Forum Fantastyka Star Trek First Contact a Endgame

First Contact a Endgame

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Participant

{Ponieważ jestem nowy na forum i nie wiem czy ten temat był.}Bardzo nurtuje mnie jak wpływ mają na siebie te dwa filmy?Czy wydarzenia z Endgame "niwelują" te z First Contact?Czy królowa przeżyla spotkanie z panią admirał, a następnie przyleciała drugą kulą?Jeśli tak to dlaczego Voyager {po modyfikacjach} nie bierze w niej udziału?

mattik
    Participant

Odpowiedź jest prosta First Contact w czasie trekowym i nie tylko jest przed Endgame.First Contact - SD 50893.5Endgame - SD 54973.4A czemu królowa nadal zyła w endgame chociaz chyba umarła a FC - to jest wielka dla mnie tajemnica :D.

Xalein
    Participant

A czemu królowa nadal zyła w endgame chociaz chyba umarła a FC - to jest wielka dla mnie tajemnica :D.

Poniewaz jezeli umiera jedna krolowa i zostaje automatycznie "wyzanczona" druga na jej miejsce.

Ixion
    Participant

Poniewaz jezeli umiera jedna krolowa i zostaje automatycznie "wyzanczona" druga na jej miejsce.

Królowa była też na pokładzie sześcianu, który dokonał masakry w Wolf 359, a potem został zniszczony przez załogę Enterprise (tak mówił Picard w FC). Czyli możemy przyjąć, że to, co uważane jest za Królową (czyli jej fizyczna reprezentacja), to nie wszystko, bo Królowa istnieje jeszcze w jakiejś innej formie. Dlatego zniszczenie fizycznej reprezentacji Królowej nie jest równoznaczne z eliminacją jej samej. Królowa odtworzy sobie nowy „fizyczny nośnik”, ale będzie to dalej ta sama Królowa.

Tak przynajmniej mi się wydaje 😉

Xalein
    Participant

...

No lepiej bym tego nie ujał. Krolowa to caly kolektyw(przy najmniej tak twierdzi)

Dalek
    Participant

Dziękuje za wyczerpującą odpowiedz.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram