Forum Trek.pl Newsy Fantastyka Zrelaxuj się

Zrelaxuj się

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • Author
    Keymaster

We wrześniu będzie możliwość nabycia kolejnego, 35-go magazynu. Po okładce można wnioskować, że wraca Tajfun 🙂

Q__
    Participant

wraca Tajfun

...w towarzystwie swoich zwyczajowych towarzyszek 😉 , i jakiejś pani o karnacji Chissa, a wraz z nim nowy Valerian* z Laureline prezentującą się nieco jak żeński Stormtrooper.

* https://www.amazon.pl/VALERIAN-LAURELINE-01-SHINGOUZLOOZ-INC/dp/1849184011/

Cross
    Keymaster

Dziewczynę Valeriana zawsze rozpoznam 😉

Q__
    Participant

Jakaś Twoja dawna komiksowa miłość? 😉

(Ja miałem dwie - najpierw Ais, potem Storm.)

Cross
    Keymaster

Ja to ruda córka rudej wiedźmy (kosmitki) z Thorgala i Brenda z Funky'ego. No i Kriss i Maar, wiadomo.

Q__
    Participant

Tej rudej co za Pana robiła, to mi było b. szkoda, uważałem, że do Thorgala pasowała bardziej niż Aaricia. Rogue - kolejny rudzielec, acz z siwym pasmem - też kibicowałem w temacie Gambita, czy raczej jemu - w jej (no, tu się doczekałem).

A z rudych pozakomiksowych - wiadomo - Kira.

Cross
    Keymaster

Ej, bez kitu, wczoraj to samo mówiłem swojej kobiecie o tym pasowaniu rudej do niego bardziej niż Aaricia.

Q__
    Participant

Cóż, wielkie umysły myślą podobnie... A serio: to się nasuwa samo przez się - oboje są odważni i przedsiębiorczy (choć ona, pod wpływem matki, używa tych talentów w złym celu), oboje są wojownikami (Thorgal jest jeszcze młody i bywa agresywny, dopiero potem złagodniał), oboje są potomkami mieszkańców Atlantydy, oboje górują nad otoczeniem pod rozmaitymi względami, i jeszcze by się mogli uzupełniać - on ją uwarażliwić etycznie, ona pomóc mu odzyskać, co mu dziadek Xargos wymazał... I wspólnie gwiezdne plemię odbudować...*

* Aczkolwiek rozumiem powody, dla których tak się nie stało. Biorąc pod uwagę przeciwne nie tylko tyranii, ale nawet idei władzy człowieka nad człowiekiem, poglądy Van Hamme'a wpisane w całą fabułę Thorgala, jasne jest, że nawet jeśli pożyczył od Bulwer-Lyttona ideę starożytnej master race, nie mógł takiemu herrenvolkowi (który w osobie Vartha-Ogotay'a pokazał na co go stać**) kibicować.

** Przyp. do przyp. 😉 Tak, wiem, tatusiek protagonisty to jest postać z dalszych albumów, na etapie "Wyspy..." mógł jeszcze nie istnieć jako nic więcej, niż byt domyślny (na zasadzie: każdy musi mieć rodziców), ale jego zbrodnie dobrze ilustrują linię ideową J.V.H.

Q__
    Participant
    Q__
    Participant

Podział smutny i gorszący, ale nam - czytelnikom (oglądaczom?) radość, bo oto mamy aż dwa 38 "Relaxy":
    http://alejakomiksu.com/nowosci/26380/Relax-nr-38/
    https://alejakomiksu.com/nowosci/26404/Relax-nr-38/

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram