Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Założenia kolejnych bitew

Założenia kolejnych bitew

Viewing 15 posts - 796 through 810 (of 823 total)
  • Author
    Participant

Ja skłaniam się do pojedynky Klingoni vs Klingoni czyli wojna domowa Durasa z Gawronem.Mam też wstępne popracie Fercarta i Fluora.

Raider71
    Participant

KSU vs KSU może być ciekawe, ale dwa ostatnie pomysły też nie są złe.

Hemrod
    Participant

W sumie KSO vs KSO mogłoby być całkiem ciekawe, ale podoba mi się też KSO vs CU

Zarathos
    Participant

Nic wielkoskalowego się nie toczy, a ja mam znowu czas, więc może wrócimy do starych dobrych idei (czyt. strategia)? Znalazłem fajny generator do hexowych mapek, więc będzie łatwiej i bez problemów z pozycjami (każdy hex będzie miał oznaczone). Nie chcę zaczynać kampanii bo nie wiadomo jak z nią będzie, więc raczej jednorazowa siepanina w kosmosie. Co do miejsca i czasu - oczekuje na propozycje, o ile będą chętni. Ja bym proponował nietypowo i może coś z innego uniwersum. Na przykład epizod z Galaktycznej Wojny Domowej: Imperium kontra Rebelianci (kto zagra Leię?). Albo może wojna Narnów z Centauri z Babilonu 5? Ew. może zechcecie się wcielić w Lordów Systemowych i rozpocząć małą bijatykę w wielkich piramidach?Chociaż nie wykluczam Treka. Żeby było nietypowo - Wojna Domowa w Kolektywie? Czyli Unimatryca Zero kontra reszta? Albo Borg vs Gatunek 116 (chciaż tutaj byłoby sporo zgadywanek w gestii okrętów)?

fluor
    Keymaster

Ja kupuje praktycznie wszystko, tylko w przypadku światów nietrekowych przydałby się krótki manual.

MCPSI
    Participant

Zwarty i gotowy do prowadzenia niszczyciela Centauri 🙄 można jeszcze pomyśleć nad Farscape-m, lub Klingońską wojną domową :ik:

lszekg
    Participant

A może coś z minionej epoki??

Zarathos
    Participant

Nie znam Farscape'a, trudno by mi było prowadzić. A miniona epoka... Rosja vs Japonia i bitwa pod Cushimą 😉 Ale raczej wolałbym bijatyki w kosmosie.

Silver Phoenix
    Participant

Bitwa o Atlantyk - obrona konwoju :PZ kosmicznych bijatyk - hmmm... Gwiezdne Wojny brzmią ciekawie, ale SAAB też 😉

MCPSI
    Participant

Jak już coś "starego" to może Bitwa pod Trafalgard-em ?lub coś co mi bardziej pasuje jakiś fikcyjny konflikt ze współczesną marynarką np. Nato - Rosja, Japonia - Chiny itp.

Zarathos
    Participant

Współczesny konflikt jest nie o zrobienia "na raz". Za duż zmiennych: okręty, podwodniacy, satelity, samoloty... drugiego Harpoona nie będę robił.

MCPSI
    Participant

Tak, stary dobry Harpoon 🙁 To były wspaniałe gry, a nie to co teraz 🙁

Zarathos
    Participant

Ok, ponieważ ilu graczy, tyle opinii ustaliłem parę scenariuszy które mogą być interesujące (gra rzecz jasna strategiczne i na hex'ach): 1) Star Trek: między TOS i TNG, bitwa między Klingonami i Kradassianami o tę ich mgławicę (wspominano o niej w DS9). 2) Babilon 5: wojna Centauryjsko-Narneńska, bez wsparcia Cieni rzecz jasna. 3) Star Wars: wczesna Rebelia, najprawdopodobniej bitwa między Mon Calamari i Imperium, ale się zobaczy.4) Bitwa na morzu: przed I wojną światową, fikcyjne starcie floty francuskiej i brytyjskiej. Jakby jakiś mod albo admin mógł wstawić stosowną ankietę, byłbym dźwięczny.

Hemrod
    Participant

Mi pasuje wszystko oprócz B5 🙂 aczkolwiek chyba najciekawiej brzmi to starcie angielsko - francuskie 🙂

fluor
    Keymaster

Ankieta ustawiona 🙂

Viewing 15 posts - 796 through 810 (of 823 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram