Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne PBEM - Sojusznicy Archiwum USS Excelsior Dziennik osobisty - cpt Jerzy Styczyński

Dziennik osobisty - cpt Jerzy Styczyński

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Author
    Participant

Dziennik osobisty, 03.02.2386, Utopia Planitia, Mars

Jeszcze dwa dni do urlopu i będę mógł zobaczyć się z Martą. Jestem bardzo ciekawy, jak jej się teraz wiedzie. Nie było mnie tylko przez rok, a ta zdążyła złapać jakiegoś biedaka na hak i jeszcze zmajstrować sobie bliźniaki. No ale zawsze była z niej szybka dziewczyna. No i bez końca marudziła, że chce szybko wyjść za mąż, żeby nie zostać jedyną starą panną ze swojego rocznika.

Trzeba przyznać, że się jej udało. I nawet nieźle trafiła. Frank wydaje się całkiem rozsądnym facetem. Co ciekawe, wydaje się być jednym z tych, którzy nie wrzeszczą „Odwet za Vulcan” jak to jest popularne w ostatnich czasach. No i, co też jest całkiem ważne, nie wygląda jak jego ‘niemal’ imiennik Frankenstein.

Oh, to będzie niezłe. Dwa tygodnie na łonie rodziny. To znaczy z rodziną, bo za łonem jakoś ostatnio nie mam ochoty się uganiać. Ciekawe dlaczego. Doktorek mówi coś o stresie związanym z wojną, no ale podwozie mi funkcjonuje, więc to chyba nie to. No i faceci też nagle nie zaczęli mi się podobać. Z drugiej strony, jak można mieć ochotę uganiać się za kobietami łażącymi cały dzień w pidżamach i z fazerem u boku. I na dodatek takimi, co to uważają, że seksowny makijaż i fryzura to takie, które są zgodne z regulaminem floty… Zdecydowanie flota popełniła najgorszy błąd w momencie, gdy zunifikowała mundury. Te kuse spódniczki i brak regulaminów dotyczących uczesania i makijażu w czasach Kirka robiły służbę na okrętach znacznie bardziej interesującą. A tak – czarna pidżama i tyle. I jeszcze lakierowane kozaki. Brr.

I ja do tego za dwa tygodnie wrócę. Na całe szczęście mój nowy okręt nie jest taki, jak stare. Najnowsze dzieło floty! Chyba już wiem jak czół się Picard obejmując dowództwo Enterprise. No i wreszcie będę dowodził okrętem, który nie działa pod prawem wojennym. Co oznacza trochę swobody dla załogi, może jakieś dzieciaki ganiające się w korytarzach… to było najlepsze na okrętach przed wojną. Ta rodzinna atmosfera. Excelsior ma przywrócić wiarę Floty i jej ludzi w takie ideały. Excelsior i ja. Ciekawe czy się to uda? Nie, to głupie pytanie. Ciekawe ile nam to zajmie?

Oho, mój prom zaraz odlatuje, trzeba się zbierać…

Zarathos
    Participant

Dziennik osobisty, 22.06.2386, Utopia Planitia, Mars

Bogowie, od spotkania z Martą minęły już cztery miesiące. Odbiór nowego okrętu, organizowanie załogi, zapasów. Niezła sieczka. A właśnie. Załoga. Ciekawe co mnie podkusiło, żeby sobie takich gagatków dobrać. Szczególnie PO będzie… ciekawym człowiekiem. Zakładając że nie sklingoniał do końca. Nie żebym miał coś przeciwko Klingonom. Jeżeli trzyma się ich krótko, to są niezłymi żołnierzami. Problem w tym, że najczęściej dowódcy tego nie robią. No i… a zresztą. Nieważne. Przyleci, pożyjemy, zobaczymy.

Doktorek też będzie ciekawym osobnikiem. Tym bardziej, że z jakiegoś powodu flota uznała że on jeden nam starczy. EMH są niezłe, ale wolałbym kogoś z krwi i kości. Kto nie zniknie jak padną baterie. No i bez takiej ciekawej przeszłości.

Taaa… doktorek będzie miłym dodatkiem do mojej trzódki. Co do reszty – zobaczy się. Większość to nowicjusze. Ale tylko tacy nie zdążyli przesiąknąć tym nowym, militarnym stylem. To będzie ciekawy lot na ciekawym okręcie.

Okręt. Okręcik. Moja kochana zabaweczka. Aż dziwne, że nie oddali go Pikusiowi. Albo Rikerowi. No ale nie oddali. I dzięki temu jest mój. Tylko mój. Aż szkoda, że nie zbudowali ich wcześniej. Może wtedy ta przeklęta wojna skończyłaby się trochę…

Co znowu?

Mój nowy PO tu wędruje. No nic, trzeba kończyć i przygotować się na spotkanie z człowiekiem, który lubi spać na metalowym pudle.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram