Zmiany w wyglądzie konsol

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
  • Author
    Participant

Co tydzień - w czwartkowy wieczór polskiego czasu - przeprowadzana jest przerwa techniczna, w trakcie której wprowadzane są do gry mniejsze lub większe poprawki. Dzisiejsza zmiana będzie zauważona przez każdego, ponieważ twórcy gry (między innymi) zdecydowali się zmienić wygląd konsol montowanych na okrętach. Poniżej zestawienie starego i nowego wyglądu.

[more]

Dołączona grafika

Konsole taktyczne

Dołączona grafika

Konsole inżynieryjne

Dołączona grafika

Konsole naukowe

Dołączona grafika

Warp Core

O innym zmianach można przeczytać bezpośrednio w Release notes na oficjalnym forum STO.

[/more]

Slawek
    Moderator

Tak jak wcześniej nie miałem pojęcia co symbolizują te ikonki, tak dalej z paroma wyjątkami nie wiem. ;P No i trzeba będzie od nowa zapamiętywać i kojarzyć, by nie sprzedać/wyrzucić przedwcześnie.

Smiecho
    Participant

Fakt, trzeba będzie od nowa się uczyć, ale mam wrażenie, że te nowe ikonki są bardziej logiczne...Kilka szybkich spostrzeżeń:- tła ikonek od razu mówią, czy jest to konsola taktyczna, naukowa czy inżynieryjna,- wszystkie konsole taktyczne wzmacniające typ obrażeń wyglądają podobnie, ale różnią się kolorem tego czegoś w środku (a kolor ten jest identyczny z tym, co znamy - disruptory na zielono, plazma na niebiesko, itd),- konsole o podobnym znaczeniu wyglądają podobnie (np. wzmocnienie mocy torped, albo Power Lever w inżynierii)Wcześniej niczego takiego nie było.Podsumowując: nie będzie tak źle. 😉

Helenth
    Participant

plazma na niebiesko, itd

Wiem, że się czepiam, ale to ewidentnie kolor turkusowy 😛 Niebieskie to są tetryony 😛

Tak czy inaczej, nie rozumiem po co mieszali z warp core, a dokładniej Field stabilizing i Standard Warp Core. To wygląda tak, jakby ktoś na siłę chciał to zmienić, aby pokazać, że robi COKOLWIEK.

Melnikor
    Participant

Mnie zastanawia czy "wskaźnik" mk będzie tak jak dotychczas jako numerek w rogu, czy też ikony konsol na poszczególnych poziomach będą się od siebie nieznacznie różniły (na ilustracjach stare mają zaznaczone różne mk, na tych nowych już tego brak) tak jak jest np w przypadku broni naziemnej gdzie akurat wygląd (nie sama ikona) zmienia się wraz z poziomem broni.

Damc
    Participant

Ciekawi mnie czy myśleli o daltonistach projektując te ikony, w końcu 10%(chyba) męskiej populacji to daltoniści, a część konsol można w zasadzie rozróżnić tylko po kolorze (no ok, sa drobe różnice, ale wyszukiwanie ich może być męczące dla osób nie rozróżniających części kolorów)...

FAB
    Participant

Zmiany są potrzebne, to na pewno, ale w tym wypadku to gruba przesada. Tyle miesięcy (lat) byliśmy przyzwyczajeni do symboli, a teraz wywalają wszystko do góry nogami. Dla mnie bzdura.

swgs1994
    Participant

Czy tylko mnie się wydaje, że nowe symbole są bardziej komiksowe?

LIBERTO
    Participant

plazma na niebiesko, itd

Wiem, że się czepiam, ale to ewidentnie kolor turkusowy 😛 Niebieskie to są tetryony 😛

i tym wpisem udowodniłaś absolutnie wszystkim że jesteś kobietą i już nikt nie będzie miał wątpliwości ;-))))

a tak w ogole to nowe ikonki mi się podobają, w większości są ciekawsze od starych

tanas
    Participant

Może mi ktoś powiedzieć skąd wzięły się te ostatnie z Hull, Alloy i tego ostatniego. Pierwszy raz te rzeczy na oczy widzę. Bo jak je widzieliście to powiedzcie gdzie te rzeczy znaleźć. ( chodzi o Enhanced)P.S. Jak dodać fotkę awatara taką zaraz przy nicku?

Melnikor
    Participant

Kopalnia

Jamjumetley
    Participant

Ikonki mi się nie podobają. Nie dlatego, że nowe i trudno się przyzwyczaić, ale dlatego, że ciężko z nich coś wywnioskować "na pierwszy rzut oka". Za dużo szczególików poupychanych na małej przestrzeni. Są mało czytelne.

Wcześniej każde urządzenie miało charakterystyczny kształt. Teraz sprzęt z danej grupy jest do siebie za bardzo podobny (konsole taktyczne).

Paradoksalnie, najbardziej podobają mi się ikonki reprezentujące poszczególne stopy (poszycia już nie). Proste, prawie że dwuwymiarowe.

Wolałbym coś w stylu concept-artu jaki wykonał Perpetual.

Anya
    Participant

Nie podobają mi się nowe ikonki konsol taktycznych. Szczególnie te na wzmocnienie broni, są zbyt podobne do siebie, wolałam poprzednią ich wersję. Inżynieryjne są nawet ładne, chociaż też podobne do siebie. Naukowe mają za dużo szczegółów. Za to w Romulańskich z ambasady jest ciekawa zmiana, lepiej widać które zmniejszają a które zwiększają aggro.

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram