Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Walka z Borg

Walka z Borg

Viewing 15 posts - 481 through 495 (of 842 total)
  • Author
    Participant

❗ ❗ ❗

Tazman
    Participant

Pierwszy: Kapitanie mamy komunikacjęJa: świetnie co słychać na polu walkiPierwszy: Mamy przekaz z USS James T. KirkJa: DawajcieDziękuję za osłonę i pomoc. Teraz niech pan kapitan Thengel wymyśli sobie sposób na zakłócanie skanów Borg. Jak przeżyję to może wrócę, ale wątpię, bo Sfera i tak trafi mnie ze wszystkich wycelowanych emiterów. Żegnajcie." Ja: Cholera mam wszystko gdzieś, Taktyczny gdzie sfera ?Taktyczny: Za namiJa: Odpal rufowe awaryjne wyjście z Warp szybka korekta kursu.Sternik: Jakie nowe koordynaty ?Ja: Wracamy na pole bitwy Pierwszy: Nie zdążymy dotzreć na czas poza tym sfera może nas dopaśćJa: Jak rozwalą Sovoreigna to i tak prędzej czy później nas dopadnąotwórzcie kanał do flotyUSS Corsai do FlotyWracamy Seldon trzymaj się Tazman OUTJa: Inżynier nie obchodzi mnie czy rdzeń siądzie czy nie masz mi dać co najmniej Warp 9,42 słyszysz.Gł. Inż: Wedle rozkazu.Taktyczny: Odpaliłem torpedySternik: wychamowywujemy teraz !!!Excelsior wyskoczył z Warp i zaczął zmieniać kierunek. Po ponownym obraniu kursu ponownie zaczął rozruch napędu.

Qbah
    Participant

Tu Sfera 666 z 1313:Kadlub nieuszkodzony.Oslony trzymaja. Stan: 89%. Trwa regeneracja...USS James T. Kirk ciezo uszkodzony. Rozpoczac asymilacje... Uzyc wiazki trakcyjnej na okrecie. Przystosowac modulacje wiazki do oslon. Przeslac 150 dron do maszynowni i 50 na mostek. Po calym okrecie rozmiescic 300 dron - glownie na deku medycznym. Zasymilowac dowodce. Unieruchomic deflektor.Przeslac dane na Sfere Krolowej - asymilacja USS James T. Kirk rozpoczeta. Potrzebne wsparcie.Emitery:1 do 10 - cel: Angela11 do 20 - cel: USS HopeWyrzutnie:1 i 2 - cel: Angela3 i 4 - ce: USS HopeZniszczyc pozostale okrety.>>Oslony USS James T. Kirk ulegly poteznemu ostrzalowi Sfery. Jednostka Borg ponownie probuje schwytac Sovereign'a na hol. Teraz byc moze zacznie sie proces asymilacji. Dowodca jest glownym celem. Rowniez ranni na deku medycznym beda stawiac maly opor. Zostana wlaczeni do kolektywu. Resistance is futile...<<

Seldon
    Participant

- Kapitanie, coś tu nie pasuje. Saanik, sprawdź stan osłon. - powiedział taktyczny. - 23%. - odpowiedział oficer naukowy. - Niemożliwe, przecież przed chwilą było 0%. - powiedziała komandor Cannier. - Wytłumaczenie? - zapytał kapitan, zwracając się do Volkana. - Prawdopodobnie ostrzał Borg zakłócił działanie systemu EPS na ułamki sekund... dokładnie na 2,56 nanosekundy. To spowodowało usterkę osłon. - Seldon do maszynowni, wyślijcie ekipy naprawcze do każdego przekaźnika EPS. - powiedział kapitan, włączając komunikator. - Tak jest, kapitanie. Już się tym zajęłem. - odpowiedział mu głos MacNeela z USS Livingston. - Świetnie, widzę, że już jesteś. - powiedział Seldon, po czym zwrócił się do sternika. - Sternik, nie wchodź w warp, na szczęście jeszcze trochę pożyjemy. Kurs na pasmo asteroidów, i to szybko. - Tak jest, sir. - odpowiedział oficer. - Nadać do wszystkich okrętów. "USS James T. Kirk do floty. Mamy już osłony. Proponuję (któryś raz z resztą - pomyślał), żeby flota zgrupowała się tymczasowo przy pasie asteroid. Ja tam zmierzam w celu naprawienia okrętu. W pasie asteriod walka będzie znacznie bezpieczniejsza. Już tego doświadczyliśmy. Seldon wyłącza się." - Kapitanie, USS Corsair leci w warp w naszą stronę. - powiedział operacyjny. - Nadać tylko do niego. "USS James T. Kirk do USS Corsair. Kapitanie, niech pan leci do najbliższej bazy gwiezdnej. Niech pan się postara odciągnąć Sferę Królowej Borg jak najdłużej, i niech pan się nie wystawia na bezpośredni ogień. Seldon wyłącza się." - nadał kapitan. - Wiadomość wysłana. - powiedział oficer operacyjny. - Dobrze, ile jeszcze do pasa asteroid? - zapytał kapitan. - 200 000 km. Przewidywany czas dotarcia na skraj pasa - 24,7 sekund. - To będzie tuż po następnym ataku Borg. Warto by było, żeby załoga wróciła na stanowiska. - zauważyła komandor. - To prawda. "Seldon do załogi. Wszyscy powrót na stanowiska bojowe."Sovereign skierował się w stronę pasa asteroid, manewrując przy tym, aby uniknąć ataku ze strony Sfery.

Reyden
    Participant

Taktyczny : USS James T. Kirk nadaje wiadomość :"USS James T. Kirk do floty. Mamy już osłony. Proponuję (któryś raz z resztą - pomyślał), żeby flota zgrupowała się tymczasowo przy pasie asteroid. Ja tam zmierzam w celu naprawienia okrętu. W pasie asteriod walka będzie znacznie bezpieczniejsza. Już tego doświadczyliśmy. Seldon wyłącza się." Ja : Sternik ,kurs na pas asteroid , warp 5 Sternik : Kurs wprowadzony Ja: Engage // 2 sekundy puzniej okret znalazł sie w pobliżu pasa asteroid // Ja : Sternik , wejdzmy głebiej w asteroidy Sternik : Wykonuje Ja : Taktyczny , nadaj do USS James T. Kirk czy czasem nie potrzebuja dodatkowej mocy Taktyczny : Wysyłam

Anonymous
    Guest

Kliku Klingonów krzątało się przy generatorze pola integrującego.- Co nawaliło? - spytał podchodzący do nich komandor.- Nie wiemy, po prostu huknęło i nagle się wyłączył.- Co nieco z tego słyszeliśmy - mieszaniec skrzywił się lekko na wspomnienie łoskotu. Po chwili przeprowadzał juz oględziny sprzętu, od czasu do czas wymieniając uwagi z innymi. W końcu popatrzył z rezygnacją na generator i klepnął komunikator.- Wolf do Coena. Generator pola integrującego ma własne pomysły na życie. Zmusimy go do współpracy, ale w najlepszym razie integralność kadłuba nie przekroczy 65 %... Machnął z rezygnacją ręką i wrócił do swoich ludzi.- Jak to się skończy, to zaleję się w trupa, z Tazmanem czy bez niego... - wymruczał ponuro - To na trzeźwo jest po prostu nie do przyjęcia...

Kronos
    Participant

- Kapitanie, USS James T. Kirk prosi o wsparcie - zameldowała Duy`e- Do diabła, Klog status okrętu ?- 70%, wszystkie systemy sprawne dezruptory i wyrzutnie torped gotowe do strzału - zameldował Klog- Musi wystarczyć, Mazdek pełna impulsowa, kurs prosto na Sferę zbliż się na odległość 500 metrów- Tak jest - odparł sternikSilniki Vornaka zaszumiały i krążownik zaczął się zbliżać do walczących okrętów..............- Duy`e, rozkaz dla dowódcy eskadry....... Przygotować się do osłaniania Vornaka, nie atakować bezpośrednio Sfery. Skupić się na przechwyceniu torped....... - polecił D`meg- Zbliżamy się do Sfery - zameldował Mazdek- Kapitanie ! Sfera próbuje pochwycić USS James T. Kirk wiązką trakcyjną, USS Hope otwiera ogień ! - meldował Klog- Przygotować się do zdjęcia maskowania ! Mazdek odległość !?- Żądana odległość od celu za 3.........2............1.......teraz !- Klog ! wyłączyć maskowanie i otworzyć ogień ! Pełna moc na osłony ! - krzyknął kapitanNa tle gwiazd nagle pojawiła się sylwetka klingońskiego krążownika. Vor`Cha wypluła w kierunku Sfery ze skrzydeł dwie serie pocisków zaś z dziobu pomknęły dwie torpedy i towarzysząca im jarząca się wiązka zielonej energii. Po obu stronach klingońskiego krążownika wyłoniło się po pięć myśliwców i zajęło pozycje pomiędzy Sferą a macierzystą jednostką................ - Torpedy i działa odpalone ! Kapitanie USS James T. Kirk oddala się z pełna impulsową - meldował Klog- Dobrze, o to chodziło ! Mazdek zwrot na lewą burtę zwiększyć odległość od Sfery! Klog wieżyczki ognia ! - rozkazał D`megVornak przechylił się na bok otwierając ogień z bocznych dezruptorów. Jednostka zaczęła przyspieszać zostawiając za sobą Sferę. Komandor D`meg dobrze wiedział że za chwilę kolektyw skupi całą swoją uwagę na jego okręcie. Liczyła się każda sekunda...................

Reyden
    Participant

Ja : Sternik , wracamy na pole walki , kurs na sfere Qbah , warp 3 Taktyczny , odpal torpedy i wszystkie emitery natychmiast po wyjsciu z warp , celuj w generator wiązki , działa polaronowe ognia w osłony Sfery Strenik : po wusciu z WARP , ustaw nas tak żebyśmy Sferze zasłaniali USS James T, Kirk //Posypały sie potwierdzenia//

Kronos
    Participant

Chyba wszystko jakoś wyprostowałem 😉 Sytuacja na polu walki zmienia się z sekundy na sekundę. Okręty połączonej floty zawzięcie stawiają opór śmiertelnemu wrogowi jednak Kolektyw systematycznie unieszkodliwia okręt po okręcie..............Na polu walki pozostało już niewiele jednostek. Po udanej ucieczce USS Corsair Sfera królowej ruszyła w pogoń. Nie mając jednak torped na pokładzie może tylko ścigać uszkodzonego Excelsiora który co rusz odpala torpedy kwantowe aby zwiększyć dzielący jednostki dystans. Po naprawieniu systemów komunikacji kapitan Tazman podejmuje decyzję o powrocie na pole walki. Gwałtownie wychodzi z warp i wykonuje zwrot o 180°Borg szybko wykorzystuje okazję. Sfera pojawia się nagle tuż przed dziobem Excelsiora i otwiera ogień.Emitery uderzają w osłabione osłony USS Corsair, jednostka próbuje wyminąć Sferę i wejść ponownie w warp ale jest już zapóźno. Osłony pod naporem śmiercionośnej energii znikają i zielone promienie uderzają w kadłub.Emitery przebiły w dwóch miejscach poszycie na wylot, chwilę później jeden z emiterów przejechał wzdłuż gondoli odcinając ją od reszty statku. Śmiertelnie ranny USS Corsair zaczyna nie kontrolowanie dryfować w przestrzeni. Sfera królowej otrzymuje wezwanie od walczącej nadal z flotą Sfery Qbah, widząc rozmiar zniszczeń Excelsiora kolektyw ignoruje wrak i wchodzi ponownie w warp pozostawiając dryfującego USS Corsair własnemu losowi...................... USS James T. Kirk wycofuje się pod silnym ostrzałem atakującej go ciągle Sfery. Kolektyw próbuje ponownie pochwycić Sovereinga wiązką trakcyjną i przesłać na jego pokład drony. W tym momencie w Sferę uderzają fazery i torpedy z USS Hope, a sekundę później w odległości zaledwie 500 metrów od Sfery pojawia się Vornak i odpala uzbrojenie dziobowe. Dwie torpedy polaronowe przenikają osłony i uderzają prosto w kadłub natomiast ciężkie dezruptory zderzają się z osłonami Sfery. Nagły atak zmusił Sferę do zmiany kursu natomiast będący w toku transport zosta przerwany zanikiem energii wywołanym trafieniem torped polaronowych. USS James T. Kirk wykorzystując chwilową przewagę przyspieszył i z pełną impulsową zaczął wlatywać w pas asteroidów. Kolektyw został sam na sam z atakującymi go Vornakiem i USS Hope.........................IKC Vornak długo zwlekał z powrotem do walki. Jako ostatni okręt posiadający torpedy polaronowe musiał przetrwać walkę i pokonać Borg. Mocne uszkodzenia USS James T. Kirk którego emiter uniemożliwiał dotąd wykrycie kolektywowi klingońskiej jednostki zmusił komandora D`mega do ujawnienia się i ponownego powrotu do walki. Okręt zbliżył się do Sfery i w momencie kiedy ta próbowała ponownie pochwycić Sovereinga wiązką trakcyjną zdjął maskowanie i otworzył ogień. Atak ten pozwolił Kapitanowi Seldonowi na wycofanie okrętu w pas asteroidów gdzie będzie mógł uchronić łatwiej okręt przed zniszczeniem. IKC Vornak osłaniany przez jego myśliwce związał w tym czasie Sferę ogniem z bocznych wieżyczek ...............USS Hope jak dotychczas miał szczęście i jest ignorowany przez kolektyw. Wykorzystując to Sovereing próbuje pomóc swojej bliźniaczej jednostce i prowadzi ciągły ostrzał. Silne fazery i nadlatujące torpedy wraz z nagłym atakiem IKC Vornak niweczą plan kolektywu i pozwalają USS James T. Kirk na odwrót. USS Hope podobnie jak Vornak związuje Sferę ogniem. Sovereing otrzymuje trafienie torpedą i 9 emiterami.............IKC Krel jest mocno uszkodzony, jego załoga wykorzystując kamuflaż próbuje naprawić okręt. Jeśli kolektyw ich nie znajdzie mają szansę na powrót do walki podobnie jak naprawiany ciągle IKC betleH....................Kapitan Adahl w Talarian Warship "Angela" zwinie manewruje z dużą prędkością w pobliżu Sfery co róż otwierając ogień. Jednostka jest za szybka dla kolektywu i unika trafień z wycelowanych w nią emiterów i torped..............Nagle czujniki dalekiego zasięgu wykrywają automatyczne wezwanie pomocy z USS Corsair. Kapitan Adahl decyduje się pomóc uszkodzonej jednostce i wchodzi w warp opuszczając pole walki.................(Adahl na razie nie może grać dlatego sam go tam wysłałem, żeby wyjaśnić brak działania w najbliższych dniach.)Kapitan Reyden Dominium Battleship "USS Arduria " reaguje na wezwanie z USS James T. Kirk i wycofuje się w pasa asteroidów..........................Tak więc :Sfera Borg - osłony 88%, kadłub 78,4% uszkodzona wiązka trakcyjna i transportery. Połowa przesyłanych dronów zginęła - ostrzeliwana przez IKC Vornak i USS HopeSfera Królowej - osłony 100%, kadłub 100% - leci z powrotem na pole walkiUSS Corsair - unieruchomiony, podtrzymywanie życia w niektórych sekcjach padło, jednostka wzywa pomocyIKC Vornak - osłony 85% kadłub 100% - walczy ze SferąMyśliwce - sprawne osłaniają IKC VornakUSS James T. Kirk - osłony 38 % kadłub 100% - wycofał się w pas asteroidów IKC betleH - włączone maskowanie trwa prowizoryczna naprawa, jednostka niezdolna do walki IKC Krel - osłony 15% Kadłub 60% - aktywne maskowanieUSS Hope - osłony 79,52% , kadłub 100% - walczy ze SferąTalarian Warship "Angela" - osłony 100%, kadłub 100% - opuścił pole walki (na razie nie gra)Dominium Battleship "USS Arduria" - osłony 100%, kadłub 100% - wycofał się w pas asteroidówNastępne przeliczenie podam w piątek 19:00 , a kolejne w Niedzielę wieczorem............***********************************************************************************

Reyden
    Participant

Brax : Kapitanie , poruczniku Felix ( oficer taktyczny ) , możecie przyjsć na pokład 12 , część rufowa Ja : Brax , co sie stało Brax: Mam wam cos ciekawego do pokazania . Ja: Ok, Felix ze mną , pierwszy - przejmujesz mostek // Mineło kilka minut // Ja : Jesteśmy , Brax co tam masz . Brax : Najwyra żniej okręt posiada maskowanie Ja i Felix razem : MASKOWANIE !!! Brax : wiemy że Dominium mogło posiąść ta technologie z wraków okrętów zniszczonych w pobliżu planety ząłożycieli : Tyle ze nie jest to w 100 % romulanskie urzadzenie , zostąło zmodyfikowane tak , aby uczyńic je niepodatnym na skanowanie tachionowe i antyprotonowe Ja : Swietnie, jak szybko maskowanie bedzie można Aktywować . Brax: samo urządznie jest w pełni sprawne , musze tylko dokonacv kilku pomiarów , za max. 1 h pownno by c gotowe do uzycia Ja : ok Brax - zrób to Felix wracamy na mostek // Po drodze na mostek toczy się rozmowa //Felix, chce żebyś przygotował 6 ładunków wybuchowych - 2 o sile 4 torped fotonowych i 4 o sile 2 , sprubujemy je dostarczyć na pokład sfery za pomoca promów Felix : OK , zrobię to

Reyden
    Participant

Brax : gotowe , mozna podnieść kamuflaż Ja: Swietnie , Pierwszy , podnieść kamuflaż ( pirwszy zastępuje Felixa przy konsoli taktycznej , Felix pracuje w tym czasie nad ładunkami i przerabia promy ) Pierwszy : Jesteśmy niewidocznii

Reyden
    Participant

Ja : pierwszy , nadaj do wszstkich sojuszniczych jednostek następującą wiadomość : TU USS Arduria Okazałao się że okręt ma maskowanie , i jest nie podatne ma skany tahionowe i anty-protonowe . własnie je testujemy Reyden out Pierwszy : Wiadomośc wysłana

Reyden
    Participant

Ja: Strenik kurs na Ziemię=>Polskę=>Katowice=> koło tzw. Żabki , maximum WARP 😛 😛 😛 Sternik : Kurs wprowadzony Ja : Engage Ja : Pierwszy , gdy bedziemy dolatywac do Ziemii , opuść kamuflaż 😛 😛 😛

Seldon
    Participant

- Jesteśmy w pasie asteriodów. - poinformował taktyczny. - Dobrze. Status. - powiedział Seldon. - Osłony 38%, integralność kadłuba 100%, brak uszkodzeń. Sfera Borg uszkodzona - osłony 88%, integralność kadłuba 78%. Bezpośrednie trafienie torpedy polaronowej. Nie działa wiązka trakcyjna. Sfera Królowej Borg powraca z warp na pole bitwy. Brak uszkodzeń. IKC Vornak zdjął kamuflaż i powrócił do walki ze Sferą. Osłony 85%, integralność kadłuba 100%. IKC Krel zamaskowany. USS Hope - osłony 79,52%, kadłub nieuszkodzony. USS Arduria wycofał się razem z nami do pasa asteroidów. - powiedział oficer taktyczny. - Kapitanie, sygnał pomocy z USS Corsair. Zostali zaatakowani przez Sferę Królowej Borg i ciężko uszkodzeni. - powiedział operacyjny. - Niech to. Tym razem to moja wina. Jak można im pomóc? - zapytał siebie kapitan. - Nie roztropnym byłoby lecieć z pomocą USS Corsair. Nasza obecność poza pasem asteriodów zwróciłaby uwagę Borg i spowodowałaby zagrożenie okrętu. - powiedział oficer naukowy. - Prawda. A jakby... Mostek do maszynowni. - Seldon włączył komunikator. - Tu maszynownia, słucham. - odpowiedział mu główny mechanik. - Hari, bierz ekipę naprawczą z Livingstona, najlepszych ludzi jakich masz, ładujcie sprzęt na jacht kapitański i lećcie do USS Corsair. Przydacie się tam, bo lecąc okrętem tylko zwabimy tam Borg za sobą. Jacht Kolektyw zignoruje. - Jasne. Już zbieram ludzi. Za kilka minut będziemy gotowi. - powiedział MacNeel, wyłączając komunikator. - Kapitanie, USS Arduria podnosi kamuflaż. - powiedział zaskoczony taktyczny. - Co? Od kiedy Dominium ma kamuflaż? - zapytał Seldon. - Widać od niedawna. Inaczej wiedzieliśmy by o tym. - powiedziała Cannier. - Transmisja z USS Arduria. - Na ekran."TU USS Arduria. Okazało się, że okręt ma maskowanie i jest nie podatny na skany tachionowe i anty-protonowe. Własnie je testujemy. Reyden out." - Ciekawe, ciekawe. To może się przydać. - powiedział kapitan. - Nadal prowadzimy rozpraszanie skanów Borg? - Emisja tachionów jest teraz bezużyteczna, kapitanie. Borg zmienił polaryzację cząstek. - powiedział naukowy. - Co? Kiedy? - Podczas ucieczki USS Corsair. Nie miałem czasu pana poinformować. - Od wtedy IKC Krel jest podatny na to skanowanie? - Zgadza się. - Jeszcze nie skompensowałeś tych emisji? Dopasuj polaryzację do emisji deflektora. - Ciągle nad tym pracuję. Za chwilę powinienem to dopasować. - Pospiesz się. - powiedział Seldon. - Co z jachtem? - Właśnie rozłącza się... Jacht kapitański skierował się do wyjścia z pasa asteroid, kapitanie. - poinformował taktyczny. - Dobrze. Na razie Corsair'owi możemy tyle pomocy zaoferować.Sovereign manewrował wśród asteriodów, chcąc uchronić się przed ogniem Sfery, podczas gdy kapitański jacht wyszedł z pola asteroid i wszedł w warp.

Coen
    Participant

Ja : dobra, czas wracac z ta krypa do walki, załoga na stanowiska bojowe!

Ja: sternik, kurs an sfere z wyrzutniami torped, przeleciec koło neij, kiedy byedziemy blisko zdiac kamuflaż o stzelac z tylnej wyrzutni torped polaronowych i sieci dezruptującej

Sternik: tak jest

Ja: stan okretu?

Taktyczny: oslony 47%, kadłub 45%, glowny dezruptor dziobowy nie sprawny, z powodu recznej obslugi przednie wyrzutnie nie mgoa strzelac torpedami polaronowymi

Viewing 15 posts - 481 through 495 (of 842 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram