Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Walka z Borg

Walka z Borg

Viewing 15 posts - 331 through 345 (of 842 total)
  • Author
    Guest

- Transmisja z USS Corsair.- Podgląd."USS Corsair do IKC Valda Teraz ty Wolf grasz pierwsze smyczki w ataku na sferę czekam na wytyczne ataku. I musimy się styknąć żebyś odebrał swoich ludzi. Tazman OUT. "- Kanał wywoławczy!- Otwarty."Wolf do Tazmana. Proponuję rozegrać to w taki sposób: podchodzimy wspólnie; jeden z nas odpala torpedy, wtedy drugi oczyszcza dla nich drogę, następnie - zmiana. Musimy się nieźle zgrać, ale widzę, że nasi oficerowie taktyczni dają sobie z tym póki co radę. Co Ty na to? "- Cykl ładowania zakończony.- Bardzo dobrze, czekamy na odpowiedź Corsaira...

Kronos
    Participant

Trwa walka. Flota desperacko próbuje zniszczyć Sześcian i Sferę Borg. Na pokładzie USS Meduza połączonym siłom Federacji i Klingonów udaje się utrzymać pozycję i rozmieścić ładunki termojędrowe. Po zaciekłych walkach oddział Klingonów dostaje się na mostek z zamiarem uratowania admirała RemiQ. Komandosi znajdują na mostku stosy poległych Borg i jednego człowieka który na ich oczach przemienia się w drona. Okazuje się że jest to zasymilowany admirał. Klingoni próbują go zniszczyć jednak w ostatniej chwili Borg przesyła swoją nową zabawką na Sześcian. Kapitan USS Corsair decyduje się na uruchomienie głowic i ewakuację ocalałych z USS Meduza. Nowy okręt federacji jest stracony.IKC Vornak trafia pod silny ostrzał Sfery co uniemożliwia mu prowadzenie dalszego skutecznego ostrzału Sześcianu. Vor`Cha odpowiada ogniem z bocznych wieżyczek i przedniego uzbrojenia. W Stronę Sfery kieruje się grad pocisków i 2 torpedy polaronowe. Kolektyw przechwytuje niestety obie torpedy natomiast dezruptory zadały Sferze 97.500 uszkodzeń osłon. Vornak zaczyna wykonywać manewry unikowe i zbliża się do IKC Valda. IKC Valda odpowiada na wezwanie Vornaka i wyznacza kurs równoległy do Vor`Chy odpalając jednocześnie dwie torpedy fotonowe w Sferę. Borg nawet nie próbuje się przed nimi uchylać. Oba pociski trafiają w osłony Sfery zadając 864.000 uszkodzeń osłon. W chwili gdy oba okręty się mijają jednostki federacji i myśliwce klingońskie otwierają ogień zaporowy w kierunku Sfery. Akcja ta daje możliwość skutecznego przesłania na pokład Valdy 50 torped polaronowych natomiast Vornakowi na ewakuację ocalałych z USS Meduza. Wszystkie okręty rozpierzchają się w różnych kierunkach.USS Corsair zabiera ocalałych z Meduzy poczym uruchamia ładunki na pokładzie. Reakcja jest nieodwracalna. Kapitan Excelsiora kieruje swój okręt w kierunku Sfery i otwiera ogień zaporowy. Borg ignoruje atak jednostki Federacji w wyniku czego Excelsior zadaje razem z promami w sumie 1.496.661 uszkodzeń osłon. USS Livingston ponownie włancza się do walki. Koordynuje swoje podejście z pozostałymi jednostkami i odpala w Sferę 2 torpedy fotonowe oraz fazery które wycelowuje w asteroidy chroniące Sferę. Borg ignoruje atak Livingston i wycofuje się w kierunku sześcianu. Torpedy zadają 864.000 uszkodzeń osłon, fazery natomiast niszczą sporą liczbę asteroid osłaniających Sferę.Sfera Borg koncentruje swój atak na IKC Vornak. Mimo manewrów unikowych Vor`Cha otrzymuje 500.000 uszkodzeń osłon. Vornak zaczyna zbliżać się w kierunku IKC Valda. W Sferę zaczynają trafiać pociski z jednostek Federacji i myśliwców klingonów. Kolektyw odpowiada ogniem i ostrzeliwuje myśliwce. Zwinne statki manewrują prawie przy samym kadłubie Sfery w wyniku czego tylko dwie jednostki zostają trafione i ich osłony spadają do 77%. Pościg za Vornakiem znacznie oddalił Sferę od Sześcianu. Kolektyw zaalarmowany nagłym uruchomieniem głowic na pokładzie Meduzy i ewakuacją jednostek desantowych rozkazuje Sferze powrót w pobliże Sześciana. Sfera przerywa walkę i z maksymalna prędkością powraca do poprzedniej pozycji. Ostrzał floty nieznacznie tylko obniżył moc jej osłon, głównym problemem może jednak być duża liczba zniszczonych asteroidów których Sfera w pobliżu Sześciana nie uzupełni. Sześcian uruchamia 12 emiterów i otwiera ogień w kierunku floty. IKC betleH uzyskuje przy bliskim manewrze dwa trafienia 500.000 uszkodzeń osłon. Natomiast USS Corsair chroniąc jednostki klingońskie bierze na siebie jedno trafienie 250.000 uszkodzeń osłon. Pozostałe okręty unikają trafieniaKlingonom udaje się zakończyć transport i ich dwa okręty mogą teraz razić wroga torpedami polaronowymi. Również większość sił desantowych została zabrana z pokładu Meduzy razem z 60 osobową grupą ocalałych z załogi admirała. Zegar tyka. Sfera podejmuje próbę przesłania ładunków poza statek federacji jednak komandosi zaopatrzyli ładunki w emitery uniemożliwiające transport. Kolektyw otwiera ogień w kierunku Meduzy chcąc zniszczyć ładunki. Głowice jednak przy trafieniu eksplodują (sprawka ludzi z sekcji 🙂 Meduzą targnął wybuch, z dwóch stron kadłub został rozerwany od wewnątrz. Wszyscy zamarli gdy okręt Federacji zamienił się w wielką kulę ognia i rozświetlił otaczające go statki połączonej floty. Fala uderzeniowa trafiła prosto w chroniący go sześcian wyrządzając mu poważne szkody. Załodze pozostałych okrętów nie było jednak dane cieszyć się sukcesem. Borg po przesłaniu na Sześcian zasymilowanego admirała wydobył od niego kody dostępu do jednostek federacji. Na oczach kapitanów trzech klingońskich okrętów dwa towarzyszące im Excelsiory i promy nagle straciły osłony, uzbrojenie i zatrzymały się w miejscu. Kolektyw miał ich kody dostępu, a to oznaczało, że klingoni zostali sami na polu walki....................................Tak więc :- Sfera Borg - Osłony 83,38% Kadłub 69,73% - Sześcian - Osłony 50% Kadłub 50%. Zaburzenia w dopływie energii (uszkodzenia wywołane eksplozją USS Meduza)- USS Meduza - zniszczony- IKC Valda - osłony 100%, kadłub 100%- USS Corsair - osłony 89,41%, kadłub 95% - dane przed wyłączeniem ! (wszystkie systemy defensywne i ofensywne oraz napęd wyłączony)- IKC Vornak - osłony 81,48% . Myśliwce - dwa myśliwce spadek mocy osłon do 77%- USS Livingston - osłony 99%, kadłub 100% - dane przed wyłączeniem ! (wszystkie systemy defensywne i ofensywne oraz napęd wyłączony)- IKC betleH - osłony 81,10%, kadłub 100%Następne przeliczenie podam we środa rano. ****************************************************************************************

Anonymous
    Guest

- Kapitanie, dzieje się coś dziwnego...Federacyjne okręty tracą napęd, uzbrojenie i osłony! Są jak kaczki na strzelnicy!-Co?? Pokaż odczyty! Dowódca K'Vort'a spogląda na skanery.- O k... (e-hem, inaczej nie da się tego określić)... Zostaliśmy sami... Corsair ma część naszych ludzi, więc zasymilować się nie da zbyt łatwo...Niech to jasny...Son'ya! Torpedy załadowane?- Tak jest.- Pełna prędkość w kierunku Sfery. Skoro zostaliśmy sami, musimy zasuwać za wszystkich. Vornak być może podbierze część załóg...A my nie możemy pozwolić, by Borg zniszczył te okręty. - Kapitanie, Borg zaczyna nas namierzać.- Włączyć maskowanie! Podchodzimy na odległość maksymalnej skuteczności ognia. Cel priorytetowy - emitery, skierowane na okręty Federacji. Ruszać się! Kanał wywoławczy!- Otwarty."Wolf do floty. Postaramy się "stuknąć" "kulkę" z minimalnej odległości, zobaczymy, co to da. Spróbujcie jak najszybciej odblokować systemy, swoim złomem w pojedynkę długo nie powalczę... Chyba dziś rzeczywiście jest dobry dzień na śmierć! Wolf out."- Osiągniemy żądaną odległość za trzy...dwie...jedną... Teraz!- Zdjąć maskowanie! Wyrzutnie ognia! Disruptory ognia!- Torpedy poszły! Odpalam z disruptorów!- Manewr uniku! Postawić maskowanie!Zielonkawy okręt plunął z calego dziobowego uzbrojenia i pochylił się w nagłej zmianie kursu...

Tazman
    Participant

Na kadłubie USS Corsair zgasło oświetlenie, okręt nagle został wytrącony ze swojego kursu po czym wpadł w powolny dryf.Ja: Inżynier co się do &$%^*&:( stał !!!!!!!Inżynier: Mieliśmy przekaz na paśmie Federacyjnym, tylko dobiegał z Sześcianu. Kapitanie były to kody bezpieczeństwa na wypadek utraty kontroli nad okrętem !!!!!!Ja: Przecież BORG nie mógł ........... $#@#!$% RemiQCo da się zrobić ?!Inżynier: Kadłub mamy naprawiony, ale bez osłon nie wytrzymamy, napędy impulsowy i Warp zdezaktywowane. Broń nie działa. Zasilanie awaryjne włączone, Oświetlenie awaryjne, grawitacja, i systemy poddtrzymywania życia będą funkcjonowały przy obecnym zużyciu jeszcze parę godzin. Łączność mamy tylko krótkiego zasięgu i komunikację wewnętrzną. Kapitanie krótko mówiąc już leżymy.Peirwszy: Kapitanie wydać rozkaz do ewakuacji ?Ja: ....................................................Pierwszy: Kapitanie ??Ja:Taktyczny jak wygląda sytuacja na Livingston ?Taktyczny: Sensory nie działają ale zakładam, że kapitan Seldon także pyta się swojego oficara jak sytuacja u nas.Nie możemy określić gdzie jest BORG, poprawka nic nie jesteśmy w stanie określić.Ja: Chcę być przygotowany na wszelkie sytuacje. Załoga udać się w pobliże kapsuł ratunkowych. Wszyscy mają mieć broń. Komandosi i Klingoni z Valdy i Vornaka, i drużyny niech obsadzą mostek i maszynownie. Nie mamy osłon BORG może wpaść na kawę gdzie chce i kiedy chce. Maszynownia kiedy uporacie się z problemem.Inżynier: Nie mam bladego pojęcia, właśnie staramy się obejść zabezpieczenia. Ja: Łączcie mnie z Wolfem.USS CORSAIR do IKC VALDAKoman--rze mam- niemały --oblem sytuac-- kry-yc--- pot

TRANSMISION END Ja: Co jest !?Sternik: Właśnie padła łączność krótkiego zasięguPierwszy: I co teraz ?Ja: Myślę, opcji za wiele nie mamy.

Kronos
    Participant

Okrętem targnęła następna eksplozja- Raport ! - To pożegnalny prezent od Sfery osłony na 81%, dwa myśliwce lekko uszkodzone - zameldował Klog- Co ze Sferą ? - Wycofuje się z powrotem w pobliże Sześcianu Osłony 83,38% Kadłub 69,73% - szybko podał Klog- Kapitanie, dostajemy wiadomość od USS Corsair - zameldowała Duy`e- Na ekranUSS Corsair do IKC Vornak Jak tam idzie ewakuacja, poradzićie sobie na czas ? Mam część waszej załogi, czy jeszcze przyda wam się pomoc w ewakuacji ? Tazman OUT- Duy`e wyślij odpowiedz ...... IKC Vornak do USS Corsair dziękujemy za pomoc. Udało nam się zabrać reszte grupy wypadowej i przesłać torpedy na pokład Valdy. Wspólnymi siłami możemy jeszcze wygrać tą bitwę. Powodzenia D`meg OUT...................- Wiadomość wysłana - zameldowała po chwili klingonkaPo chwili na mostek wszedł Torlek, wyglądał na bardzo zmęczonego walką............- Jakie straty - spytał D`meg- Duże niestety. Straciliśmy 50 komandosów i do tego nie udało nam się uratować admirała - odpowiedział pierwszy oficer- Nie mogłeś temu zapobiec - pocieszył D`meg starego przyjacielaRozmowę nagle przerwała im eksplozja. USS Meduza zniknął w wielkiej kuli ognia. Wszyscy patrzyli z satysfakcją i jednocześnie ze smutkiem na znikający okręt. Wiele istnień zabrał ten statek ze sobą. Jedynym pocieszeniem było to że przynajmniej Borg stracił na pokładzie Meduzy większość swoich dronów co osłabi kolektyw. - Jaki jest stan Sześcianu po wybuchu ? - spytał po chwili kapitan przerywając cisze- Nieźle oberwał, osłoni i kadłub na 50% i dodatkowo zostało mu niewiele dronów - odpowiedział Klog- Mamy więc ponownie szansę przechylić szalę zwycięstwa na naszą korzyść - skomentował Torlek- Borg łatwo się nie podda, będzie walczyć do końca i drogo nam przyjdzie zapłacić za zwycięstwo - odpowiedział D`megZapanował chwila ciszy na mostku, którą nagle przerwał Klog- Kapitanie okręty federacji tracą osłony i zatrzymują się w miejscu ! - meldował nie dowierzając odczytom Klog- Co ?! - spytał kapitan . Czy oni poszaleli !- Sześcian prowadzi wzmożoną aktywność na kanałach łączności floty, przesyła szeregi liczb i znaków do okrętów federacji - zameldowała nagle Duy`e- Szeregi liczb, znaki ? ............... To są kody dostępu ! Borg wyciągną je od admirała - skomentował po chwili Torlek- Tylko tego nam brakował, ten $#@%& kolektyw - krzyczał wściekły kapitan. D`meg szybko opanował emocje i rozkazał........ Mazdek kurs prosto na okręty federacji pełna impulsowa ! Musimy być przy nich przed Borgiem. Klog pełna moc na osłony i uzbrojenie. Niech myśliwce zajmą pozycje wokół USS Corsair nie zamierzam oddać kolektywowi kolejnego okrętu ! Klingoni jednocześnie odpowiedzieli - Tak jest kapitanieVornak z pełną impulsową ruszył na pomoc okrętom Federacji........................ - Kapitanie przekaz od IKC Valda - zameldowała po chwili Duy`e- Przełącz na ekran - odpowiedział kapitan"Wolf do floty. Postaramy się "stuknąć" "kulkę" z minimalnej odległości, zobaczymy, co to da. Spróbujcie jak najszybciej odblokować systemy, swoim złomem w pojedynkę długo nie powalczę... Chyba dziś rzeczywiście jest dobry dzień na śmierć! Wolf out." - Na Wolfa zawsze można liczyć. Jego atak da nam czas do zajęcia pozycji przy unieruchomionych jednostkach. Klog pełna gotowość do otwarcia ognia ! - skomentował wiadomość kapitan .

Seldon
    Participant

Ja: Status?Taktyczny: Dwa bezpośrednie trafienia torped, fazery oczyściły osłonę Sfery z asteroid. Ponadto operacje okrętów klingońskich powiodły się całkowicie. Valda ma już zapas torped polaronowych.Ja: Ech... Będę musiał się do kapitana Wolfa odezwać. Jest takie przysłowie o szczęściu...Pierwszy: Nie zaczynaj znowu.Nagle zaczęły gasnąć panele na mostku. Po kolei, jeden po drugim załoga USS Livingston zaczęła tracić kontrolę nad poszczególnymi systemami okrętu. Ja: Co się do lich dzieje?Operacyjny: Transmisja kodów dostępu z... okrętu Borg! Wyłączają osłony, uzbrojenie i napęd!Ja: Obejdź to!Operacyjny: Staram się, staram! Borg zmienił już kody dostępu. Będę potrzebował dużo czasu.Ja: Taktyczny, status.Taktyczny: Nie mamy osłon, uzbrojenia, napędu warp i impulsowego, komunikacji dalekiego zasięgu, sensorów dalekiego i średniego zasięgu. Pozatym nic nie jest wyłączone. Pracuje podtrzymywanie życia, sztuczna grawitacja i wszystkie mniej ważne systemy działają na awaryjnym zasilaniu, ale tego nie zostało zbyt dużo, szczególnie przez te "przeciążenia" do osłon.Ja: Hari, słuchaj, dasz obejść kody dostępu?Maszynownia: Już nad tym pracuję. Sprawa nie jest prosta. Potrzebuję kilkanaście minut, to złamać. Albo cokolwiek powiedzieć.Ja: Streszczaj się. Byle szybko.Pierwszy: Michael, proponuję ewakuować część załogi.Ja: Będą w kapsułach czekać na odpowiedni moment. (przez interkom) "Załoga, mówi kapitan. Cała załoga prócz niezbędnych oficerów, drużyn ochrony i inżynierów ma udać się do kapsuł ratunkowych i pozostać tam do czasu wydania odpowiedniego rozkazu. Załoga ma poruszać się po pokładach jedynie z oficerami ochrony. Nie traćcie nadzieji."Taktyczny: Kapitanie, IKC Valda nadaje, że będzie atakować Sferę z niewielkiej odległości. Właśnie uruchomiła kamuflaż.Ja: Mam nadzieję, że kapitan Wolf wie co robi. A co z USS Corsairem?Operacyjny: To samo co z nami. Widać Borg przejął wszystkie kody dostępu.Ja: Ale jak? Może Tazman będzie coś wiedział. Połączcie mnie z nim na kodowan... przecież Borg i tak wszystko zna. Wywołajcie go.Operacyjny: Już.Ja: "USS Livingston do USS Corsair. Kapitanie, Borg przeją kontrolę nad moim okrętem. Czy może pan zdradzić coś, jak mogło dojść do tego, że Kolektyw przechwycił kody dostępu? I czy ma pan pomysł na uniknięcie ognia Borg?! Sedon wyłącza się." A teraz módlcie się, żeby nic w nas nie trafiło...Operacyjny: Kapitanie, właśnie Borg wyłączył sensory bliskiego zasięgu.Ja: Nawet nie dowiemy się jak coś w nas trafi...

Tazman
    Participant

Pierwszy: Kapitanie jakaś transmisja ale systemy komunikacyjne prawie nie działają.Ja: Na ekranPierwszy: Wizja nie działa ( z lekką ironią na twarzy )Ja: No taka sytuacja, a tej się na zgryźliwe uwagi zbiera, to daj na głośniki. CHANEL OPEN Kapi

, B--g prz--- kontr--- --- moim okrę---. --y m--e pan -dradzić coś, jak

,- ż Kole--- ----chwycił kody dostęp-? I czy ma pan

COMUNICATIONS ENDTRANSMISION ERRORJa: Czy ma ktoś pojęcie co Seldon mówił ? Pierwszy: Czy ma to sens i tak nie jesteśmy w stanie odpowiedzieć.Ja: MASZYNOWNIA !!!!!!!!

Qbah
    Participant

Tu Sfera 666 z 1313:Zmiana taktyki...Polaczyc sie z Szescianem.Czas do dokowania: 5...4...3...2...1... dokowanie w toku.Zadokowano.TU SZESCIAN 66865: 8)Stan zalogi Szescianu: 33% (50.000).Kurs na USS Corsair.12 emiterow sprawnych. 12 wyrzutni torped grawimetrycznych sprawnych.Kadlub uszkodzony. Integralnosc: 50%. Trwa regeneracja...Oslony trzymaja. Stan: 50%. Trwa regeneracja...Podjac taktyke anty-polaronowa Sfery. Oprocz odlamkow skalnych uzyc resztek USS Medusa - bardziej wytrzymale, nie tak latwe do zniszczenia.Emitery 1 do 3 - cel: IKC VornakEmitery 4 do 6 - cel: IKC ValdaEmitery 7 do 9 - cel: USS LivingstoneEmitery 10 do 12 - cel: IKC betleHWyrzutnie 1 do 3 - cel: IKC VornakWyrzutnie 4 do 6 - cel: IKC ValdaWyrzutnie 7 do 10 - cel: IKC betleHWyrzutnie 11 do 13 - cel: USS LivingstoneGdy USS Corsair w zasiegu, przeslac 20 dron na mostek i 200 dron do maszynowni. 500 dron rozmiescic na calym okrecie. Zasymilowac okret - zaczac od dowodcow.>>Sfera 666 z 1313 placzyla sie z Szecianem 66865. Teraz na terenie walki znajduje sie jeden okret Kolektywu Ale za to jaki... Teraz jednostki Fed-Kli poznaja prawdziwy gniew Kolektywu. Taktyka Sfery uchroni, przynajmniej czesciowo, Szescian przed torpedami polaronowymi. Uzywajac resztek USS Medusa Szescian bedzie przechwytywal smiercionosne glowice. Odlamki te zapewne okaza sie bardziej skuteczne od asteroidow, sa przeciez czescia jednego z najnowoczesniejszych okretow tego kwadrantu. Po raz kolejny do wszystkich wrogich okretow dotarl komunikat: WE ARE THE BORG. LOWER YOUR SHIELDS AND PREPARE TO BE BOARDED. RESISTANCE IS FUTILE...<<

Kronos
    Participant

- Zajęliśmy pozycje przy jednostkach Federacji - zameldował po chwili Mazdek- Kapitanie ! Sfera łączy się z Sześcianem ! - krzyknął nagle Klog- Tylko nie to ........ Mazdek ustaw nas dziobem od Sześcianu - polecił szybko kapitan- Sześcian uruchamia uzbrojenie, 12 emiterów wiązek tnących i 12 wyrzutni torped. Czujniki wykazują regeneracje osłon i kadłuba na poziomie 5% - meldował dalej Klog- To już koniec - skomentowała Duy`e- Nie poddam się bez walki - krzyknął D`meg Cała moc na przednie osłony !- Kapitanie sześcian rusza w naszym kierunku, namierza nas ! - krzyknął Klog- Mazdek ! Pełna impulsowa, manewry unikowe. Klog dezruptory i torpedy ognia ! Skierować wieżyczki w nadlatujące torpedy, przełączyć na automatyczny ostrzał ! Myśliwce do ataku ! - krzycząc D`meg wydawał rozkazyVornak otworzył ogień. Z dziobu Vor`Chy wystrzeliła zielona wiązka energii i dwie srebrne kule. Tuż za nimi w kierunku Sześcianu zmierzały dwie serie jarzących się pocisków wystrzelonych ze skrzydeł klingońskiego krążownika. Jednocześnie z atakiem Vor`Chy od strony USS Corsair spadł na Sześcian grad pocisków wystrzelonych z ujawniającej się eskadry myśliwców Kah`Plakt. - Sześcian zbliża się do USS Corsair i uruchamia transportery - zameldował nagle Klog- Rozpoczęli asymilacje ! Kurs prosto na USS Corsair ! Rozkazał D`megVor`Cha zaczęła zbliżać się do atakowanej jednostki broniąc się ciągle przed gradem pocisków nadlatujących z Sześcianu..........................

Coen
    Participant

Ja: 'Coen do floty klingońskiej, w bezposredniej konfrontacji z szescianem nie mamy wiekszych szans, dlategu na pełnej impulsowej podlecmy pod szescian od strony z której eksplodowala Medusa, uzbrojenie borg z tej strony bedzie niesprawne, a szescian nie jest na tyle zwrotny aby nam cokolwiek zrobic, atakowc tylko z tej strony, dezruptorami niśzcie odlamki, cala moc zniszczen przeznacznie na torpedyu'

Ja: Taktyczny słyszałes przeciez.

Taktyczny: tak jest

Anonymous
    Guest

- Kapitanie, Sfera łączy się z Sześcianem!- Co?W kompletnej ciszy, przerywanej jedynie pikaniem przekaźników dał się słyszeć jakiś dźwięk. Pół -Klingon zacisnął pięści, aż zatrzeszczało.W tym momencie na mostku Valdy rozległo się znane aż za dobrze..."WE ARE THE BORG. LOWER YOUR SHIELDS AND PREPARE TO BE BOARDED. RESISTANCE IS FUTILE..."Dowódca rozejrzał się po twarzach załogi.- Takiego! - wykonał w kierunku ekranu, na którym było widać Sześcian, charakterystyczny gest, podpatrzony u kilku Terran. - Status?- Jesteśmy gotowi do ataku. Dowódco, przekaz z IKC betleH!- Na ekran."'Coen do floty klingońskiej, w bezposredniej konfrontacji z szescianem nie mamy wiekszych szans, dlategu na pełnej impulsowej podlecmy pod szescian od strony z której eksplodowala Medusa, uzbrojenie borg z tej strony bedzie niesprawne, a szescian nie jest na tyle zwrotny aby nam cokolwiek zrobic, atakowc tylko z tej strony, dezruptorami niszczcie odlamki, cala moc zniszczen przeznacznie na torpedy"- Kanał wywoławczy!- Otwarty."Valda do betleH'a. Potwierdzamy i rozpoczynamy podejście bojowe. Wolf out."- No, załoga...Być może dzisiaj zginiemy...Ale jeśli tak - to do zobaczenia w piekle. I dopilnujmy, żeby był tam tłok!- Jesteśmy w optymalnej odległości!- Bardzo dobrze. Maskowanie w dół! Disruptory-ognia! Torpedy - ognia!

Kronos
    Participant

Proszę czytajcie i płaczcie. Mam nadzieję że obie strony są zadowolone. I trzymajmy się ustaleń. :)Po zniszczeniu USS Meduza na polu walki pozostaje uszkodzony Sześcian i Sfera. Połączona flota zaczyna ustawiać się do ataku. Nagle okręty federacji tracą osłony, uzbrojenie i silniki. Borg wydobył kody dostępu od zasymilowanego admirała RemiQ i przesłał je do okrętów Federacji. Klingoni zostają sami na polu walki. IKC Valda przeprowadza desperacki atak na Sferę natomiast IKC Vornak w tym czasie zajmuje pozycje obronne przy unieruchomionych Excelsiorach. Załogi sabotowanych okrętów usilnie próbują złamać kody dostępu aby reaktywować systemy defensywne i ofensywne. Sfera ostrzeliwana przez IKC Valda podchodzi do Sześcianu i uruchamia sekwencję połączenia. Sześcian po połączeniu uzyskuje dodatkową energię i uzupełnienie części załogi . Uszkodzone osłony i kadłub zaczynają się regenerować natomiast Borg uruchamia dodatkowe uzbrojenie. Łącznie sześcian dysponuje teraz 12 emiterami i 12 wyrzutniami torped. Ku przerażeniu wszystkich powstały kolos rusza w kierunku unieruchomionych statków.Sześcian po połączeniu ze Sferą uruchamia dodatkowe uzbrojenie. Z jednej strony dopływ energii do uzbrojenia jest chwilowo wyłączony. Spowodowane jest to uszkodzeniami po wybuchy USS Meduza. Kolektyw wkłada wszystkie wysiłki w przywrócenie uzbrojenia w tej sekcji. Sześcian rusza w kierunku USS Corsair w celu zasymilowania statku. Na swojej drodze spotyka się z oporem ze strony jednostek klingońskich. Do ataku poodchodzą IKC Valda, IKC betleH i IKC Vornak wraz z myśliwcami. Valda i BetleH atakują Sześcian od strony z dezaktywowanym uzbrojeniem. Kolektyw ustawia na drodze torped szereg przeszkód. Brak działającego uzbrojenia znacznie utrudnia obronę. Dwie torpedy sięgają celu, Sześcianem targa eksplozja. Kolektyw zwiększa wydajność dzięki czemu udaje mu się uruchomić 2 emitery i 2 wyrzutnie. Uruchomione uzbrojenie otwiera ogień w wycofujące się okręty. Oba okręty zostają trafione jedną wiązką natomiast torpedy są przechwycone przez sieci dezruptorów na obu statkach. Atak kosztował Sześcian 1 emiter i 1 wyrzutnię torped. Od Strony USS Corsair Sześcian ostrzeliwuje Vornak i jego myśliwce. Vor`Cha wystrzeliwuje torpedy w kierunku emiterów jednak kolektyw przechwytuje oba pociski. Dezruptory uderzają w osłony Sześcianu. Atak myśliwców jest ignorowany przez kolektyw. Sześcian otwiera ogień w kierunku Vornaka i zaczyna przesyłać drony na pokład USS Corsair, rozpoczyna się walka na pokładzie. Vor`Cha mimo uników i ciągłego ostrzału z wieżyczek zostaje trafiona jednym emiterem i jedną torpedą. Sytuacja floty jest beznadziejna.................Załodze USS Livingston udaje się uruchomić częściowo silniki impulsowe i systemy łączności oraz nawigacji. Uzbrojenie i osłony nadal nie działają. Sześcian otwiera ogień w USS Livingston. Śmiercionośne emitery i torpedy trafiają w ruszającą właśnie jednostkę. Kosmos rozjaśnia kolejna ekspolozja................Podobnie USS Corsair tuż przed przesłaniem dronów na jego pokład zdołał on uruchomić silniki manewrowe i sensory. Trwa zaciekła walka na pokładzie...................................Jednostki klingońskie przegrupowują się do nowego ataku..................Tak więc :- Sfera Borg - połączona z Sześcianem- Sześcian - Osłony 49,82% Kadłub 40%. Zdolności regeneracji 5% - zniszczony 1 emiter i 1 wyrzutnia torped (z każdej strony aktywne uzbrojenie)- IKC Valda - osłony 86,67%, kadłub 100%- USS Corsair - aktywne silniki manewrowe i sensory, komunikacja - trwa walka na pokładzie (wszystkie systemy defensywne i ofensywne wyłączone)- IKC Vornak - osłony 68,7% . Myśliwce - dwa myśliwce spadek mocy osłon do 92%- USS Livingston - zniszczony - IKC betleH - osłony 86,65%, kadłub 100%Następne przeliczenie podam w czwartek I nie wymyślajcie nie stworzonych rzeczy to jest sześcian i taka liczba statków po prostu nie może wygrać 🙁 ****************************************************************************************

Anonymous
    Guest

- Raport!- Osłony 87 %, kadłub cały...Kapitanie, Sześcian ostrzeliwuje USS Livingstone...- K$3% !!! Oni nie mają osłon! Mamy ich w zasięgu transporterów?- Owszem...- Osłony w dół. Zabieraj ilu się da...- Wykonuję... Chwilę potem przestzeń rozświetlił błysk eksplozji.- Już ich nie ma...- Spokój! Ilu zabrałaś? - Trzydziestu...Tylko trzydziestu...- Maskowanie w górę! Rannych do ambulatorium! Ciągle jeszcze tu jesteśmy, odpłacimy dronom...Że też nie możemy pomóc Corsairowi...Maszynownia!- Słucham.- Chcę całą dostępną moc do osłon i broni. Koniec żartów.- Kapitanie, przekaźniki się mogą spalić...- Wiesz, gdzie mam przekaźniki? Wykonuj!

