Czołem wszystkim. Po dwóch latach przerwy, odpaliłem znowu STO i muszę przyznać, że jestem kompletnie zagubiony. Zmieniła się nawet mapa i chwile mi zajęło zanim zorientowałem się dokąd lecieć. Skill'e mojego lvl50 FED engineera są zresetowane i czuję "grozę" przed wybraniem ich ponownie, bo obawiam się stworzyć gimpa, czego odkręcanie kosztuje (choć w sumie mam free respec w rezerwie). Rozglądanie się z jakimiś poradnikami niewiele mi dało. Mam wrażenie, że sporo z nich jest już nieaktualne i nie powstaje za wiele nowych.
Myślałem nad zrobieniem tanka, ale właściwie już te dwa lata temu zdawałem sobie sprawę, że wybór engineera był błędem, gdyż bycie tankiem okazało się nie mieć dużej racji bytu w STO (liczył się właściwie jedynie dps) ale zaczynanie postaci od nowa nie bardzo mi się uśmiechało zarówno wtedy jak i teraz. Poczucie, że zmarnowałem zainwestowany czas był zresztą jednym z powodów dla których odpuściłem sobie STO.
Teraz szukając jakichś porad trafiam na coś takiego sprzed roku -> http://thestoguide.blogspot.com/2015/03/tanking-why-not-be-tank-in-sto.html
Poradźcie proszę co robić. Miałem ochotę sobie trochę polatać i postrzelać, a znalazłem się w kompletnym impasie. Czy da się stworzyć jakiegoś sensownego engineera, który będzie użyteczny dla teamu?