Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Sesja RPG › Walka z Borg
- Kapitanie, transmisja z USS Corsair. - powiedział operacyjny. - Na ekran. - odpowiedział mu Seldon.Na ekranie pojawił się mostek Excelsior'a z mocno potarganym kapitanem Tazmanem."USS Corsair do USS James T. Kirk Kapitanie ............. Seldon ??? Dobrze pana widzieć zdrowego i całego jak wygląda sytuacja nasz okręt gotowy jest do akcji właśnie odzyskaliśmy łączność, na pokładzie mam trochę mało załogi ale za too wielu Klingonów świetnie ich zastępuje. Czekam na jakieś wzkazówki co do sytuacji, nadal mamy nie wpełni sprawny system taktyczny, w tej chwili rozpoczynam atak na sferę O i jeszcze jedno nie wiem pan przypadkiem co się stało z Wolfem. Tazman OUT." - Łączcie mnie z Tazmanem. - powiedział kapitan, czekając aż oficer operacyjny przełączy transmisję. - "USS James T. Kirk do USS Corsair. A jakże kapitanie. Spodziewał się pan kogoś innego? Sytuacja nie jest zbyt dobra. USS Livingston został zniszczony, IKC Valda dokonała kolizji o sześcian, IKC batleH jest całkowicie unieruchomiony, zaś IKC Vornak prawie nie ma osłon. Pozatym mamy na głowie w pełni sprawną, zmodernizowaną Sferę. Okręty padają jak muchy, szczerze powiedziawszy mam pewną złośliwą zazdrość, że pana okręt ciągle jest w jednym kawałku. W każdym razie Borg uparł się, że będzie atakował tylko okręty klingońskie, i to te, które mają torpedy polaronowe. Dlatego pierwszym klingońskim okrętem, który zniszczył była Valda. Komandor Wolf w ostatniej chwili przetransportowany został na IKC Vornak, później chyba dostało mu się dowództwo myśliwców Vornak'a, ale pewności nie mam, bo się z nim jeszcze nie kontaktowałem. W każdym razie jest cały i zdrowy. Wie pan, że na pana pokładzie znajduje się 30 moich ludzi z IKC Valda? Niech pan poszuka mojego głównego inżyniera - Hari'ego MacNeela. Bardzo by się przydał. I niech pan skupi się na ochronie klingońskich okrętów, bo one stanowią jak mówiłem główny cel Borg. Szczególnie przydadzą się pana systemy przechwytywania torped, bo Sfera się trochę unowocześniła. I niech pan bardzo uważa, bo sytuacja staje się bardzo groźna. Niech pan zbliży się do mojej pozycji. Powodzenia, i jak to przeżyjemy, to chyba coś panu postawię, bo ma pan niesamowite szczęście... Gdybym ja też takie miał... Seldon wyłącz się." - Kapitanie, IKC batleH włącza kamuflaż. - powiedział operacyjny. - Niemożliwe. Przecież ten okręt jest pusty. - zauważyła komandor Cannier. - Tuż przed tym z IKC Krel odbył się transport kilkudziesięciu Klingonów. - poinformował oficer operacyjny. - Szaleni. - powiedział kapitan, intonując literę "a". - Oni wszyscy są szaleni. - Sfera zbliża się do naszej pozycji. Chce przechwycić IKC Vornak! - krzyczał taktyczny. - Chronić ten okręt za wszelką cenę. Przygotować torpedy kwantowe i fazery. Manewry ochraniające Vornak'a przed ogniem Sfery. - zarekomendował kapitan Seldon.Nagle w pasie asteroidów otworzył się zielonkawy kanał transwarp, z którego po chwili wyleciała następna sfera Borg. - Kapitanie, wykrywam kanał transwarp u wejścia do pasa asteriod. Wylatuje z niego następna sfera! - krzyczał taktyczny. - Nie, to jest inwazja na pełną skalę. Gdzie są posiłki z Dowództwa Gwiezdnej Floty? - mówił Michael Seldon. - Transmisja z okrętu Kolektywu. - poinformował oficer operacyjny. Na ekranie pojawiło się zielonkawo zabarwione wnętrze jednostki Borg. Przemawiającą osobą była sama Królowa, która rozpoczęła standardową mowę do niedoszłych okrętów do asymilacji."Opuście osłony i przygotujcie się do asymilacji. Opór jest zbyteczny, a jego konsekwencją jest zniszczenie."Seldon zaklnął, mimo że prawie nigdy tego nie robił. - To już jest inwazja na masową skalę. - powiedział. - Kapitanie, Sfera obiera na nas kurs. - powiedział taktyczny. - Pełna gotowość. Maszynownia, dawajcie mnie tu zaraz, żeby reaktor pracował na 130% normy. - Postaram się. - odpowiedział przez interkom główny mechanik. - Myśliwce zbliżają się do naszej pozycji. Będą pewnie chronić Vornak'a. - powiedział oficer taktyczny. - Dobra, otworzyć ogień do Sfery. Tej atakującej Vornak'a. Torpedy i fazery ognia. - rozkazał kapitan Seldon. - Torpedy poszły.Sovereign wystrzelił dwie torpedy kwantowe w stronę Sfery, ostrzeliwując ją jednocześnie z fazerów. W czesie tej akcji starał się manewrować tak, aby wszystkie wystrzały skierowane w okręt klasy Vor'Cha rozbiły się o osłony USS James T. Kirk.
Dwoje Klingonów weszło do maszynowni. Ujrzało obraz nędzy i rozpaczy. Kilkudziesięciu techników krzątało się po zrujnowanym pomieszczeniu.- Co z rdzeniem? - Spytał komandor.- Oooo, szefie, dobrze pana widzieć...Wygląda na nieuszkodzony. Geometria ustawienia kryształów dwulitu uległa zmianie podczas ataku na Sześcian i dlatego rdzeń nie funkcjonuje. Poza tym - jest mniej więcej w porządku.- No dobra. Oficer podszedł do pojemnika z kryształami. Wyciągnął je i obejrzał. Pokiwał głową. Wziął od technika miernik i zerknął na odczyty. Zaczął ustawiać geometrię ręcznie.- Komandorze, coś takiego jest zakazane! - zaprotestował jeden z techników.- Nie mamy czasu na regulaminowe zabawy... Oficer po chwili wsunął kryształy z powrotem.- Rozpocząć rozruch rdzenia! Technicy wcisnęli odpowiednie kombinacje klawiszy na konsolach. Zignorowali protest komputera. Po kilku minutach rdzęń zaczął pulsować rytmicznym, czerwonym światłem. - Ryzykant -Son'ya pokręciła tylko głową. Oficer uśmiechnął się lekko."Wolf do Coena. Mamy minimalną moc warpową; nie wiem, jak wygląda sieć dystrybucji energii, dlatego na razie lepiej nie szalejmy, tylko uruchomijmy replikatory. Technicy sobie z tym poradzą, a ja obejrzę sobie wyrzutnie...Wolf out."
Tu Sfera 666 z 1313:Nawiazac kontakt ze Sphere 7565 K.Skoordynowac atak.Przeslac dane taktyczne na Sfere Krolowej. Skupic ogien na IKC Vornak. Jedyne zagrozenie. Inne okrety mozna zignorowac. Drugi cel: IKC Krel.Przeslac dane dotyczace unikania trafien topred. Uzyc resztek Szescianu.
Na mostku paliły się światła awaryjne, wszędzie było pełno dymu. Kilka konsoli eksplodowało od nagłego przeciążenia sieci. D`meg ciężko usiadł spowrotem na fotel kapitana poczym powiedział........- Raport o uszkodzeniach !Po chwili dało się słyszeć zachrypnięty głos taktycznego.............- Osłony 3%, tylnie wyrzutnie zniszczone, napęd warp uszkodzony ......podtrzymywanie życia zawodzi na pokładzie 3,4 i 6. Trwa ewakuacja.......raport z ambulatorium 10 zabitych 15 rannych. - Co z maskowaniem ? - przerwał wyliczanie pytając kapitan- Uszkodzone, technicy już nad nim pracują. Powinno zacząć działać za kilka minut - zameldował Klog- $#&^ , maszynownia ........ Re`hdepem jesteś tam ? ..........- Tak kapitanie jestem - odparł główny inżynier- Potrzebuje więcej mocy na osłony i napraw to maskowanie bo inaczej Borg wyśle nas w Sto'Vo'Cor - Zrobię co w mojej mocy, postaraj się przez parę chwil uniknąć trafienia - odpowiedział główny inżynier i wyłączył interkom- Dobrze, Klog jaka sytuacja na polu walki ?- Sześcian zniszczony, jego miejsce zajęła Sfera. IKC betleH unieruchomiony, osłony IKC Krel 39%.....reszta floty jakoś się trzyma - zameldował taktyczny- Kapitanie odbieram dwa przekaz od USS Jemes T. Kirk jeden prywatny i jeden ogólny do floty - zameldowała nagle Duy`e- Na ekran po kolei - polecił kapitan"USS James T. Kirk do IKC Vornak. Komandorze, będziemy pana osłaniać. Niech pan szybko stąd uci... przeprowadzi odwrót taktyczny i ratuje okręt z załogą, bo ma pan szansę go naprawić. Postaram się odciągnąć ogień Sfery razem z pana myśliwcami i IKC Krel. Niech pan jeszcze nie przedsięwziewa żadnych samobójczych prób. Jeszcze nie teraz. Powodzenia. Seldon wyłącza się.""USS James T. Kirk do floty. Panowie, IKC batleH jest już stracony. Zniszczyliśmy sześcian za cenę jego, USS Livingston i IKC Valda. Teraz nie chcę, żeby zniszczenie Sfery opłacić kosztem IKC Vornak. Dlatego wszystkie myśliwce i IKC Krel powinny się skierować do obrony Vornak'a. Musimy ochronić ten okręt. Przy okazji należy jak najszybciej unieszkodliwić Sferę. Seldon wyłącza się." - Koniec przekazu - zameldowała Duy`e- Kapitanie myśliwce oraz Sovereing zbliżają się do naszej pozycji - zameldował Klog- Da nam to potrzebny czas na naprawę maskowania, Mazdek zabierz nas poza zasięg emiterów Sfery, maksymalna prędkośćUszkodzona jednostka zaczęła oddalać się od Sfery w eskorcie eskadry myśliwców i okrętu Federacji.- Kapitanie ! Sfera podchodzi do ataku ! Namierza nas ! - zameldował nagle Klog- Manewry unikowe, wieżyczki ognia ! - rozkazał kapitan - USS James T. Kirk otwiera ogień i ustawia się na linii strzału.......... pozostałe jednostki otwierają ogień w Sferę...........Kapitanie kanał transwarp !- Co ?! - Wykrywam kolejny statek..........to Sfera kolektywu - zameldował Klog- Borg nadaje przekaz ! - zameldowała nagle Duy`e- Na ekran !Na monitorze pojawiła się postać królowej kolektywu..................."Opuście osłony i przygotujcie się do asymilacji. Opór jest zbyteczny, a jego konsekwencją jest zniszczenie." - Nowa Sfera obiera kurs na USS James T. Kirk ! Namierza go........... - krzyknął KlogKapitan szybkim ruchem wcisnął przycisk komunikatora....................- Maszynownia !...... Re`hdepem powiedz mi że maskownie działa - powiedział z nadzieją D`megPrzez interkom popłynęła wiązanka przekleństw pod kierunkiem kloektywu, poczym główny inżynier odpowiedział...........- Kapitanie, działa. Nie wiem jak długo ale na razie udało mi się je uruchomić. Pracuje dalej nad osłonami i napędem- Świetna robota, w samą porę. Vornak odgryzie się jeszcze Borg ! Mazdek zwrot na lewą burtę ! Klog włączyć maskowanie ! - rozkazał kapitanVor`Cha wykonała zwrot, jej kontury zaczęły się rozpływać.............................
Pokład USS Hope:jakiś oficer: Kapitanie! Zbliżamy się do pola walki..Ja: Proszę przygotować się do wyjścia w podprzestrzeń. Czerwony alarm. Wszyscy na stanowiska!!.Na całym okręcie rozległ się charakterystczne buczenie.Ja: Podnieść osłony. Ładować broń. Sternik wychodź bez rozkazu.Okręt wyskoczył z hiperprzestrzeni. Ja: Taktyczny sytuacja.Taktyczny: Jeden okręt nieprzyjaciela:Sfera Borg - osłony 100% kadłub 100%.Ja: Nasi?Taktyczny: 5 okrętów. 2 myśliwce. SS Corsair - osłony 88,25%, kadłub 100%. IKC Vornak - osłony 3% liczne uszkodzenia systemów, tylnie wyrzutnie torped zniszczone. Myśliwce - dwa myśliwce osłony 7,4% USS James T. Kirk - osłony 100% kadłub 100% IKC betleH - unieruchomiony, wszystkie systemy zniszczone lub poważnie uszkodzone. Jednostka niezdolna do akcji. IKC Krel - osłony 39,53% Kadłub 100%.Podlećcie jak najbliżej jak to jest możliwe bez narażania okrętu na bezpośredni ostrzał do Sfery . I ognia ze wszystkiego co mamy. Później pełna impulsowa wstecz. Poruczniku otwórzcie kanał do wszystkich naszych jednostek."Tu kpt. Thengel Cenarius z okrętu USS Hope. Przepraszam za zwłokę. Mam nadzieję że naprawię to z nawiązką"Sovereign z całym impetem natarł na Borga...
Hmm USS Hope...
Uczynie cie Nadzieja Ziemian, ale co by tu wymyslic...
Peter sie nie zorientuje ze cos namieszalem.
Pstryk!
Jak ci sie kapitnie Thengel podoba pancerz 200% sily oslon- nie podlega regeneracji.
Co nie pamietasz skad go masz???
No i dobrze!
Przecierz dlatego tak dlugo nie wlaczales sie do walki, gdyz na zlecenie dowodztwa Floty ta jednostka zostala pierwsza wyposarzona w takowy gadzet, i jego montarz musial troche trwac.
A wiec do dziela!
Hmm... jak latwo jest sterowac ludzka swiadomoscia.
Za moja Meduse 😈 😈
Do Sphere 666:
Przeslijcie mi na poklad VeraQus'a osobiscie sie nim zajme.
Operacyjny: Wiadomosc od komandora Wolfa>>Wolf do Jod'mosa. Przyjalem, mam nadzieje, ze moje "ptaszki" dadza rade Cie osłonic...Wolf out.<
Dwójka Klingonów dotarła na dziób betleH'a.- O k#@$%&... - stwierdził komandor. Przed jego oczami ukazał się obraz zniszczeń, jakie wywołał ostrzał Borg.- Prowadnice podajników torped wygięte...Same wyrzutnie trzeba będzie odpalać ręcznie...Ale to da się zrobić...Te prowadnice mnie najbardziej martwią... Oficer ruszył dalej.- Ciężki dezruptor wiązkowy raczej wyłączony z akcji...Ciekawe, jak na zewnątrz to wygląda...Dobrze, że skrzydłowe nie ucierpiały...Tyle, że zasilania nie mają...- podniósł rękę, chcąc podrapać się po głowie. Jego ręka natrafiła na hełm kombinezonu. Taktyczna obserwowała to z rozbawieniem. Komandor uśmiechnął się lekko."Wolf do maszynowni. Status?"Rdzeń stabilny, zasób mocy pomału rośnie...Łatamy właśnie sieć dystrybucji energii.Bardzo dobrze, pierwszeństwo mają replikatory, potem uzbrojenie...Podtrzymywanie życia na końcu" Pół - Klingon zamilkł i popatrzył na towarzyszkę. - No cóż, chodźmy po palnik...- powiedział ze zmęczeniem w głosie. Dwójka oficerów ruszyła w kierunku, z którego przyszła...
- IKC Vornak zakamuflowywuje się, IKC Krel otwiera ogień z torped jonowych. - powiedział taktyczny. - Jest bezpieczny przed ogniem Borg. - Świetnie, już my się zajmiemy tym tałatajstwem. - powiedział ze złośliwością kapitan. - Sfera Królowej Borg zbliża się do naszej pozycji. Namierza nas! - Będziemy koncentrować ogień na jednej jednostce. Załadowane torpedy fotonowe? - zapytał kapitan. - Oczywiście. Czekają na wystrzelenie. - odparł oficer taktyczny. - A więc ognia w pierwszą Sferę.Z dziobowych wyrzutni torped fotonowych, umieszczonych u podstawy maszynowni z tyłu deflektora, wystrzelone zostały dwie konwencjonalne torpedy fotonowe, które poleciały w kierunku Sfery. Nagle, z podprzestrzeni wyłonił się okręt Gwiezdnej Floty. - Kapitanie, z warp wychodzi następny okręt. Sygnatura Federacji. Klasa Sovereign, USS Hope. - poinformował taktyczny. - Niewątpliwie ten okręt jest naszą nadzieją po stracie Livingston, Valda, batleH i unieszkodliwieniu Vornak'a... - zauważyła komandor Cannier. - Transmisja z USS Hope na kanale ogólnym. - powiedział oficer operacyjny. - Na ekran.Na ekranie pojawił się niedoświadczony młodzik, który miał dystynkcje kapitana. "On chyba 'kupił' te cztery nity..." - pomyślał Seldon."Tu kpt. Thengel Cenarius z okrętu USS Hope. Przepraszam za zwłokę. Mam nadzieję że naprawię to z nawiązką." - Wywołać. - powiedział kapitan, czekając aż operacyjny wywoła Sovereign'a. - "USS James T. Kirk do USS Hope. Przybywacie w samą porę. Mamy na głowie dwie sfery Borg, a straciliśmy już trzy okręty, zaś jeden jest ciężko uszkodzony. Proponuję, żeby pan zajął się ostrzałem Sfery zbliżającej się do mojej pozycji, wypadałoby skoncentrować ogień na jednej jednostce. Pozatym zdaje pan sobie sprawę z faktu, że nasze okręty są obecnie najpotężniejszymi okrętami koalicji, więc spoczywa na nas odpowiedzialność ochrony innych okrętów. Niech pan się skoncentruje na osłonie zakamuflowanego teraz IKC Vornak oraz IKC Krel. USS Corsair jakoś sobie poradzi. Przesyłam pańskiemu oficerowi taktycznemu dane wektoru podejścia do ataku. Powodzenia. Seldon wyłącza się." - Nie sądzi pan, że zbyt często pojawia się słowo "powodzenia"? - zapytała Pierwsza Oficer. - Nie sądzi pani, że kilka okrętów tego słowa nie miało? - odpowiedział jeszcze bardziej złośliwie kapitan. - Nie sądzi pani, że "powodzenie" bardzo się przyda w tej bitwie?" - Kapitanie, IKC Krel podnosi kamuflaż. - powiedział taktyczny, przerywając wzajemne złośliwości dwóch najważniejszych oficerów na mostku. - Przekaz z USS Corsair. - powinformował oficer operacyjny. - Na ekran.Na ekranie pojawiła się scena nędzy i rozpaczy. Zdewastowana maszynownia, po której podłodze rozrzucone były kable, kawałki barierek, konsoli, zwłoki oficerów Floty, Klingonów oraz dron Borg. Na ekranie pojawiła się znajoma postać mechanika USS Livingston. - Melduję się, kapitanie. - powiedział. - Witam. Przeżyłeś. - Na to wygląda. choć nie jestem tego taki pewien. Jakieś kabelki mi tutaj wystają z szyji. - powiedział żartobliwie. - Kapitanie, jak sytuacja? - Mamy już dwie sfery na głowie, na szczęście pozbyliśmy się sześcianu. A jak na pokładzie Corsair'a? - Pozbyliśmy się już prawie Borg, ale to co się działo to była masakra. Zresztą chyba sam widzisz. Za to na pokładzie naliczyłem 29 ludzi z naszej załogi... Nie licząc mnie. - To się zgadza. Zaraz wyślę po was Asimov'a. Zabierze was na pokład USS James T. Kirk. - Właśnie widzę, że teraz dowodzisz Sovereign'em. Czyżby błyskawiczny awans? - Przecież i tak wiesz, że wolałem Livingston'a. Za to twój manewr się udał. To dzieki niemu rozczłonkowaliśmy sześcian. - Kiedyś będą tego uczyć w Akademii. Co powiesz na "Manewr Sledona-MacNeela"? - Może być. Chcę cię widzieć całego na pokładzie. Seldon wyłącza się.Ekran zgasł i zaraz został zastąpiony obrazem Sfery i mapą taktyczną bitwy. - Panowie, do dzieła. - powiedział kapitan Seldon.Sovereign manewrował, oddalając się po przywidywanym kursie zakamuflowanego Vornak'a, zaś jego prom dalekiego zasięgu - USS Asimov - zbliżał się z pasa asteriodów do Excelsior'a.
Sześcian uległ destrukcji. Połączona flota nie może cieszyć się jednak zwycięstwem. Kolektyw nie poddaje się i wysyła do walki wyremontowaną Sferę. Większość jednostek Klingońskich jest albo zniszczona albo poważnie uszkodzona. Trwa zaciekła walka o przetrwanie....................IKC Vornak trafił pod ciężki ogień Sześcianu tuż przed jego zniszczeniem. Uszkodzona jednostka próbuje wycofać się poza zasięg emiterów Borg. Zniszczenie Sześcianu dale załodze Vor`Chy tylko chwilę wytchnienia. Sfera która opuściła Sześcian tuż przed jego zniszczeniem kontynuuje rozpoczęty atak. Na pomoc uszkodzonej jednostce przylatuje eskadra myśliwców oraz USS James T. Kirk który ustawia się na linii strzału. W tym samym czasie na pokładzie USS Corsair załoga odzyskuje łączność z flotą. Mimo ciężkich walk na pokładzie statek ogólnie jest w niezłej kondycji. Braki w załodze uzupełniają przybyli tam wcześniej Klingoni.Jednostka powraca do walki i otwiera ogień w kierunku Sfery. Niewielka liczba dronów pozostała na pokładzie.Zgodnie z rozkazem Kolektywu podejmują one próbę sabotażu okrętu. Kapitan Tazman wysyła oddziały Klingonów aby oczyściły statek z pozostałych Borg. Drony okazały się wydajne, podłączyły się do systemów uzbrojenia i zanim komandosi zdołali je zlikwidować Borg spowodował przeciążenie w sieci fazerów. Połowa fazerów przestała działać, natomiast komputerowy system obrony przed torpedami został zniszczony.....IKC betleH został unieruchomiony, większość systemów została zniszczona albo poważnie uszkodzona. Kapitan Coen został w ostatniej chwili przesłany na pokład IKC Krel. Chwilę później kadłub stracił szczelność i podtrzymywanie życia zawiodło. Borg z początku zignorował wrak, jednak po nagłym wykryciu sygnału transportu i nieznacznym ruchu jednostki kolektyw otwiera ogień chcąc zniszczyć wrak. Jest to jednak reakcja spóźniona. IKC betleH uruchamia maskowanie i zaczyna znikać, jednocześnie IKC Krel zasłania go na linii strzału. Emitery przeznaczone na IKC BetleH trafiają w osłabione osłony Krel`aKomandor Wolf widząc znikającą jednostkę postanawia odłączyć się od eskadry myśliwców chroniących IKC Vornak i leci w kierunku ostatniej pozycji IKC betleH. Za pomocą słabego sygnału na kodowanej częstotliwości zostaje on naprowadzony i ląduje w hangarze IKC betleH. Rozpoczyna się prowizoryczny remont jednostki...............Sfera Borg została w czasie pobytu wewnątrz Sześcianu wyremontowana i przezbrojona. Kolektyw zamontował w Sferze dodatkowo 4 wyrzutnie torped. Borg namierza pozostałe na polu walki okręty klingońskie. - W kierunku IKC Vornak kolektyw wystrzeliwuje 10 emiterów i dwie torpedy. W krytyczne osłony Vor`Chy trafiają 4 emitery i zadają 300.000 uszkodzeń. Dalsze pociski trafiają w osłony USS James T. Kirk który zasłania Vornaka natomiast torpedy są przechwycone przez ogień z wieżyczek dezruptorwych Vor`Chy i eskadrę myśliwców. IKC Vornak znika włączając maskowanie..................- IKC betleH unika śmiercionośnych promieni. Trafiają one w osłony IKC Krel. Jednostka otrzymuje w sumie 7 trafień od emiterów 525.000 uszkodzeń osłon.- Pozostałe jednostki kolektyw ignoruje.W trakcie osłaniania IKC Vornak USS James T. Kirk odpala w kierunku Sfery 2 torpedy kwantowe, 2 fotonowe i fazery. Od strony znikającego IKC betleH IKC Krel odpala dwie torpedy jonowe z rufowych wyrzutni. USS Corsair po odzyskaniu łączności również otwiera ogień, odpala dwie torpedy kwantowe i fazery.Sfera otrzymuje w sumie 82500 uszkodzeń od fazerów oraz 2.187.000 od torped. Dwie torpedy jonowe oraz jedną kwantową kolektyw przechwytuje.W momencie kiedy Vornak uruchamia maskowanie na polu walki pojawia się kolejna Sfera Borg z królową na pokładzie oraz nowy okręt federacji USS Hope klasy Sovereing z wzmocnionym pancerzem (sprawka Q)USS Hope otwiera ogień w kierunku Sfery atakującej Vornaka. W Sferę trafiają fazery i jedna torpeda kwantowa, w sumie 790.000 uszkodzeń osłon.Flota staje oko w oko z nowym zagrożeniem ze strony królowej i jej Sfery...................... Dobra to chyba wszystko 🙂 Byliście wydajni jak kolektyw 😉 Mała prośba do kapitanów okrętów Federacji - przy atakach piszcie ile fazerów strzela ok. :)Tak więc :- Sfera Borg - osłony 84,7%, kadłub 100%- Sfera Królowej - osłony 100%, kadłub 100%- USS Corsair - osłony 100%, kadłub 100% - sabotaż Dronów, uszkodzona połowa fazerów i zniszczona sieć obronna przeciw- torpedowa - IKC Vornak - osłony 5% liczne uszkodzenia systemów, tylnie wyrzutnie torped zniszczone - włączył maskowanie - Myśliwce - dwa myśliwce osłony 23%, pozostałe bez uszkodzeń- USS James T. Kirk - osłony 92% kadłub 100% - IKC betleH - włączył maskowanie trwa prowizoryczna naprawa, jednostka niezdolna do walki - IKC Krel - osłony 30,81% Kadłub 100% - włączył maskowanie- USS Hope - osłony 100% , kadłub 100%Następne przeliczenie podam w środę około 12:00****************************************************************************************
Mostek USS Hope...Łącznościoiwiec: Thengel, mamy przekaz z USS James T. Kirk.Ja: Daj to na ekran..Andorianin nacisnął na kilka przycisków i na ekranie ukazała się twarz kpt. USS J.T. Kirk. Ekran:) :"USS James T. Kirk do USS Hope. Przybywacie w samą porę. Mamy na głowie dwie sfery Borg, a straciliśmy już trzy okręty, zaś jeden jest ciężko uszkodzony. Proponuję, żeby pan zajął się ostrzałem Sfery zbliżającej się do mojej pozycji, wypadałoby skoncentrować ogień na jednej jednostce. Pozatym zdaje pan sobie sprawę z faktu, że nasze okręty są obecnie najpotężniejszymi okrętami koalicji, więc spoczywa na nas odpowiedzialność ochrony innych okrętów. Niech pan się skoncentruje na osłonie zakamuflowanego teraz IKC Vornak oraz IKC Krel. USS Corsair jakoś sobie poradzi. Przesyłam pańskiemu oficerowi taktycznemu dane wektoru podejścia do ataku. Powodzenia. Seldon wyłącza się." Ja: Alkor masz te dane?Taktyczny (Alkor): Jasne..Ja: Wrzuć je do komputera... Rozpocząć atak. Skupmy na sobie atak Sfery.
- Status. - powiedział Seldon. - Osłony osłony 92%, integralność kadłuba 100%. Brak większych uszkodzeń. IKC Vornak i IKC Krel zakamuflowane. Sfera ma 84,7% wartości osłon. - poinformował taktyczny. - Kapitanie, wykrywam przeciążenie sieci EPS na USS Corsair... Starcili zasilanie fazerów i systemu anty-torpedowego. - Niech to. Proszę wystrzelić w Sferę torpedy kwantowe, fotonowe i fazery. Manewry unikowe Delta-Sigma-4. - rozkazał Sledon. - Kapitanie, Sfera Królowej Borg zbliża się do naszej pozycji. - Zignorować ją. Skupiamy atak na jednej jednostce. - powiedział Sledon. - Co z USS Asimov? - Zbliża się do USS Corsair i zaraz rozpocznie przesyłać naszą złogę na pokład. - poinformował oficer operacyjny. - Weszliśmy na wektor ataku. - powiedział taktyczny. - Ognia. - rozkazał kapitan.Z Sovereign'a wystrzelone zostały torpedy kwantowe oraz torpedy fotonowe. Zaraz po nich Sovereign otworzył ogień z rufowych fazerów, aby później skręcić w lewo i otworzyć ogień z fazerów, znajdujących się po lewej stronie kadłuba.
Pierwszy: Padła część z sieci Fazerów !!!!!Gł. Inżynier: Systemy automatycznego odpowiadania ogniem nie odpowiadają, kapitanie nie mamy możliwości osłony przed torpedami za wyjątkiem uników.Ja: szkoda akurat teraz kiedy mogło się to przydać.Sternik: Kapitanie USS James T. Kirk chce zabrać swoją załogę.Ja: Co ? na Jamsie nie ma ludzi ale pazerny, mi z Klingonami i z załogą Medusy brakuje ludzi, a tak wogule jaki jest stan załogi ?Pierwszy: Razem 347 osób.Ja: %$#%^#$$ Tylko tylu. Kanał do Seldona !!! USS Corsair do USS James T. KirkKapitanie swojego Inżyniera niech pan bierze ale proszę aby zostawił pan resztę, straciłem większość swojej załogi a na pańskim okręcie jest ponad stan. Poza tym przydało by się zkoordynować ataki. Nie mam wyraźnych odczytów ale druga sfera jest chyba standardowa, czyli łatwy kąsek może by tak najpierw ją ustrzelić co ?Tazman OUT.Ja: Taktyczny obierz kurs na nowy obiekt i gotuj torpedkiTaktyczny: Kurs zmieniony, cel namierzony czekam na rozkaz.Ja: Ognia pełna salwa. Niech promy atakują także tą sferę.Pierwszy: Przekazuję rozkazy. USS Corsair zaraz po transporcie Inżyniera z Livingstone dokonuje zwrotu i rozpoczyna ostrzał nowo przybyłej sfery ze sprawnych fazerów i kwantówek. Na jego flankach manewr powtórzyło 8 promów.
Emitery od 1-10 USS J.T.Kirk
od 11-20 USS Consair
Kanal podprzestrzenny do Sphere 666:
Tu Krolowa Borg
Jednostki Klingonskie tchurzowsko 😈 kryja sie pod kamuflarzem.
Uruchom emiter tachyonow i skanuj przestrzen
W tym czasie jednostka
SPHERE 7542K zajmie sie ich detekcja.
W ten sposo bedziemy mogli wkrotce wykryc i zniszczyc pierwsza jednostke wroga.