Forum Trek.pl Newsy Fantastyka Kinowy zwiastun Smerfów

Kinowy zwiastun Smerfów

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 18 total)
  • Author
    Participant

W internecie pojawił się oficjalny trailer pełnometrażowego filmu o Smerfach. Oprócz niebieskich bohaterów widzimy też Gargamela i Klakiera. Zadziwiające również, jak wiele czasowników można zamienić "smerfnym" słowem. Od siebie dodam, że dawno już żaden zwiastun nie rozśmieszył mnie tak jak poniższy. 😉

Polska premiera 19 sierpnia.

Slawek
    Moderator

E? A tego już nie było przypadkiem? Avatar się zwało, czy coś...

Galactica
    Participant

Jaki Avatar ❓ To Smerfy 🙂 Mam nadzieję, że klapy nie będzie, ale fajnie się zapowiada. Duży już jestem, ale jednak oglądnę 😀

Lo'Rel
    Participant

Że niebieskie ludziki Galactica 🙂 A film może być fajny, chociaż czemu w USA? I po co ja pytam... Najlepiej zapowiada się Klakier, kocham tego kota 😛

Eviva
    Participant

Kolejna komputerowa animacja. Tragedia.

perekel
    Participant

No smerfnie może być. Całkiem smerfnie! 😆

Eviva
    Participant

Taaa... Te Smerfy przypominają naszego Plastusia. Przenoszenie kreskówek do realności w takli właśnie sposób to zbrodnia. Lubię kreskówki, ale nigdy nie lubiłam filmów "lalkowych", a ta animacja to właśnie takie lalki, tylko wygenerowane komputerowo. Nie rozumiem, po co to robić? Estetycznie paskudne i nie stwarza nawet minimalnego złudzenia prawdziwości. Na przykład "Mikołajka" zrobili tez w takiej konwencji, jakby nie można było wyprodukować normalnej kreskówki. Próbowałam, nie da się oglądać, choć książkę ogromnie lubię.

Lo'Rel
    Participant

Nie rozumiem, po co to robić?

Kasa Eviva, kasa...

Barusz
    Participant

A wiesz, że takie ocenianie historii tylko i wyłącznie na podstawie formy nie różni się, co do swej esencji, od oceniania innego człowieka tylko i wyłącznie na podstawie jego wyglądu? ;>Dla mnie minusem tego filmu - sądząc na podstawie reklamówki o której piszemy - jest zbyt szerokie zakreślenie targetu. Widać gołym okiem, że to ma być film dla wszystkich, dzieci, dorosłych wychowanych na smerfach, dorosłych nie znających smerfów, stąd taki "ogólnokomediowy" klimat i odwołania do popkultury. Nie mówię, że to się przenigdy nie może udać. Ale w tym wypadku ewidentnie się nie udaje.

Breen
    Participant

Taaa... Te Smerfy przypominają naszego Plastusia. Przenoszenie kreskówek do realności w takli właśnie sposób to zbrodnia. Lubię kreskówki, ale nigdy nie lubiłam filmów "lalkowych", a ta animacja to właśnie takie lalki, tylko wygenerowane komputerowo. Nie rozumiem, po co to robić? Estetycznie paskudne i nie stwarza nawet minimalnego złudzenia prawdziwości. Na przykład "Mikołajka" zrobili tez w takiej konwencji, jakby nie można było wyprodukować normalnej kreskówki. Próbowałam, nie da się oglądać, choć książkę ogromnie lubię.

Muszę się z tobą zgodzić. W momencie kiedy rysunek zastąpiono komputerową animacją kreskówki się skończyły. Oczywiście można zrobić ładną animację 3d ale to żdkość. Generalnie grafika komputerowa to pójście na łatwiznę, a zamiast kunsztu mamy chałturę.

Match
    Participant

Że niebieskie ludziki Galactica 🙂

A film może być fajny, chociaż czemu w USA? I po co ja pytam... Najlepiej zapowiada się Klakier, kocham tego kota 😛

Z USA, ale zauważ, że paczka przyszła z Belgii 😛

Lo'Rel
    Participant

Ktoś wyrządził smerfom perfidną krzywdę serwując im podróż do tego dzikiego kraju :>

Manul
    Participant

Trailer jest mało smerfny... konkluzja: Zapowiada się bardzo niesmerfny film!

Dalek
    Participant

Z negatywów:- mało smerfne (smerf kopiący kogoś w ryja)- scenografia (żeby amerykanie obejrzeli musi być w Nowym Jorku?) Z pozytywnych- Ave Gargamel! :)- Neil Patrick Harris 🙂

Diabeu
    Participant

To USA mi śmierdzi kiczem i tandetą, ale może coś z tego będzie. Do kina jednak NA PEWNO nie pójdę.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 18 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram