Forum Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl Uniwersum Gry, porady i taktyka Czy pomimo upłwu 6 lat STO nadal jest aktywne?

Czy pomimo upłwu 6 lat STO nadal jest aktywne?

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Participant

Hej wszystkim 🙂 Od niedawna zastanawiałem się nad rozpoczęcie swojej przygody ze STO ale mam obawy że:

a) Na serwerach zaczyna świecić pustkami

b) Teraz grają wyłącznie weterani i nie ma sensu stawiać pierwszych kroków

Faktycznie tak jest czy bez problemu mogę zacząć grać? Dzięki za odpowiedź 🙂

Slawek
    Moderator

Gra jest za darmo - sam możesz się przekonać.

Ludzi jest pełno. Na pewno nie tyle, co dawniej, ale i tak są to duże liczby. Jedyny problem, to że dużo kolejek PvE świeci pustkami, bo większość wałkuje w kółko trzy najprostsze misje na krzyż. Niemniej jednak, jak znajdziesz dobre grono ludzi, to i na te mniej popularne dasz radę się wybrać. No ale to endgame, do tego czasu i tak będziesz latać sam po misjach fabularnych itp.

"Weteranami" się nie przejmuj. Często tacy więcej namieszać potrafią nowicjuszom, niż im pomóc. Zacznij grę, nie spiesz się, eksperymentuj sam, czytaj tutoriale. Nie ma wyborów poza drzewkiem skilli, z których nie da się wybrnąć. A i nawet na skille można kupić respec token.

snowman
    Participant

Warto spróbować, nawet bardzo, choćby tylko dla misji fabularnych. 😀 Przez sześć lat nazbierało się ich naprawdę wiele. Ja szczerze zachęcam. A graczy znajdziesz wielu, również z Polski.

I. Thorne
    Participant

Proponuje dolaczyc kanal STOnline.pl i pytac sie w razie problemow.

I rzeczywiscie 99% graczy ma 60 poziom i zrobili/koncza reputacje, ale jak wezmiesz sie ostro za fabule to sam dojdziesz ddo takiego stanu w kilka tygodni. Pienidzmi tez sie nie martw,, kilka okretow jest za darmo lub daja z eventow i sa naprawde dobre, nie musisz brac od razu nowej zabaweczki za 750m EC lub kilkadziesiat dolarow.

Ja osobiscie latam na okrecie T5, ktory ma dobre dwa lata i jakos nie mam problemow z przeciwnikami.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram