Forum Fantastyka Star Trek Wymarzona załoga

Wymarzona załoga

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 74 total)
  • Author
    Participant

Oto jaka zaloga mi sie marzy dla Enterprise E, w nastepnym serialu:dowodca: Kapitan Worfpierwszy:komandor Tom Parismaszynownia: kom.por. Nogdoradca: Ezri Daxoficer naukowy: 7of9oficer medyczny:jakas Volkanka np. dr. Salar, czy jak jej tam byloiktos nowy na sternika.Picard czasem pojawiajacy sie jako admiral.

Gosiek
    Participant

Ciekawy jest też fakt, że bardzo mało widać tu TOSa, ot czasem ktoś Spocka wspomni.

Zapewne dlatego, że postaci TOSowe są głównie znane z filmów, nie z serialu - z moich obserwacji wynika, że spora część polskich trekerów po prostu tego serialu nie widziała. I z tego też powodu nie może głosować na załogę Kirka. TNG ma sporą reprezentację również nie tylko dzięki serialowi ale też ostatnim produkcjom pełnoekranowym, w końcu to jedyna załoga, po TOSowej rzecz jasna, która trafiła na wielki ekran.

A co do podsumowania... za parę miesięcy może sie ono różnić od dzisiejszego. 😉

Benjamin Sisko
    Participant

Kapitan: Ben Sisko (oczywiscie)

Pierwszy: Worf

Naukowy: Jadzia Dax

Ochron: Odo

Sternik: Paris, choc moze ta Betazoidka z 1 odcinka Voy jakos bardziej mi sie podobala ... tak mlodo umarla ... zmarnowany talent

Doradca: Kes

Maszynownia: O'Brien

Taktyczny: Data

Kalendaz Pirelli gotowy

Reyden
    Participant

Okręt : Prometheus lub ValdoreKapitan : Ja FO : DonatraTaktyczny/ochrona : Tuvok Naukowy : Siedem Ochrona : po równo Hirogenii i 8472 Sternik : Tom Paris Główny Mechanik : Belana Torres .Doktor : AHM ( z Voyagera ) + Haley ( po modyfikacji programu - tylko na Promku ) Doradca : Deanna Troi .

Banio
    Participant

Więc tak:Kapitan: PicardPierwszy: RikerTaktyczny: TuvokOchrona: OdoMaszynownia: LA Forge/TorresStery: ParisDoktor: AHMNaukowy: 7z9Doradca: Dax/T'PolCo do dwóch nie mogłem się zdecydować :)Jeszcze kilka odpowiedzi i będzie można wyliczyć załogę marzeń z Trek.pl 😉

Voy
    Participant

Obgrzebany temat. Przynajmniej jest okazja sie wpisac 😉

Kapitan: Sisko

Pierwszy: Riker

Taktyczny: Worf

Ochrona: Odo

Naukowy: Data

Sternik: Ro

Maszynownia: La Forge

Doradca: Troi

Doktor: Bashir

Ryan
    Participant

Kapitan: PicardPierwszy: Ducane (USS Relativity)Wykonawczy: DataOchrona: YarTaktyczny: WorfSternik: ParisTechnik: TorresDoktor: EMHNadzorca lab. astrom.: SiedemStatek: D'deridex (ja wiem, że tam mostek jest mniejszy - przeżyją ;])

Mrozia
    Participant

Kapitan: WorfPierwszy: RikerTaktyczny: NerysOchrona: OdoMaszynownia: La ForgeDoktor: Pulawskii gdzieś tam po pokładzie będzie się kręcił Picard 😀

Eric Keitel
    Participant

Kapitan: Jonathan Archer (nie wiem czemu, ale go lubię...)Pierwszy: Will RikerSternik: Tom ParisTaktyczny: Malcolm ReedOchrona: WorfMaszynownia: Scotty (a któżby inny 😉 )Doktor: EMH - moja ulubiona postać w VoyuDoradcaDoradca: TroiNaukowy: Pavel Chekow (nie jestem pewien pisowni nazwiska)

Gosiek
    Participant

Kapitan: Jonathan Archer (nie wiem czemu, ale go lubię...)

Też nie wiem czemu... 😉 Chociaż poczciwe łamagi podobno wzbudzają sympatię. 😛

Naukowy: Pavel Chekow (nie jestem pewien pisowni nazwiska)

W angielskiej wersji to będzie Chekov. Zastanawia mnie tylko czemu zrobiłeś z niego naukowego? Chekov przez całą swoją karierę nie służył na tym stanowisku. 😉 Z tego co pamiętam to był nawigatorem oraz szefem ochrony na Enterprise dowodzonym przez Kirka oraz pierwszym oficerem na USS Reliant.

Eric Keitel
    Participant

Na pewno robił za naukowego na Bounty - razem ze Spockiem. Pavel obsługiwał praktycznie wszystko przez całą podróż, kiedy Spock zajęty był wyliczeniami do misji w czasie. To chyba (poza lekarzem - który jednak dla mnie ustępuje przed EMH, no i samym Kirkiem 😉 ) moja ulubiona postać z oryginalnej załogi, więc chciałem żeby znalazła się na okręcie... A co do Archera - do njego heroizmu na każdym kroku, i załagadzania wielkich konfliktów przypadkiem można się przyzwyczaić... Podobnie było z kapitan Janeway - co problem w promieniu stu lat swietlnych, to musiała wpakować Voyagera w sam środek - ale też po paru sezonach można się przyzwyczaić 😉

Vidmo
    Participant

Witam

Piszcie co chcecie ale i tak najlepszą załogą jest moja ;P

Ferengi Cargo Ship pod dowództwem Grand Nagusa Zek'a - nie ma lepszej osoby na stołek kapitana niż stary zrzędzący Ferengi.

A oto reszta tej dzielnej załogi:

Pierwszy oficer Quark - mistrz w wyzyskiwaniu reszty załogi dla własnych potrzeb. Jego marzeniem jest przejąć fotel kapitana (czyt. Nagusa)

Oficer naukowy Maihar'du - inteligentny, zdecydowany i ma zawsze swoje zdanie, tylko "czasami" Zek narzuca swoje.

Doradca Morn - jego rady są bezcenne, o ile jakiś udziela. Dusza towarzystwa, potrafi rozbawić nawet największych ponuraków.

Szef ochrony Leck i jego 10 walecznych i uzbrojonych po zęby Ferengich - nie biorą jeńców, ich przeznaczeniem jest zginąć w honorowej i krwawej walce, o której wszyscy będą śpiewać pieśni do końca świata i jeszcze 1 dzień dłużej.

Oficer taktyczny Gaila - co jak co ale na broni się zna, a przynajmniej na handlu nią.

Sternik Nog - a czymże byłby okręt bez Ferengi z wpojonymi zasadami federacji. Był brany również pod uwagę jako "czif of sekjuriti", ale odpadł bo nie ubrał butów z wysoką podeszwą.

Główny inżynier Rom - ma łeb do wszystkiego co jest związane z jego profesją chociaż rzadko wychodzi po jego myśli, a czasami wręcz odwrotnie, zupełnie jak w "Sąsiadach" (aż dziw, że ta krypa trzyma się jeszcze w 1 kawałku).

Doktor Brunt - wprawdzie nie potrafi wyleczyć nawet kaszlu ale wyśmienicie robi manicure i pedicure

Pozdrawiam 😀

Barusz
    Participant

Ściśle na statku Kirka chyba nie było szefa ochrony.Kapitan: Jadzia Dax.Pierwszy: Malcolm Reed.Taktyczny: T'Pol.Ochrona: Odo (zgadzam się, że oszalałby z nudy na statku, ale byłby świetny na misjach wypadowych).Maszynownia: B'ellana Torres.Ambulatorium: Leonard McCoy + Kes.Sternik: Robin Lefler (TNG: "The Game").Naukowy: Julian Bashir.Krawiec: Garak.Ja mógłbym być zastępcą T'Pol 😎 Okręt: Intrepid - może być ten z "Living Witness" 😆 W każdym razie mniejszy okręt (w porównaniu do Galaxy, Sovka czy choćby Akiry) pasuje do mojej koncepcji odmłodzonej załogi).

Gosiek
    Participant

Ściśle na statku Kirka chyba nie było szefa ochrony.

Zależy na którym statku Kirka, on je zmieniał jak rękawiczki. 😉 Ale zarówno wg Star Trek Encyclopedia jak i Memory Alpha, Pavel Chekov służył na stanowisku szefa ochrony, w razie czego można sprawdzić tutaj.

Kapitan: Jadzia Dax.

Jadzia... Właściwie to chyba powinnam ją była uwzględnić w swoim składzie ulubionej/wymarzonej załogi. Może być jako zastępca Spocka na stanowisku oficra naukowego.

Vidmo - gdzie Ty byś chciał latać z taką załogą? Wokół jakiegoś prywatnego ferengijskiego księżyca? 😉 Bo na dłuższą trasę to ja bym ich nie wypuściła. 😛

Anonymous
    Guest

Hehe a ja bym obsadził mostek tak:Kapitan: J.T.KirkPierwszy : SiscoTaktyczny i ochrona : TuvokMechanik : Scotty + O'BrienLekarz: AHM Sternik: Tom ParisNaukowy : SpockDoradca: Garak+ ochrona : kilkudziesięciu marines GFNa Prometheusie lub Defiancie.... , ewentualnie Sovek 🙂

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 74 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram