Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Walka z Borg

Walka z Borg

Viewing 15 posts - 76 through 90 (of 842 total)
  • Author
    Participant

Jezeli chodzi o bitwe, to wg mnie, z tego co czytalem wczesniej, to Q zrobil taki maly "Rewind" i wszystko zacznie sie od poczatku :)Troche zamieszania rzeczywiscie jest. Moze zrobmy tak: Vorth jest na tym swoim BoP'ie, ktory nie jest zniszczony, USS Corsair tez sie trzyma spoko i wogole tak, jakby nic nie bylo.Jezeli chodzi o statki, to np. w Sfc3 jest Sphere Prime, a na tej stronce Daystorma ani mru mru o tej odmianie Sfery, wiec ja, chcac wlasnie kierowac owa Sphere Prime, jak mam podac wspolczynniki? W Sfc3 taka sfera sam to na luzaka planety podbijam i stacje niszcze, a ta Sfera z Daystorma to slabiutka (oslonki ledwo ledwo, sila ognia tez jak u Galaxy, przynajmniej z wiazek, torpedki to SLABIUTKIE). Wiec mam sobie wziac te Sfere i ja "troszke" podpakowac, zeby ja bardziej jak Cube zrobic (oslonki, pancerz, sila ognia)?? Nie usmiecha mi sie skonczyc walki, jak we mnie jakis Sovek dwie-trzy Quantowki pusci i po sprawie (ST:FC). Ja nie chce leciec Cubem, bo mi sie Sfery bardziej podobaja (ale tylko troszke bardziej :P). Tylko to troche dziwne bedzie, bo przeciez np. taki Excelsior to tez ostrzalu Cube'a za dlugo nie wytrzyma (pare strzalow i po sprawie). Qrde, ciezka sprawa... A poza tym, tylko mi nie mowcie, ze "flota" zlozona z jednego-dwoch Sovkow, jednego NV, jednego BoP'a ( ❗ ❓ ), Excelsiora, i czegos tam jeszcze (Chell pewnie w Prometheusie, inni nie pamietam) ma jakiekolwiek szanse nawet z jednym Cubem ❗ ❗ No bo to przeciez smieszne. A jak ja jeszcze np. wezme Cube'a to po mydle, bo z dwoma na raz to se cala flota Federacji nie poradzi. Z taka sila ognia to bedzie krotka pilka przeciez ❗ Wiec wg mnie tu bedzie duzy problem. Chyba, zeby "oslabic" znacznie te Cube'y i jakos to bedzie... Zeby w miare rowna walka byla. Ale sie napisalem :PNo wiec ludzie i inni 😉 , czekam na pomysly... Bo ja zadnego dobrego nie mam...We are the Borg. Resistance is futile...

EddieGcT
    Participant

No taaak, Wy dwaj bedziecie wymyślać upgrade'y, a ja potem dostanę w zadek przy wdrażaniu tego na prototypie 🙂  Nieźle :)) Niemniej jednak -dobrze byłoby w końcu tę flotę zmontować... Oczywiście Coen jako głównodowodzący 🙂

To by calkiem fajnie wygladalo, Coen na czele grupy a za nim reszta zalogi, kazdy na wlasnym betleH 🙂

Wolf nie przejmuj sie jakos sobie poradzisz z tym wszystkim 😉 w koncu chyba poskladasz do kupy te kilka betleH, w kazdym razie przydalo by sie 😀

ciach

Qbah jak dla mnie to moglbys podrasowac troche ta swoja Sphere z Daystorma i bylo by ok, tylko bez przesady zeby kazdy nasz okret nie byl na jeden strzal 😉 ale to moze obgadaj jeszcze wszystko z Drupim, zdaje sie ze jest tu naczelna drona 🙂

Q
    Participant

Zapominacie o jednym w wojne miesza sie Continuum wiec wszystko jest mozliwe moge podrasowac troche wasze okrety zeby Krolowej Borg tak latwo nie poszlo czekam na pomysly oczywiscie nic nie moze byc lepsze od szescianu Borg ale mysle ze 2, 3 statki po modernizacji dadza mu rade i te przejscia fazowe to bron niesamowita z ktora nic nie moze sie rownac.

drupi
    Participant

Qbah jak dla mnie to moglbys podrasowac troche ta swoja Sphere z Daystorma i bylo by ok, tylko bez przesady zeby kazdy nasz okret nie byl na jeden strzal 😉 ale to moze obgadaj jeszcze wszystko z Drupim, zdaje sie ze jest tu naczelna drona 🙂

Aktualnie Peter włączyła się jako królowa Brg więc ja już w tej sprawie nie mam nic do powiedzenia. Co do walki to proponuje z sześcianem, Qbah ze sferą, ewentualnie królowa ze swoim okrętem. Ze strony humanoidów każdy chętny jeden okręt uzbrojony standardowo dla wybranej klasy.

EddieGcT
    Participant

Drupi czyzby to oznaczalo ze betleH nie wchodzi w gre ??? Jesli tak to bede musial sie zdecydowac na cos ze standardowego arsenalu KSO

Anonymous
    Guest

Drupi: to rozumiem. W końcu jakaś decyzja :)) Jedna osoba, jeden okręt. Zbierzmy jeszcze współczynniki - i go 😀 Dla zainteresowanych link do klasy K'Vort :

link

Opis (przetłumaczony z w/w strony) :

Klasa: K'Vort (BoP)

Nazwa: IKC Valda

Kategoria: krążownik

Wymiary:

- długość 327 m

- rozpiętość: 276 m

- wysokość: 60 m

- liczba pokładów: 15

Załoga: 375, możliwość powiększenia do 430

Systemy bojowe:

- dwa disruptory typu 12

- sześć disruptorów typu 6

- dwie wyrzutnie torped fotonowych (dziobowa i rufowa);zapas torped:360

- osłony

- podwójny duranowo-tytanowy kadłub; dodatkowo 9 centymetrowa warstwa pancerza

- silne pole integrujące

- urządzenie maskujące

Prędkość:

- przelotowa - warp 6

- maksymalna - warp 7,6

- awaryjna - warp 9,1 przez 10 godzin

Przewidywany czas służby: 50 lat

Wartość bojowa (dla porównania - klasa Galaxy 1000):

Wiązka holownicza: 285

Torpedy: 425

Osłony: 350

Kadłub: 700

Skuteczność broni: 400

Zasięg uzbrojenia: 425

Prędkość lotu: 794

Manewrowność: 2800

Całkowite porównanie: 385

Dane na podstawie: furryconflict.com

Kronos
    Participant

Kapitanie przepraszam za spóźnienie, ale remont okrętu mojego ojca odnaleźiony po zakończeniu wojny z Dominuim troche się przedłużył.

Niemniej jednak IKC Vornak krążownik klasy Vor`Cha jest gotowy do walki. Chętnie przyłączymy się do grupy udeżeniowej betleH.

Może niech każdy poda parametry swojego statku, ułatwi to walkę 🙂

IKC VORNAK

Parametry statku:

Klasyfikacja: Krążowanik bojowy

Klasa: Vor'Cha

Nazwa: IKC Vornak

Miejsce produkcji: Orbitalna Baza Gwiezdna Qo'noS

Załoga: 1000 osób

Transporter: 6 osobowy

Systemy napedowe: standartowy reakor M/ARA II + 4 fuzyjne reaktory impulsowe

Wymiary:

- długość 490 m

- rozpiętość: 240 m

- wysokość: 100 m

- liczba pokładów: 28

Heavy Duranium/Tritanium double hull plus 16.0 cm High Density armour.

High level structural support field

Maksymalna prędkość: Warp 9.6.

Uzbrojenie:

Dezruptory: 8 wieżyczek - rozmieszczone na całym statku

Działa Dezruptorowe:

- działo na dziobie statku - dysruptor wiązkowy

- po jednym na każdym skrzydle - dezruptory pulsowe

Wyrzutnie torped polaronowe/fotonowe : 2 na przodzie, 2 z tyłu

Zapas torped: 500

Dodatkowo: urządzenie maskujące

Wyjaśnienia:

- ECM: urządzenie o bardzo potęznej mocy, zagłuszające wrogą komunikację i sensory wykorzystując silne emisje zmodulowanego pola elektromagnetycznego.

- DSM: Ogromne działo dezrupcyjne zasilane z autonomicznych reaktorów fuzyjnych.

- FHM: Na dziobie zamontowany jest hangar dla myśliwców oraz 4 wyrzutnie mysliwców.

Uzupełnienie :

Wiązka holownicza: 1150

Torpedy: 900

Działo dezrupcyjne: 800

Działa pulsowe na skrzydłach : 800 (jedno 400)

Dezruptory: (8 wieżyczek): 700

Osłony: 1000

Kadłub: 2000

Skuteczność broni: 900

Zasięg uzbrojenia: 800

Prędkość lotu: 918

Manewrowność: 1700

Całkowite porównanie: 1100

Myśliwce 10 sztuki: Kah'Plakt Class Fighter

Wiązka holownicza: 50

Jedna wyrzutnia torped - Torpedy: 75 (zapas 10)

2 Mark 10 Rapid Fire Cannons

Osłony: 100

Kadłub: 10

Skuteczność broni: 50

Zasięg uzbrojenia: 75

Prędkość lotu: 106

Manewrowność: 150000

Całkowite porównanie: 100

Krusty
    Participant

Kurde wczoraj wysłałem tu wileki post dotyczący tego jak ja widze tą naszą zabawe ale go wcieło...bo nigdzie go nie moge znaleść - dziwne. No dobra ale widze że jednak Kronos Wolf mają podobny tok myślenia jak ja dotyczący podania opisu klasy jednostki tylko że zapomniał o podaniu wartości bojowej jednostki. Ja to widze tak...

Anonymous
    Guest

Nie zapomnieliśmy. Tylko po prostu żaden z nas jej nie znał. Przydałaby się jakaś tabelka, gdzie można byłoby zerknąć, jak salwa z disruptorów K'Vort'a przekłada się na uszkodzenia osłon Borg lub Federacji. Jeśli ktoś mógłby podrzucić taki link, byłoby nieźle. Albo po prostu ustalić własne współczynniki.

Krusty
    Participant

...

USS James T. Kirk NCC 1710-E pod komendą kpt. Chell

Klasa: Sovereign

Typ: Ulepszony Krązownik Bojowy zmodyfikowana wersja do standardu

NCC 1710 !!-E USS Enterprise

Miejsce produkcji: Stocznia Utopia Planitia

Długość: 685 m

Zasięg wiązki trakcyjnej: 240 m

Wysokość: 87 m

Pokłady: 24

Masa: 3,500,000 ton

Załoga: 700

Uzbrojenie : 16 x Type XII phaser arrays, o mocy totalnej

100,000 TeraWatts

1 x Szybkoszczelna wyrzutnia torped kwantowych plus

50 torped

10 x Wyrzutni torped Typ 4 Burst Fire plus 300

torped fotonowych

Antimatter spread emitter

Systemy obronne: Auto modulacyjny system osłon, total capacity

5,737,500 TeraJoules

Kadłub z podwójnego ciężkiego stopu

Duranium/Tritanium plus 10 cm

pancerza Ablatywnego

Pole integrujące poziomu wysokiego

Silniki impulsowe: standardowe

Silniki warp: Mara

Prędkośc Warp(skala TNG)

Przelotowa : Warp Factor 8

Maksymalna : Warp Factor 9.9

Awaryjna : Warp Factor 9.99 przez 36 godzin

Wartość bojowa(dla porównania klasa Galaxy = 1,000)

Siła ogniowa Fazerów: 2,000

Siła ogniowa Torped: 8,700

Zasięg broni i celność: 1,420

Osłony: 2,125

Opancerzenia kadłuba: 1,900

Prędkość: 4,125

Zwrotność bojowa: 4,000

Wartość bojowa: 3,930

Stopień dyplomatyczny : 5

Przewidywalny czas służby : 120 lat

Standardowy czas bez zaopatrzenia: 1 rok

Maksymalny czas bez zaopatrzenia: 5 lat

Czas pomiędzy przeglądami: 10 lat

Coen
    Participant

Yyyyy...czyli w koncu jak, konkretnie. Sa tylko kanoniczne czy też inne?

D'meg: prosze oto one: torpedy polaronowe sa wykonane podobinie jak klasyczne torpedy fotonowe, maja jednak o ok 50% wieksza moc, lecz ich głównym atutem jest przenikanie przez osłony wrogich okretów i uderzanie bezposrednio w kadłub.

Krusty kilka pytan jesli pozwolisz.

Po pierwsze: czy sowek nie ma gdzies koło 800m długosci? (ok 680 ma Galaxy)

Po drugie: zasieg fazerów 240 m? Chyba ze ci k uciekło i powinno byc 240km to sie zgodze

Po trzecie: jesli mozesz podawaj nazwy itd po polsku

Qbah
    Participant

Sfera 666 z 1313:Typ: SferaKlasa: Sfera Bojowa (Sphere Prime)Miejsce Produkcji: NieznaneSrednica: ok. 900mLiczba pokladow: ok. 240Masa: 320.000.000 tonZaloga: 1500Uzbrojenie:Wysokoenergeyczne wiazki holowniczePromienie tnace x 20Szacowana calkowita wydajnosc broni: 1.500.000 TerawatowSystemy obronne:Oslony adaptacyjne, szacowana wydajnosc oslon: 20.000.000 TeradzuliMacierz regenerujacaElektromagnetyczny system oslonGrubosc pancerza: 105cm duzej gestosciWysoce wydajne pola integracyjnePredkosci: Warp 9,9+200.000.000c w tunelach TransWarpWskazniki mocy: (Galaxy = 1000)Moc wiazek: 30000Moc torped: 0Zasieg i celnosc broni: 1750Moc oslon: 7400Pancerz: 11111Predkosc: 7000Manewrowosc: 700Ogolny wskaznik sily: 16000Zdolnosci dyplomatyczne: Zadne, glowny cel - asymilacjaPrzewidywalny czas zycia klasy: NieznanyCzas pomiedzy przegladami: Nieznany

Krusty
    Participant

ciach

Sorry małe problemy z tłumaczeniem, nie ten plik wysłałem.

ciach

Większośc lepszych stron zagranicznych ma wspólny system.

Anonymous
    Guest

Krusty: może, ale nie te, na których info szukałem. Jak jednak widać, jakoś dałem sobie radę. 🙂 Po prostu do tej pory potrzebowałem nie danych porównawczych, tylko danych ogólnych. Może to po prostu przypadek, ale dzisiaj po raz pierwszy znalazłem odniesienie K'Vort'a do możliwości Galaxy. No ale jest już ok 🙂

Coen
    Participant

Hmmmm..Qbah, w sumie przyczepic ci sie moge tylko do sil ognia i ogólnej oceny. Sądze ze sila ognia (wiazek) 30 000 i ogólna koło 15-18 000 powinno byc.

Aha i jako ze brak odpowidzi uwazam za zgode moga byc wszystkie klasy okretów klingonskich wypisanych w temacie o KSO, a wiec ja sie pojawie w prototypie IKC betleH oto dane:

Klasa: betleH

Typ: Drapieżny Ptak - Niszczyciel

Lata produkcji: 2376 - ciagle produkowany

Koszta budowy: mniej wiecej jak klasy K'Vort (na potrzebe armii budowane 6 okretów rocznie, dodatkowo 2 na potrzeby rodu Torleka). W wypadku wojny mozliwosc szybkiego potrojenia produkcji

Wymiary:

Długosc: 243 m

Szerokosc: 162 m

Wysokosc: 43 m

Pokłady: 16

Masa: ?

Załoga: 134 (w czasie wojny dodatkowo 60 wojowników)

Maksymalnie: ?

Uzbrojenie:

2 podwujne dezruptory pulsowe (na skrzydłach)

1 cięzki dezruptor wiazkowy (na dziobie)

4 lekkie dezruptory woazkowe okrecie)

1 siec dezruptujaca (na rufie)

3 wyrzutnie torped przystosowanych do strzelania torpedami fotonowymi/jonowymi/polaronowymi (2 strzelajace do prpzdu jedna do tyłu)

Systemy obornne:

System osłon o wysokiej pochłanailnosci i automatycznej modulacji

Podwujny pancez wysoko jakosciowego i powłoką reaktywna

Silne pola integrujace

Urzadzenie maskujace

Osiagi:

przelotowa: warp 7,4

maksymalmna: Warp 9,6

Maksymalna chwilowa: Warp 9,85 przez 14h

Poruwanie (klasa Galaxy=1000)

Moc Fazerów (dezruptorów): 1560

Moc torped: 960

Zasieg/celnosc broni: 1340

Wytrzymałosc osłon: 980

Wytrzymałosc panceza: 2620

Prędkosc: 1120

Zwrotnosc: 31000

W sumie: 2540

Przewidywany czas słuzby: 180 lat

Viewing 15 posts - 76 through 90 (of 842 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram