Forum › Fantastyka › Star Trek › Wymarzona załoga
Kapitan: JaPierwszy : T'PolTaktyczny i ochrona : 7z9Mechanik : B'ElannaLekarz: BeverlySternik: KathrynNaukowy : JadziaDoradca: Deannaochrona: kilkadziesiąt Klingonekzadania specjalne (relaks kapitana) - 3-4 oriońskie niewolniceNic oryginalnego 😉
Statek: Defian lub SaberZałoga::Kapitan: Benjamin SiscoPierwszy: William RikerTactical: WorfChief Engineer: Miles O'BrienChief Medical Officer: Phlox ;)Science: SpockCONN: Ezri DaxSecurity: Odo
Kapitan: SiscoPierwszy : DataTaktyczny: Kira Ochrona : WorfMechanik : ScottyLekarz: BashirSternik: SuluNaukowy : EMHDoradca: TroiBabcia klozetowa: Jonathan Archer (hyhyhy...)
Okręt: Akira - wzmocniony pancerzem ablacyjnym :)Kapitan: WorfPierwszy: Kira NerisTaktyczny: 7z9Ochrona: OdoMechanik: Miles O'BrienLekarz: AHMSternik: SuluNaukowy: SpockDoradca: GarakDodatkowa ochrona: kilkudziesięciu pamiętających okupację Kardasjańską Bajoran
Okręt: Prometheus (ewentualnie Sovereign)Kapitan: Whiliam T. RikerI Oficer: DataTaktyczny: Malcolm Reed
hmmmstatek? Najlepiej Scimitar :>Z Federacji może być Sovek albo jeszcze lepiej entek z XXVIw. ;]kapitan: Siscopierwszy: Rikerdrugi: Spockoficer naukowy: Datanawigator; sternik: Paristaktyczny: Worfochrona: Torres ;]medyczny: AHM (z Voyagera), najlepiej do kompani z Bashiremdoradca: Ezrimaszynownia: La Forgetransportery: O'Brien (choć pewnie by się marnował)'10 dziobowy' : Quark :D:D
Wszyscy wymieniacie postacie znane z seriali i najlepsze okręty ja będę oryginalny.statek Miranda o której nikt nie pamięta w jakimś spokojnym odległym zakątku przestrzeni federacjikapitan: Japierwszy: Najlepszy przyjacieldrugi: kolejny przyjacielreszta dobrzy znajomi nie czepiając się do luźnego traktowania zasad.Ogólnie spokojny przydział bez żadnych rewelacji ogólnie prawie jak wakacje.
Hm..Okręt: prom DanubeZałoga: 7z9, Jadzia Dax, Kira Nerys, Kes, B'Elanna Torres, Uhura, Deanna Troi. Alright! Giggidy giggidy goo!;>
Okręt: prom Danube
Załoga: 7z9, Jadzia Dax, Kira Nerys, Kes, B'Elanna Torres, Uhura, Deanna Troi.
Alright! Giggidy giggidy goo!
;>
marzyciel... ;]
7z9, Jadzia Dax, Kira Nerys, Kes, B'Elanna Torres, Uhura, Deanna Troi.
E tam. Pamiętacie tą co dopasowywała się o potrzeb mężczyzny? Wystarczyłaby za wszystkie, a jak się znudzi wygląd to zawsze można zrobić operację plastyczną. Sisko po takiej był bardzo przystojny :>
Moja załoga i statek to :Statek - SejmitarZałoga:Kapitan - JaPierwszy - William T. RikerDrugi - T'PolDoradca - Ezri DaxNaukowy - Data/7z9Ochrona - OdoTaktyczny - WorfMedyczny - AHMPielęgniarka - KessMaszynownia - La Forgepilot - Wesley CrusherPokładowy przygłup - B4
Załoga:Kapitan: James T. KirkPierwszy Oficer: Benjamin SiskoDrugi Oficer: "Smiley" O'Brien Oficer Naukowy: Mr. SpockDoradca: Ezri Dax Sternik: Tom ParisTaktyczny: Pavel Chekov Szef Ochrony: WorfGłówny lekarz: Dr. McCoy Główny Inżynier: Scotty Oficer Operacyjny: Miles O'BrienZałogowa oferma: Picard :>
A propo ofermy Picarda to kiedyś Q go kimś takim zrobił bo przez chwile był chorążym czy coś takiego, to był odcinek jak mu to jego sztuczne serce nawaliło czy coś.
Byle kapitanem był James T. Kirk, a naukowym Spock, to reszta niech ta bedzie, jaka chce. I tak się zaciągam choćby dziś.
Niektóre imiona i nazwiska są wymyślone, tylko dlatego że ładnie brzmią w moim uchu oraz, że nie miałem nikogo lepszego na ich miejsce ;)Kapitan: Ja oczywiście ;)Pierwszy i Sternik : Ivan Shevardandze Taktyczny i Ochrona : Malcolm Reed - ale ten z Mirror UniverseMechanik : B'elanna TorresLekarz : Dr Markus Perun, ew. Q - wystarczy że pstryknie palcami Doradca : Deanna TroiKwatermistrz : mgr. William Saturator (mgr - magister, mgr. - magazynier)Statek:sovereign, prometeusz - niee... za duże, za wolne, za mało zwrotne.defiant, sabre - niee... za nowoczesne, wolę coś co jest zwrotne szybkie i małe, lekko podstarzełe by trzymało klimat.Akyazi - m.in. dlatego że podobają mi się jego gondole.Ulokowany gdzieś przy granicy, ale po drugiej stronie, tam gdzie nie ma nikogo, ani nawet łączności z flotą ;PTylko Ja, mój malutki stateczek i ew. załoga.Imię dla statku (co jak co, statek też członek załogi): hmm... Interceptor - dla statku typowo patrolowego pasuje jak ulał.ps. jak powinno się poprawnie wymawiać Sovereign? Sowie czy Sowren ?