Seldon
    Participant

Na mostku USS Livingston panowały prawie całkowite ciemności, rozjaśniane jedynie przez migające światła awaryjne. Załoga okrętu Federacji pracowała wytrwale, chcąc przywrócić kontrolę nad nim. - Maszynownia do mostku. Kapitanie, mamy sensory i napęd impulsowy. Udało nam się złamać zabezpieczenia Borg. Kwestią kilku minut jest przywrócenie okrętu do pełnej sprawności bojowej. - usłyszał kapitan przez interkom od swojego głównego inżyniera. - Dzięki Hari. Postaraj się szybciej. - powiedział Michael Seldon, po czym zwrócił się do swojego oficera taktycznego. - Status. - Borg zbliża się do USS Corsair. Klingonie go ostrzeliwują, ale nie ma efektu... Kapitanie, jednostka Borg namierza nas! Zaraz będzie w zasięgu broni! - krzyczał porucznik Kelley. Kapitan szybko nacisnął przycisk interkomu i zaczął mówić. - "Załoga, wszyscy do kapsuł. Ci, którzy już w nich są, natychmiast je wystrzelać. Nie ma czasu do stracenia." Po tych słowach kapitan popatrzył na swoich oficerów. U wszystkich, którzy te ostatnie kilka lat przeżyli z nim, widział strach, ale też i determinację. Nikt nie chciał opuszczać okrętu, ale i nikt nie chciał umierać. Chwili ta, trwająca nizmiernie mały czas, przerwana została przez Seldona. - Panowie, zbieramy się. - powiedział. Ostatni raz popatrzył na tabliczkę dedykacyjną. Zaśniedziała, miedziana tabliczka, która przez kilkadziesiąt lat ciągle towarzyszyła podróżom USS Livingston. Przez moment kapitan chciał ją zabrać, lecz natychmiast odrzucił tę myśl. Zaraz po tym, oficerowie szybko pobiegli do kapsuły. Minęło kilka sekund, kiedy wszyscy znaleźli się w kapsule. Komandor Steed zaczął manewrować przy konsoli, która była jedynym środkiem ratunku. Z okrętu ewakuowali się uprzednio ścieśnieni w kapsułach ludzie. Niewielkie kapsuły raz po raz wystrzeliwały się z kadłubu USS Livingston, ratując dziesiątki ludzi. Na okręcie były setki... Nagle okrętem wstrząsnęło. Wiązka tnąca z okrętu Borg przecięła jedną z gondol, która wybuchnęła z oślepiającym blaskiem. Excelsior zostawiał za sobą chmurę płonącej plazmy. Zaraz po tym wiązka przesunęła się na część napędową USS Livingston, która po jej naporem pękła rozcięta w pół. Po serii wybuchów na kadłubie w okolicach reaktora warp, destrukcji majestatycznego okrętu Federacji dokonała torpeda, wystrzelona przez sześcian Borg. Mieszające się ze sobą deuter i anty-wodór rozerwały kadłub okrętu. Kosmos zobaczył, jak następna eksplozja rozjaśnia jego międzygwiezdną pustkę...USS LIVINGSTONEXCELSIOR CLASSSTARFLEET REGISTRY NCC-34099SAN FRANCISCO FLEET YARDS, EARTHCOMMISSIONED: STARDATE 2664.5UNITED FEDERATION OF PLANETS"Every second is a seed in a hourglass... don't lose none..."LOST IN BATTLE ON STARDATE: 55443.828

Kronos
    Participant

Śmiercionośne promienie trafiły w osłony Vor`Chy. Okręt zatrzeszczał, załoga na mostku została rzucona na podłogę, gdzieniegdzie z konsoli posypały się iskry........ D`meg wdrapując się z powrotem na fotel dowódcy krzyknął ....- Raport !- Osłony 68%, dwa bezpośrednie trafienia...... niewielkie uszkodzenia na dekach 5 do 8...... kilku rannych, żadnych zabitych - podawał szybko Klog- Mazdek zwrot na lewą burtę....... wezwać z powrotem myśliwce, niech nas osłaniają przed torpedami.... przygotować następną salwę z przedniego uzbrojenia - wydawał rozkazy D`megVor`Cha z pełną impulsową przechyliła się na bok..................- Kapitanie Sześcian namierza emiterami USS Livingston....... strzela ! - krzyknął nagle KlogKapitan nie zastanawiał się nawet przez chwilę, błyskawicznie wydał rozkaz............- Osłony w duł ! Awaryjny transport ocalałych ! Przygotować się do podniesienia maskowania !Vornak nagle opuścił osłony, transportery zaczęły pracować pełna parą przez kilka sekund. Nagle kadłub Vor`Chy rozjaśnił eksplozja............- Maskowanie w górę ! Zwrot na prawą burtę ! - rozkazał kapitan patrząc jak na ekranie znika statek federacjiKrążownik rozpłyną się pośród gwiazd........... Po chwili Duy`e zameldowała......- Zdążyliśmy uratować 50 ludzi, ekipy medyczne już się nimi zajęły - Kapitanie wykrywam kilka kapsuł ratunkowych........ Borg zbliża się do USS Corsair ! - zameldował Klog- Drugiego okrętu mu nie oddam - warknął D`meg, poczym dodał ............ Pełna impulsowa, przygotować się do zdjęcia maskowania i otwarcia ognia ! Drogo karzemy im płacić za nasze życie ! Załoga z jeszcze większym zapałem zaczęła wykonywać rozkazy kapitana gotowa spojrzeć śmierci w oczy.

Viewing 15 posts - 331 through 345 (of 842 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram