Forum Trek.pl Newsy Fantastyka "Coś" dla dorosłych

"Coś" dla dorosłych

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • Author
    Participant

Poniżej prezentujemy nowy zwiastun The Thing. Ze względu na dość brutalne sceny, Motion Picture Association of America sugeruje, aby osoby poniżej 17 roku życia zapoznawały się z nim w obecności dorosłego.

Światowa premiera 13 października. Do Polski film zawita dopiero 2 grudnia.

Eviva
    Participant

Czyżby ktoś uważał, że poprzednie ekranizacje "Cosia" były dla dzieci?

Jamjumetley
    Participant

To raczej chodzi o sam zwiastun. Można tak zmontować sceny, aby trailer zasłużył na zielone tło.

Eviva
    Participant

Ależ to jest zwiastun filmu grozy, co zatem dziwnego, ze nie widać na nim Kubusia Puchatka z Prosiaczkiem?

Dalek
    Participant

Nic dziwnego, zwykłe ostrzeżenie.Przecież niektórzy dorośli też mogą nie chcieć oglądać takich rzeczy.

m1ch4l
    Participant

To w końcu jest remake czy prequel? Bo słyszałem, że prequel ale fabuła wygląda niemal identycznie jak w oryginale...

Jamjumetley
    Participant

Na początku oryginału widzimy Norwegów goniących psa. Pochodzą oni właśnie z tego obozu, w którym rozgrywać się ma akcja nowego filmu, tak więc jest to prequel. Wydarzenia będą jednak podobne, bo nie ma zbyt wielkiego pola do popisu jeżeli film dzieje się na Antarktydzie. Co więcej - w nowym filmie nawet tytułu nie zmieniono...Tak na marginesie - ciekawostka co do filmu z 1982: Nie jest on do końca oryginałem. Tak naprawdę jest on remakiem (odmiana wygląda głupio, ale Poradnia Językowa PWN tak każe :P) filmu z 1951, który to powstał na podstawie powieści z 1938 roku 🙂

Match
    Participant

To w końcu jest remake czy prequel? Bo słyszałem, że prequel ale fabuła wygląda niemal identycznie jak w oryginale...

Jedno nie wyklucza drugiego - patrz "Martwe Zło" 1 i 2 😀

Manul
    Participant

Wydarzenia będą jednak podobne, bo nie ma zbyt wielkiego pola do popisu jeżeli film dzieje się na Antarktydzie.

Dajcie więcej pingwinów!

A na poważnie to uwielbiam te szybkie klatki w zwiastunach. Nie jestem w stanie przyjrzeć się tym wszystkim okropnościom i muszę iść na nie do kina.

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram