Forum Trek.pl Newsy Fantastyka Gravity okiem reżysera

Gravity okiem reżysera

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Keymaster

Widzieliśmy już kilka zapowiedzi Gravity, teraz możemy zobaczyć, co o filmie mówi reżyser Alfonso Cuarón. Na temat produkcji wypowiadają się też astronauci NASA - warto obejrzeć.

kotek
    Participant

Przyznaję, że kiedy zobaczyłam trailer, to absolutnie nie przekonał mnie do pójścia do kina. Ot, kolejny film, którym nie jestem zainteresowana 😉 Pomyślałam, dlaczego mam spędzić dwie godziny w ciemnym pomieszczeniu oglądając jak ktoś powoli umiera w przestrzeni kosmicznej z jednej strony patrząc na ziemię z drugiej na stację kosmiczną. W sumie najprostszy sposób na uśmiercenie bohatera w filmie scifi, ale hollywoodzka obsada pewnie gwarantuje cudowne ocalenie kiedy poziom tlenu będzie wynosił 5%.Piotrze, dziękuję za ten filmik. Przestałam do Gravity podchodzić jak do męczącego widza i aktora doświadczenia, a zaczęłam bardziej spoglądać jak na film paradokumentalny i w tym ujęciu Gravity znacznie zyskuje.

Romek 63
    Participant

Dzisiaj w końcu obejrzałem. Fabuła niezbyt ciekawa bo banalna, ale zdjęcia i muzyka podobały mi się 🙂 Poza tym widowiskowo przedstawione zachowanie się rożnych obiektów przy niemal zupełnym braku grawitacji. Pomijam oczywiście kwestę oddania realnej rzeczywistości lotów załogowych ale film w sumie dość podobał mi się. Trochę tylko szkoda że nie było więcej członków tej załogi - wtedy akcja pewnie byłaby nieco ciekawsza 🙂

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram