Forum › Fantastyka › Star Trek › Wymarzona załoga
Cpt. = Picard1st = Ja 8) 2nd = T'PolicaOchrona = Odo i Worf :)Oddział ochrony (tak zwanych Body Guardóff :P) = 50 KlingonowMaszynownia = Geordi La ForgeOficer naukowy = Jadzia Dax 😈 Helm (sternik) = ParisAmbulatorium = Emergency Medical Hologram (ale nie ten z TSS'u 😉 )A statek? hmm.. może Romulański Warbird ? 🙂
Cpt. Picard (a kto inny)1szy WorfDoradca SpockOchrona Odo (choć na statku to by się raczej nudził)Oficer naukowy Jadzia Dax sternik Tom Parisdoktor Bashir + do pomocy EMHMaszynoiwnia Geordi La Forge Naprawy O'Brienstatek: federacja-Sovereign, inni Dominion Battlecruiser
doktor Bashir + do pomocy EMH
Przeciez oni by się tam pozabijali 😈
doktor Bashir + do pomocy EMH
Przeciez oni by się tam pozabijali 😈
Juz prędzej EMH zabiłby Bashira , bo hologramu nie da sie zabić , co najwyżej można skasowac jego program i wszystkie kopie zapasowe
Zawsze można hologramowi wpusicić jakiegoś wirusa komputerowego, to być może by go załatwiło.
Moja ulubiona załoga i statek. Jejku od zawsze chciałem mieć takiego Defianta na małe wypady po okolicy. Najbardziej przypadł mi chyba do gustu Intrepid i USS Voyager. Dlaczego? Nie wiem tak jakoś. Jeśli chodzi o załoge to podziele ją na dwie grupy skoro wspomniałem o dwóch statkach.Załoga IntrepidKapitan: K. JanewayPierwszy: DataOchrona+taktyczny: TuvokNaukowy: Dax Maszynownia: TorresSternik: PerisDoctor: AHMZałoga DefiantKapitan: SiskoPierwszy: WorfOchrona: OdoTaktyczny: SoNNaukowy: KimMaszynownia: O'Brian Sternik: LaForgeHmm. Jak tak patrze to może to wyglądać troche śmiesznie lub nie na miejscu, ale mi się podoba :)Doctor: Bashir
He he... Ciekawy Topic 🙂 Dla mnie najfajniejszą załogą byłaby:1. Kapitan: Sisko2. Pierwszy: Riker ;D3. Maszynownia: O'Brien4. Oficer Naukowy: Jadzia Dax5. Szef Ochorny: Odo i Worf6. Doktor 😉 : Bashir7. Sternik: Data8. Doradca: Troy 😀
Moja załoga składałaby się z:Kapitan: PicardPierwszy: Riker <- tutaj miałem problem bo chciałem wstawić siebie 😉 Sternik: DataOficer Naukowy: T`PolDoktor : EMH z VoyaSzef Ochorny: WorfDoradca: Spock Maszynownia: TorresChyba widać, który serial to mój ulubiony…..tak….to….TNG . 😀
Statek - SovereignKapitan - PicardPierwszy - RikerOchrona - OdoTaktyczny - TuvokOperacyjny - DataSternik - ParisMaszynownia - GeordiNaukowy - JadziaMedyczny - Bashir
A oto moja wymarzona załoga:kapitan: Picard ze swoim "engage!"pierwszy oficer: Janewayoficer taktyczny: Tuvokszef ochrony: Worf (jako ochrona, tak ze 20 dron z XIX wieku - tych z odcinka "Drone" Voya)oficer naukowy: Jadziaoficer operacyjny: Siedem :blush: sternik: Tom Parisoficer medyczny: no ja przecież! (tylko bardziej zakręcony)szef maszynowni: B'Ellana Okręt: Voyager + trochę technologii jaką admirał Janeway "przytargała" z przyszłości.No i kto by nam podskoczył? No kto? Po dobroci się pytam 😀
szef ochrony: Worf (jako ochrona, tak ze 20 dron z XIX wieku - tych z odcinka "Drone" Voya)
[post="21538"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
Chyba z XXIX wieku. Wyobraziłem sobie jakby wyglądała drona na parę z XIX (po asymilacji parowozu) 😀
No i kto by nam podskoczył? No kto? Po dobroci się pytam 😀
Prawdopodobnie kazdy 😛
Zanim Picard do spolki z Janeway wydaliby rozkaz do obrony byloby juz za pozno; nawet z technologia z 29 wieku 😛
Chyba z XXIX wieku. Wyobraziłem sobie jakby wyglądała drona na parę z XIX (po asymilacji parowozu) 😀
[post="21541"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
Dymiący wydech... Głośne przekładnie... Wycieki oleju...
Łomatko.... Twój komentarz ubawił mnie jak nic dotąd 😆
Może czas na małe podsumowanie?Jak widać bezsprzecznie najlepszym kapitanem jest Jean Luc. Na pozostałych pozycjach rywalizacja jest już bardziej zacięta. W maszynowni nieznacznie wydaje się prowadzić La Forge, a w ambulatorium minimalnie EMH. Często przewija się Worf, widać postać dosyć uniwersalna. Generalnie TNG rządzi 😉 Ciekawy jest też fakt, że bardzo mało widać tu TOSa, ot czasem ktoś Spocka wspomni.