Forum Fantastyka Star Trek Na zakupy... po d'ktahg

Na zakupy... po d'ktahg

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Keymaster

W sklepie internetowym KM Zbrojownia dostepny jest sztylet wykonany na wzor klingonskiego d'ktahga. Oto bezposredni link.

Wazne: nie jest to idealna kopia, troche sie rozni od oryginalu, jednak poleca go Ambasada Klingonska, a chatI, ktory go kupil, twierdzi ze sztylet jest wart swojej ceny.

Gosiek
    Participant

Jako, że miałam dziś okazję obejrzeć sobie ten sztylet na żywo, więc mogę potwierdzić, że jest wykonany solidnie i prezentuje się równie dobrze jak na zdjęciach w sklepie. Plusy: dobrze naostrzony, zrobiony z dbałością o szczegóły i dosyć solidny. Minusy: imho niezbyt dobrze wyważony - ma za lekką rękojeść, no i ta cena... jednak trochę wygórowana. Za podobną kwotę można kupić choćby oryginalny ka-bar będący na wyposażeniu US MC.Ale i tak dla klingonów i ich zwolenników zakup niemal obowiązkowy. 😛 Zwłaszcza, że w Polsce niewiele podobnych gadżetów można dostać. Niestety...

Slawek
    Moderator

Hmm... no jestem pod wrażeniem. Faktycznie ładnie wykonany. Jednak osobiście wole te 289zł przeznaczyć na co innego niż na sztylet 😉

Tom
    Participant

Ja rowniez mialem dzisaj okazje uwaznie przyjrzec sie temu sztyletowi i przy okazji uszkodzic nim stolik w pubie.. 😉 Ogolnie jest dobrze wykonany, przyjemnie lezy w dloni, szkoda tylko, ze te rozkladajace sie 'skrzydelka' nie sa naostrzone. Dodatkowo jest ze zrobiona ze skory pochewka, ktora mozna sobie przyczepic do paska. Bardzo fajna bron do noszenia ze soba w czasie nocnych i dziennych wedrowek po Pradze tudziez innych wylegarniach dresiarstwa 😉 Jesli oczywiscie stac Cie na jego kupno, gdyz cena, jak na polskie warunki jest stanowczo za wysoka.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram