Forum Trek.pl Newsy Star Trek Zwiastun Star Trek Axanar

Zwiastun Star Trek Axanar

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
  • Author
    Keymaster

Jak już zapewne widzieliście na naszym Facebooku, w sieci ukazał się zwiastun Star Trek Axanar. Produkcja ta ma być pierwszą, która będzie konkurowała z wysokobudżetowymi filmami Star Trek wspieranymi przez CBS.

Więcej o filmie znajdziecie na oficjalnej stronie.

swgs1994
    Participant

Jedno słowo: WOW.

Manul
    Participant

Powiem tak. Efekty specjalne nie wcisnęły mnie w fotel, ale sam trailer ma więcej sensu i lepszą fabułę niż druga część tego nowego czegoś.

Wciąż nie obejrzałam tego nowego filmu do końca. I chyba nie obejrzę. 

Ten trailer napawa mnie nadzieją.

Slawek
    Moderator

Fajno siem szczelajom.

A coś poza tym?

iron1992
    Participant

Ciekawe kiedy trafi do kin.

Piotr
    Keymaster

Ale to nie będzie w kinach. Nie może być, bo skąd kasa na to?

Silver Phoenix
    Participant

O ile w przypadku dwóch ostatnich filmów spod znaku ST już same trailery wystarczyły, by zmienić wartość mojego zainteresowania na wybitnie ujemną, o tyle tutaj jest wręcz przeciwnie. Może po raz pierwszy od dłuższego czasu obejrzę coś pełnometrażowego 🙂

Jamjumetley
    Participant

Apollo jako Klingon 🙂

Nie, no - fajnie to wygląda.

Melnikor
    Participant

Apollo jako Klingon 🙂

Nie, no - fajnie to wygląda.

Martok jako oficer Federacji

Slawek
    Moderator

"Kurn" jako admirał Fed, "Tigh" jako kapitan Enterprise, jego "żona" też jako jakaś kapitan. Co jak co, ale obsadę, to oni mają ciekawą.

domirex540
    Participant

Czy w orginalnym ST była jakaś wielka batalia z klingonami bo nie pamiętam.

I. Thorne
    Participant

To zalezy o jaki okres pytasz. W czasach Kirka nie - juz sie szykowalo, ale Organianie zmusi Federacje i Klingonow do podpisania traktatu pokojowego. W latach 40 XXIV wieku tez sie szykowalo niezle pranie, ale ofiara Enterprise'a-C uratowala sytuacje. No i lali sie w 2372-3 jak upadla wojskowa dyktatura w Unii Kardazjanskiej i Klingoni mysleli, ze Rada Detapa to Zmienni.

trailer calkiem ciekawy, potwierdza tez moja opinie, ze teraz nawet amatorzy moga robic takie efekty specjalne jak zawodowcy, tylko trzeba miec kilka dobrych kompow.

Romek 63
    Participant

Ale to nie będzie w kinach. Nie może być, bo skąd kasa na to?

Tak w sumie to chyba kina powinny zarabiać na biletach za puszczane filmy, a nie na opłacie producenta 😛 . No ale pewnie obawiałyby się że film nie przyniesie zysku 😐 Szkoda bo mi też po raz pierwszy zwiastun amatorskiego filmu spod znaku ST bardzo się podoba.

The D
    Participant

W latach 40 XXIV wieku tez sie szykowalo niezle pranie, ale ofiara Enterprise'a-C uratowala sytuacje. 

Jeszcze wcześniej, po zabójstwie kanclerza Gorkona też było blisko.

Tak w sumie to chyba kina powinny zarabiać na biletach za puszczane filmy, a nie na opłacie producenta 😛 . No ale pewnie obawiałyby się że film nie przyniesie zysku 😐 Szkoda bo mi też po raz pierwszy zwiastun amatorskiego filmu spod znaku ST bardzo się podoba.

Przez długie lata rynek filmowy w USA był opanowany przez coś w rodzaju kartelu kontrolującego cały cykl, od wytwórni po sieci kin nie wpuszczając nic z zewnątrz. Teraz się to zmieniło i jest łatwiej, co nie znaczy że zorganizowanie ogólnokrajowej dystrybucji jest proste i tanie. W sumie nie wiem jak ekipie od Iron Sky się udało.

Zostaje jeszcze opcja light, czyli dogadanie się z pojedynczymi kinami, wtedy akcja ma bardzo ograniczona skalę, ale lepsza taka premiera niż żadna. U nas w ten sposób pokazywano np. filmy pełnometrażowe z Kapitanem Bombą - po jednym seansie w największych miastach.

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram