Forum Trek.pl Newsy Fantastyka Drużyna - polskie kino fantasy

Drużyna - polskie kino fantasy

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
  • Author
    Keymaster

Polacy kolejny raz po "Wiedźminie" chcą zmierzyć się z tematyką fantasy. Tym razem będzie to jednak produkcja niezależna, tworzona przez zapaleńców. Czy to pomoże projektowi? Miejmy nadzieję... Film będzie opowiadał o przygodach tytułowej drużyny, ludzi, którzy spotykają się przypadkiem i łączą w podróżującą grupę. W zamiarze ma być to serial internetowy.

Źródło: TVNwarszawa.pl

perekel
    Participant

No ja naprawdę kibicuję tej produkcji. Na zajawce wygląda wcale ciekawie. Czekam na efekt końcowy. 😎

Match
    Participant

zwiazstun dobry,ale rany boskie - "Film będzie opowiadał o przygodach tytułowej drużyny, ludzi, którzy spotykają się przypadkiem i łączą w podróżującą grupę" brzmi jak najgorszy na świecie pomysł na rpg ]:->

I. Thorne
    Participant

Czyli na 90% początków ekipy 🙂

OmegaOne
    Participant

Ja wiem ze polskie, wiem ze amatorskie łamane przez niezależne i wypadało by pochwalić za probe ruszenia tematyki w polskich realiach, no ale bez przesady. Ten teaser jest po prostu slaby, a to i tak jest wysoce dyplomatyczna ocena.

Piotr
    Keymaster

Nie widzimy tu jednej z najistotniejszych rzeczy - aktorstwa. A to w takich produkcjach bywa... niestandardowe. ;>

Manul
    Participant

Czy to adidasy w Quo Vadis, czy odbicie kamery w okularach Neo, albo też ślad samolotu we Władcy Pierścieni, ja czepiać się będę.A w drużynie, ta droga, po której nigdy samochód nie jechał... dżizz!

Diabeu
    Participant

Niestety ten trailer wieje straszną tandetą. Zresztą Polacy niech zostaną przy komediach i filmach o komunie, to im najlepiej wychodzi.

Cross
    Keymaster

Zresztą Polacy niech zostaną przy komediach i filmach o komunie, to im najlepiej wychodzi.

Od wielu lat rzeczywistość przeczy temu zdaniu.

Manul
    Participant

Generalizujecie. Dobre polskie filmy są. "Ile waży koń trojański?" i komedia i o komunie. Może jeszcze "Ogród Luizy" to też nie jest zły film.Poza tym prawda jest taka, że produkuje się to co się sprzedaje, więc to nie tylko wina złego gustu twórców, ale odbiorcy też mają w tym swój udział. Kina na każdej komedii z Adamczykiem są przecież zapełnione.

Diabeu
    Participant

No dobra, może trochę faktycznie generalizowałem, ale powiedzcie mi, kiedy ostatnio polaczki zrobiły DOBRY sci-fi, horror albo thriller? Bo napewno nie w tym wieku, w każdym bądź razie ja nie kojarzę.

Cross
    Keymaster

Generalizujecie. Dobre polskie filmy są.

Mam odmienne zdanie na temat aktualnego poziomu polskiej kinematografii. Lipton za liptonem.

Lo'Rel
    Participant

Lipton za liptonem.

Dyplomata...

Od dawna nie widziałem żadnego filmu który można by choćby w ułamku nazwać dobrym bądź ciekawym. Straszna chała.

Kina na każdej komedii z Adamczykiem są przecież zapełnione.

Tego typu filmów nawet kupą nie można nazwać.

A teaser niestety, ale nędzny, nudny i w żadnym stopniu nie jest zachęca do zapoznania się z rzeczywistą produkcją. Ale życzę tej ekipie powodzenia.

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram