Forum › Trek.pl › Newsy › Fantastyka › Złapał blaszak mandaryna, a mandaryn za łeb trzyma - zwiastun Iron Man 3
Obejrzałem i nie jestem zachwycony. Twórcy nie potrafili zachować umiaru i tak oto za dużo było Iron Manów, a za mało pola do popisu dla jednego Iron Mana. Gadżety Tony'ego totalnie przesadzone. Antagoniści przypominali swoimi umiejętnościami X-Men, których lubię, ale to nie ten film.Cały ten show jak dla mnie skradł Trevor ;)Najsłabszy z trzech filmów.
Co do przeciwników, to akurat wina komiksu. Ba, w komiksie Tony wykorzystał extremis, żeby połączyć się ze swoją zbroją (w filmie wszczepia sobie czipy pod skórę). Ogólnie 1szy i 3 film są bardzo mocno oparte na tym komiksie:
mnie się nawet podobał. zwłaszcza motyw popadania przez Starka w szaleństwo i jego katharsis, na koniec zakończone niezłym pokazem fajerwerków. pewnie że było sporo nieścisłości i wręcz głupot, ale tego nie da się już chyba wyplenić z kina amerykańskiego czy wręcz w ogóle z kina.przynajmniej mamy niezły start do kolejnej części
Z jego kasą garaż, super pracownia i kolejne wypasione zbroje to kwestia miesiąca.
Abstrahując od sensowności 😉 byłem w kinie na filmie i bardzo mi się podobał.
Z jego kasą garaż, super pracownia i kolejne wypasione zbroje to kwestia miesiąca.
może i masz rację, ale po tym jak w końcu się przełamał to już nie potrzebuje tak majsterkować, więc nie powinno być scen z kilkudziesięcioma zbrojami w akcji 😉
byłem w kinie na filmie i bardzo mi się podobał.
Zły nie był, ale spodziewałem się czegoś lepszego. Zwłaszcza, że poprzednie filmy bardzo mi się podobały.
Mówi samo za siebie
Nieścisłość z Iron Patriotem chyba najbardziej w oczy kole. Co decyduje o tym kiedy działa, a kiedy nie?
pewnie że było sporo nieścisłości i wręcz głupot, ale tego nie da się już chyba wyplenić z kina amerykańskiego czy wręcz w ogóle z kina.
Pełna zgoda, ale gdzieś z tyłu głowy mam wspomniane już dwa wcześniejsze filmy i oczekiwałem, że trójka przynajmniej utrzyma podobny poziom.
Dzięki - zaraz poczytam. Sam pomysł z człowiekiem bombą mi się podoba, ale odrastające kończyny i zianie ogniem już nie za bardzo.
Nieścisłość z Iron Patriotem chyba najbardziej w oczy kole. Co decyduje o tym kiedy działa, a kiedy nie?
Tu akurat nie widzę aż takiego problemu, wystarczy że system wymaga choćby wprowadzenia nazwy użytkownika i hasła (w dwójce było nawet powiedziane, że zbroje Ironman'a i Warmachine były przypisane tylko do Stark'a i Rhodes'a). A odnośnie przyszłych zarzutów, że jako Iron Patriot latał jeden ze "złych", zbroję modyfikował A.I.M więc mógł cichaczem dopisać dodatkowych użytkowników.
Mnie osobiście rozłożyła scena ataku na dom i mam dwa pytania: primo, dlaczego nie aktywował już wtedy reszty zbrój (tak jak pokazano w filmiku), secundo: gdzie jest S.H.I.L.D? Stark wypowiedział wojnę terroryście który zagraża Stanom, podaje swój domowy adres a Tarcza nie wysyła tam niczego żeby zastawić pułapkę i złapać potencjalnych źródeł informacji w postaci członków wrogiej organizacji.
Mnie osobiście rozłożyła scena ataku na dom i mam dwa pytania: primo, dlaczego nie aktywował już wtedy reszty zbrój (tak jak pokazano w filmiku), secundo: gdzie jest S.H.I.L.D? Stark wypowiedział wojnę terroryście który zagraża Stanom, podaje swój domowy adres a Tarcza nie wysyła tam niczego żeby zastawić pułapkę i złapać potencjalnych źródeł informacji w postaci członków wrogiej organizacji.
AD 1 może nie zdążył uruchomić tego telepatycznego przekaźnika czy co to tam miał, bo był zbyt zajęty ratowaniem Pepper/
AD 2 może Fury myślał podobnie do Ciebie że Stark zdąży odpalić swoje zbroje i nie będą niepotrzebnie uszczuplać sił skierowanych do poszukiwań Mandaryna? a tak wogóle to Tarczy wcale nie pokazali w tym filmie chyba -jakby się gdzieś schowali
ale najpewniejsze że scenarzyści dali dupy nie wyjaśniając takich wątków, albo nawet o tym nie pomyśleli wręcz 😉 to hameryka przeca nie spodziewajmy się cudów ;-P
AD 1 może nie zdążył uruchomić tego telepatycznego przekaźnika czy co to tam miał, bo był zbyt zajęty ratowaniem Pepper/
1. W filmiku do którego się odniosłem ładnie jest pokazane że ten system mógł i powinien odpalić jak tylko zaczął grozić Mandarynowi i podał mu swój adres. Wypowiadam komuś wojnę i nie podejmuję żadnych środków zaradczych? Cały Stark.
AD 2 może Fury myślał podobnie do Ciebie że Stark zdąży odpalić swoje zbroje i nie będą niepotrzebnie uszczuplać sił skierowanych do poszukiwań Mandaryna? a tak wogóle to Tarczy wcale nie pokazali w tym filmie chyba -jakby się gdzieś schowali
ale najpewniejsze że scenarzyści dali dupy nie wyjaśniając takich wątków, albo nawet o tym nie pomyśleli wręcz 😉 to hameryka przeca nie spodziewajmy się cudów ;-P
2. Tym bardziej powinien wysłać tam ludzi. Poco mam tracić siły na poszukiwania kiedy znam miejsce gdzie wróg uderzy na 99,99999999999% i będę mógł spróbować złapać jego agentów.
ano fakt Stark i jego fiu bzdziu we łbie. ego większe od rozumu i taki efekt że się nie przygotował zresztą jak to ona o Tarczy to chyba calkiem można zapomnieć bo nawet o niej nie wpominali chyba przez cały film. może nie chcieli opłacać Samuel L. Jacksona albo co? ;-P