystać z sojuszniczych. jedyne czego mi brakuje, o czym już ktoś wspominał na forum, to większej możliwości customizacji okrętów. co jest ostatnio problemem wszystkich stron w nowszych okrętach. bo zmiana koloru poszycia przy i tak ładniejszych koloryzacjach powodowanych przez osłony to żaden wybór

iron1992
    Participant

Wiem o co ci chodzi tylko przydało by się chociaż po dwa okręty na przydział. A z tymi młodszymi graczami to pomyślałem jeszcze o czymś i mi się to "zgrało" z grą.

Melnikor
    Participant

Iron romki mają większy wybór okrętów niż FED czy KDF. Tak jak napisał LIBERTO poza swoimi warbird'ami mogą też latać Federacyjnymi czy Klingońskimi okrętami. Czyli w sumie mają 4 typy jednostek do wyboru na każdej randze, a nie 3 jak mają pierwotne frakcje.

iron1992
    Participant

darmowy o to mi chodzi bo nie mam tak szczerze ochoty latać i wydawać cały dilit na okręt który i tak zaraz zmienię.(takie moje subiektywne zdanie)

Jamjumetley
    Participant

Iron romki mają większy wybór okrętów niż FED czy KDF. Tak jak napisał LIBERTO poza swoimi warbird'ami mogą też latać Federacyjnymi czy Klingońskimi okrętami.

Szkoda, że flotową K't'ingą z odpowiednim malowaniem latać nie mogą 😛

Swoją drogą - nie wiem czy widziałem gdzieś Romulanina w niewarbirdzie. Ciekaw jestem, czy jak będą w stanie zaoferować ludziom odpowiednio duży wybór ptaków, cofną możliwość korzystania z sojuszniczych jednostek (dla tych, którzy oczywiście nie pobrali jednostek Fed/KDF).

iron1992
    Participant

w sumie czepiam się o to bo nie trawie okrętów federacji i KSF dla romulan ale mam taką nadzieje że te okręty to przejściowe rozwiązanie do puki nie stworzą nowych projektów.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 23 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram