- Kapitanie przekaz z USS James T. Kirk - zameldowała Duy`e- Na ekran - polecił D`meg"USS James T. Kirk do IKC Vornak. Torpedy już są modyfikowane, wysłałem do tego wszystkich inżynierów. Cząsteczka jest coraz bardziej niestabilna. Niech pan... Komandorze, ja mam uszkodzony algorytm kodowania wiadomości! Borg mógł nas podsłuchiwać. Natychmiast wkraczam do akcji. Seldon wyłącza się." - Gra się zaczęła, ten przekaz powinien całkowicie przekonać kolektyw - skomentował kapitan - Duy`e wysłać odpowiedz.....IKC Vornak do USS James T. Kirk. Rozumiem przerywamy łączność, cisza radiowa aż pan naprawi sprzęt. Proszę szybko działać czas nam ucieka. D`meg out..............- Wiadomość wysłana - zameldowała Duy`e - Kapitanie wykrywam nowy statek wkraczający do systemu .........okręt federacji.....klasa Nebula........Kapitanie ! Sześcian zmienia pozycję ! Czujniki wskazują na połączenie Sześcianu i Sfery.......... Taktyczny Sześcian rozpoczyna intensywny skan przestrzeni przy wejściu w pas asteroidów - zameldował nagle Klog- Zaczęło się ! Złapali przynętę - skomentował pierwszy- Nie ciszy się za wcześnie, jeszcze nie wlecieli w pas asteroidów...........czego on tak tam szuka - powiedział kapitan na głos wpatrując się w główny ekran na mostku Vornaka.....................