Forum Trek.pl Newsy Fantastyka Colin Farrell w Pamięci Absolutnej

Colin Farrell w Pamięci Absolutnej

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 20 total)
  • Author
    Participant

Według Variety, w zeszłym tygodniu Sony zaoferowało wiodącą rolę Colinowi Farrellowi. Obecnie trwają negocjacje. Aktor już wcześniej wystąpił w filmowej adaptacji prozy Philipa K. Dicka - Raporcie Mniejszości. Wśród pretendentów do roli, oprócz Farrella wymieniało się też Toma Hardy'ego (Star Trek: Nemesis) oraz Michaela Fassbenderna (Inglourious Basterds). Obraz wyreżyseruje Len Wiseman.

Pierwsza wersja Total Recall powstała w 1990 roku. Film wyreżyserował Paul Verhoeven, a w rolach głównych wystąpili Arnold Schwarzenegger, Sharon Stone i Michael Ironside. Produkcja otrzymała specjalną Nagrodę Akademii za efekty specjalne.

Źródło: Collider

Diabeu
    Participant

Oryginału nie przebije, ale może z tego wyjść całkiem strawny film.Farrell trochę podpakuje i będzie hokej ;D

Coen
    Participant

Ponownie - jakie czasy, taki Arnold...

Diabeu
    Participant

Rozwiń, bo chyba nie jarzę o co Ci chodzi.Arni jest już stary, i pomimo, że jest ikoną kina to teraz mamy inne czasy.Jest dużo młodych utalentowanych ludzi.

Coen
    Participant

"Jakie czasy, taki..." pojawił się przy okazji nowego janosika, gdzie Marka Perepeczko zastąpił jakiś emo-chudzielec, który złapał by się ze trzy razy gdyby miał do jaskini zbójników przynieść ubitego barana.Oznacza, że skoro czasy są chude - kryzys i w ogóle - to takich też aktorów się dobiera wszędzie. Historia powtórzyła się przy nowym Conanie, Predatorze i teraz przy Pamięci.

Diabeu
    Participant

A to w rimejkach zawsze mają grać chłopy szerokie na 2 metry i wysokie na 3?Co do Janicka to się zgadzam, ale Brody dobrze wypadł w Predators jako najemnik a Conan jeszcze nie wyszedł nawet i nie wiesz jak Jason Momoa sobie w nim poradzi.

Coen
    Participant

Poradzi sobie tak jak poradziłby sobie w filmie biograficznym o Pudzianie

Eviva
    Participant

On jest obrzydliwy, błeee...

Cross
    Keymaster

I Alę zostawił, podły 🙄

Diabeu
    Participant

Dżejson Alę?Jaką Alę?

Cross
    Keymaster

Ja o Farrellu pisałem, hehe - http://www.kozaczek.pl/plotka.php?id=26143

Diabeu
    Participant

Ano tak- jakoś mi z głowy wypadło, ostatnio rzadko zaglądam na Pudelka ;DA ty Coen może byś jakie argumenty dał a nie tylko sarkastyczne komentarze.

Coen
    Participant

Proszę bardzo - podług prozy Howarda, Conan mając lat 16 miał 6 stup wzrostu (181cm) i ważył ponad 200 funtów (90 kg) przy czym nie miał ani grama zbędnego tłuszczu - to jedno z pierwszych fabularnie opowiadań, ni Conan okrzepł z cywilizacją.Jako dorosły facet był o ponad stopę wyższy (ponad 7 stup wzrostu to przeszło 210cm) i był jednym z najpotężniej zbudowanych ludzi swojej epoki co nakazuje sądzić, że ważył ponad 300 - 350 funtów (ze 130-150 kg).Momoa jeśli dobrze pamiętam ma ok 195 cm wzrostu (kiedyś znalazłem takie info, może być jednak fałszywe), wątpię jednak, widząc jego posturę aby ważył więcej niż 100-105.Tak więc podsumowując - jakby go odmłodzić mógłby nieźle grać nastoletniego Conana. Na dorosłą wersje jest go jednak znacznie za mało.

Silver Phoenix
    Participant

Cóż, choć nie jestem zwolennikiem przewalającej się na ekranie góry mięśni - muszę się zgodzić z Coenem. Do niektórych ról (np. Conana) muszą być "szafy". Żeby daleko nie sięgać - wyobraża sobie ktoś Wolverine'a jako płaskoklatkowego?Smutne ale prawdziwe. No, chyba że Momoa nie wychodził przez kilka miesięcy z siłowni i wcinał wiaderka "odżywek" 😉

Diabeu
    Participant

Ano- teraz już rozumiem.Ale trza też wziąć pod uwagę fakt, że bardzo dużo adaptacji filmowych nie zgadzało się z literackimi pierwowzorami.Chociaż w tym przypadku- no chyba musi być chłop jak dąb.Ja poprostu nie wiedziałem, że Conan był na podstawie powieści.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 20 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram