Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Newsy Star Trek Online › Nowe okręty dla Romulan
Wraz z zakończeniem dzisiejszej przerwy technicznej w grze pojawi się nowy typ okrętu dostępny dla frakcji Romulan w aż trzech wariantach. Romulan Tactical Warbird obejmuje klasy Ar'Kif, Ar'Kala oraz Ar'Kif Retrofit. Pierwszy będzie dostępny dla graczy jako darmowa opcja przy awansie na stopień Commander (30) w ramach alternatywy dla powolnego D'deridexa, podczas gdy pozostałe dwa trafią do C-Store razem z nowym zestawem zabawek w postaci broni i konsoli.
[more]
Ar'Kif Tactical Warbird
Ar'Kala Tactical Warbird
Ar'Kif Tactical Warbird Retrofit
Quad Plasma Cannons oraz konsola Focused Singularity Modulator zamontowane razem na okręcie uruchamiają pasywny set bonus zwiększający obrażenia zadawane bronią plazmową oraz dający premię do skilla Energy Weapon Specialization, wpływającego na obrażenia krytyczne.
Na chwilę obecną okręty nie posiadają wersji flotowej, aczkolwiek Cryptic dał do zrozumienia, że może się to zmienić w nieokreślonej przyszłości.
Źródło: Legacy of Romulus Dev Blog #43[/more]
Ar'Kala wydaje się ciekawy. Zamierzałem zbierać na Mogaia, ale zmieniły mi się priorytety 🙂
przydało by się więcej okrętów też dla młodszych graczy.
iron co masz na myśli? jakieś latające różowe jednorożce i wróżkokształtne eskorty? gumokaczuszkowe krążowniki? poważnie pytam bo nie wiem ocb
federacja ma po okręcie w kilku wersjach i to głownie w 3. dalej są krążowniki, niszczyciele i statki naukowe. Klingoni mają podobnie a romulanie to 5 okrętów po jednym na każdy przydział więc już rozumiesz o co mi chodzi?
Gdybyś przeczytał dokładnie newsa, to byś wiedział, że jeden z tych okrętów jest właśnie dodatkową, darmową opcją przy awansie na 30 level.
czytałem dokładnie tylko tak jak napisałem wcześniej okręt masz jeden na przydział (wybór) a w federacji i u klingonów masz ich 3 więc o to mi chodzi.
Chyba już nikt na tym forum nie wie o co Ci chodzi...Wraz z nowym okrętem Romulan masz teraz wybór na 30 levelu - czy chcesz powolnego acz wytrzymałego D'deridexa, czy zwinniejszego ale kruchego Ar'Kif. To nadal nie tyle co FED czy KDF, ale już jakiś krok naprzód w dokładnie tej kwestii, jaką opisujesz.
Slawek nie czepiam się samego okrętu tylko liczby jakie mamy do wyboru od początku do końca. Czyli znów powiem to tak federacja ma trzy okręty do wyboru niszczyciel, krążownik i naukowy okręty te są darmowe. Klingoni też mają podobny wybór. Ale mi chodzi o to że Romulanie mają jeden okręt darmowy czyli o to mi cały czas biega
iron to mogłeś napisać że chodzi ci o okręty na niższych rangach i wszystko by bylo jasne. bo co ma wiek- czytaj "młodszy gracz"- do kolejnych rang czyli de facto leveli postaci? i nie zgadzam się z tobą. romki mają tylko jedną galąź: warbirds i zbytnie jej rozdmuchanie skończyloby się powielaniem ciągle tego samego. poza tym romki to taka pół frakcja więc to raczej normalne, że będą mieć mniej statków, zawsze mogą skorzystać z sojuszniczych. jedyne czego mi brakuje, o czym już ktoś wspominał na forum, to większej możliwości customizacji okrętów. co jest ostatnio problemem wszystkich stron w nowszych okrętach. bo zmiana koloru poszycia przy i tak ładniejszych koloryzacjach powodowanych przez osłony to żaden wybór
Wiem o co ci chodzi tylko przydało by się chociaż po dwa okręty na przydział. A z tymi młodszymi graczami to pomyślałem jeszcze o czymś i mi się to "zgrało" z grą.
Iron romki mają większy wybór okrętów niż FED czy KDF. Tak jak napisał LIBERTO poza swoimi warbird'ami mogą też latać Federacyjnymi czy Klingońskimi okrętami. Czyli w sumie mają 4 typy jednostek do wyboru na każdej randze, a nie 3 jak mają pierwotne frakcje.
darmowy o to mi chodzi bo nie mam tak szczerze ochoty latać i wydawać cały dilit na okręt który i tak zaraz zmienię.(takie moje subiektywne zdanie)
Iron romki mają większy wybór okrętów niż FED czy KDF. Tak jak napisał LIBERTO poza swoimi warbird'ami mogą też latać Federacyjnymi czy Klingońskimi okrętami.
Szkoda, że flotową K't'ingą z odpowiednim malowaniem latać nie mogą 😛
Swoją drogą - nie wiem czy widziałem gdzieś Romulanina w niewarbirdzie. Ciekaw jestem, czy jak będą w stanie zaoferować ludziom odpowiednio duży wybór ptaków, cofną możliwość korzystania z sojuszniczych jednostek (dla tych, którzy oczywiście nie pobrali jednostek Fed/KDF).