Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Walka z Borg Re: Walka z Borg

Seldon
Participant

Krusty: Brrr... nowe klasy nie przypadają mi do gustu. Nie jestem megalomanem, żeby prowadzić jakiś gigantyczny, superpotężny okręt, a i moje zdolności dowódcze nie są znaczne. A Borg pozwoli, przecież nie będzie się bardzo interesował jakimś nieszkodliwym, podstarzałym okrętem, więc będę miał wolną rękę.cmdr Wolf: Ależ ja się nie dopraszam, Excelsiory typu Beta to jeszcze całkiem niezłe jednostki i do bitew jeszcze się nadają, mimo że służą we Flocie już od ponad 70 lat. A i sam widzisz z porównania, że twój klingoński K'Vort jest słabszy od Excelsiora, i to znacznie, więc źle nie będzie. Pozatym Flota ma zwyczaj wysyłać wszystkie dostępne w okolicy jednostki, a Excelsiory służą wszędzie i są podstawą SF już od kilkudziesięciu lat, chociaż teraz są już wypierane przez te nowoczesne jednostki. 🙁 A na tych starszych panuje taki wspaniały klimat, i jeszcze te excelsiorowe filiżanki. 🙂

searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram