Forum Fantastyka Gry Wyzwanie!

Wyzwanie!

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • Author
    Participant

Każdy kto chciałby przegrać z moi w walce Netplay na Kawasie w grach:

• Samurai Shodown IV: Amakusa’s Revenge [samsho4]
    • Cyberbots: Fullmeatal Madness (US 95424) (Japan 950420) [cybots; cybotsj]
    • Marvel Super Heros (Japan 951024) [mshj]
    • Marvel Super Heros Vs. Street Fighter (US 970827) [mshvsf]
    • Marvel Vs. Capcom: Clash of Super Heroes (US 980123) [mvsc]
    • Night Warriors: Darkstalkers Revenge (US 950406) [nwarr]
    • Street Fighter Alpha 3 (US 980904) [sfa3]
    • Super Gem Fihghter: Mini Mix (US 970904) [sgemf]
    • Vampire Savior 2: The Lord of Vampier (Japan 970913) [vsav2]
    • Super Puzzle Figter 2 Turbo (US 960 620) [spf2t]
    • X-Men Vs. Street Fighter (US 961004) [xmvsfu]

Zapraszam wszystkich [prawie] chętnych. Leserzy grający strategią pokroju – non stop hatuken, albo inna kapuchą – dziękuje ale spasuje :]

PS. Mogę zagrać też w inne oficjalnie [działające bez hacka] gry pod kawas- tzn nawalanki, bądź starsze wersje tutaj wymienionych, wyjątek stanowi Mortal Kombat – działa mi za wolno.

PPS. Ludzie z pingiem przekraczającym 300 ms. – też dziękuję.

Slawek
    Moderator

Hmm... a nie wiesz może czy można na kawaksie grać przez sieć w Dungeons & Dragons (którąkolwiek część, ale lepsza druga)?? Bo te nawalanki 2D to dla mnie do pogrania przez chwile... tylko Tekkena toleruje ;>.

Ryan
    Participant

Da się w D&D. Ale Coop jest dla mięczaków...

Wiktoria
    Participant

W każda grę z oficjalnej listy Kawasa 1.45 można grac w netplay’u [nawet takie jak Strider – raz jedna postać, raz druga].

Wiktoria
    Participant

Miesiąc minął i tylko jedna osoba się znalazła... może ktoś jeszcze :]

Slawek
    Moderator

Cóż... myślę, że na tym forum to raczej będzie ciężko ze znalezieniem partnera do gry. Tutaj to wszystko się kręci jedynie wokół Star Trek'a i Sci-Fi... (brzmi przerażająco ;> ) Ja bym z chęcią pograł z kimś w tekken'a, ale po sieci się w to nie da niestety ;>

Myślę, że możesz poszukać chętnych na forach o emulacji. Na przykład http://emu.makii.pl - tam na pewno ktoś się znajdzie.

Wiktoria
    Participant

1’ Na Emu też ciężko z chętnymi.2’ Nie lubię wracać na stare śmieci.3’ Na pewno w Tekkena 2 da się grać.. ale co do 3 pewności nie mam.4’ Wiesz... statystycznie rzecz biorąc nie wszystko na tym forum kręci się wokół S-F i Treka... a nawet jest bardzo przerażające jak niektórym się nudzi... Innymi słowy „bo takiego tematu jeszcze nie było” :> Dlatego wierze [wiara czyni cuda] że może się znajdzie jeszcze jakiś godny przeciwnik [albo chociaż przeciwnik ;-)]

Slawek
    Moderator

Tekken 2 to wtedy na jaką platformę było? Tzn. jaki automat?

Wiktoria
    Participant

Stare przyzwyczajenie z emu.makii.

Forum -> Szukaj -> "Tekken 2" -> ... debug mode :/

No nie poszło :/

Katalog gier -> Szukaj -> "Tekken 2" -> ... "Tekken 2 (ver.:cool:, system ZINC"

Oki, to już mamy zinca to szukamy dalej.

Emulatory -> ZINC -> Brak emulatora do sieci.

Ale mamy ślad ze jest Tekken poprzez sieć więc się nie poddajemy. Wpisujemy w szukanie na stronie a nie na forum i w niusach mamy:

Mame wars - obsługuje, ale rom trzeba sobie z ripa odwalić. Za to Cyber pad 1.4 [ePSXe emulator]. [wersja oczywiście 1.4 i wyżej - najnowsza 1.6.0] obsługuje w stu procentach netplay dla tekkena 2 i 3 tak i w palu jak i w ntsc :]

Aby pobrać ten emulator klikamy Tutaj :]

Serwery dry po wejściu w opcje netplay: Web Fighters; Nonsense ILT; China killera server; Game-Wariors.com. Oczywiście można grać na każdym dowolnym serwie - ale na tych na pewno się złapie kogoś... polecam tez zakładkę do wynajdywania oczekujących gierek [problem w tym że wersja Tekkena i jej regionalizacja musza być stuprocentowo zgodne.].

Miłej gry :]

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram