Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Walka z Borg

Walka z Borg

Viewing 15 posts - 316 through 330 (of 842 total)
  • Author
    Guest

- Kapitanie, sytuacja się komplikuje.- Raport.- Sfera nas ignoruje, obiera kurs na Vornaka. Dodatkowo sensory wskazują, że na pole bitwy wraca USS Livingstone.- Z tym poharatanym kadłubem? Co oni, mają zamiar robić za kamikadze?- Pewnie to samo mówią o nas...- Jasne. Kanał wywoławczy!- Otwarty."IKC Valda do USS Corsair. Kapitanie, Sfera nie zwraca na nas uwagi, chyba chce zająć się Vornakiem. Możemy to wykorzystać i podejść naprawdę blisko, nasz ogień będzie wtedy maksymalnie skuteczny. Co pan na to?"

Kronos
    Participant

Trwa zaciekła walka. Borg opanował ponad połowę USS Meduza i przejął całkowitą kontrolę nad maszynownią. System samozniszczenia został wyłączony a sześcian rozszerzył swoje osłony na Meduzę uniemożliwiając tym samym jej zniszczenie. Sfera podejmuje działania defensywo - ofensywne i ochrania asymilowany okręt federacji.Trzy okręty przesłały na pokład Meduzy oddziały ochrony i klingońskich komandosów. Próbują oni odbić główne punkty statku. Oddział z USS Corsair przeniósł na pokład Meduzy dwa ładunki które mogą pozwolić na zniszczenie lub przynajmniej poważne uszkodzenie asymilowanego okrętu. Borg podejmuje próbę zlikwidowania zaistniałego zagrożenia i atakuje przybyłe oddziały. W ostatniej chwili na pomoc członkom ochrony przybywają klingoni z IKC Valda. Wspólnymi siłami wypierają wroga z pokładu. Oddziały komandosów z IKC Vornak przedzierają się w kierunku maszynowni i mostku. Po zaciekłej walce grupa 10 wojowników wpada na mostek Meduzy.................................IKC Vornak podejmuje próbę uszkodzenia głównych systemów sześcianu. Moduł ECM pracuje pełną parą wycelowany jest cały czas w Sferę. (Energia modułu po tym ataku wyczerpała się, czas ładowania 2 tury)Vor`Cha odpala w stronę sześcianu dwie torpedy polaronowe i 4 wieżyczki dezruptorów. Myśliwce przepuszczają następny atak. Torpedy trafiają w cel i zadają 648.000 uszkodzeń kadłuba i wywołuje zakłócenia w generatorze osłon. Osłony nad USS Meduza spadają do 40%. Dezruptory zadają 17500 uszkodzeń osłon. Myśliwce zadają 25.000 uszkodzeń osłon. Chwile później Vornak wpada pod ostrzał Sfery.Sfera Borg koncentruje swój atak na IKC Vornak ignorując inne jednostki. Sfera przesyła na pokład Sześciana 400 dronów które mają za zadanie uruchomić część jego uzbrojenia. Z powodu powstałych uszkodzeń od torped polaronowych i wysokiego zapotrzebowania na energię potrzebną do rozszerzenia osłon kolektyw uruchamia 12 emiterów po 3 z każdej strony. (Jeden zadaje 250.000 uszkodzeń osłon). Sfera z pełną impulsową zbliża się do Vornaka i odpala w jego stronę 10 emiterów. Z powodu zakłóceń wywołanych przez moduł ECM w zakręcającą Vor`Che trafia 5 emiterów i zadaje 375.000 uszkodzeń osłon. Borg otwiera ogień również w kierunku myśliwców jednak zwinne statki unikają śmiercionośnych emiterów i rozpraszają się włanczając maskowanie.Sfera oddaliła się znacznie od gęstej sieci asteroidów przez co coraz mniej skał może namierzyć i przesłać za pomocą transporterów. Sześcian i USS Meduza z powodu swoich rozmiarów znajdują się na obrzeżach pasa asteroid. USS Corsair odpala w kierunku Sfery uzbrojenie rufowe. Nagły zwrot Sfery w kierunku IKC Vornak powoduje iż tylko jedna torpeda trafia w cel oraz wszystkie rufowe fazery. Łącznie Corsair zadaje Sferze 735000 uszkodzeń osłon. Promy kontynuują ostrzał Sfery i zadają 16.000 uszkodzeń osłon.USS Livingston powraca na pole walki i zbliża się w kierunku SferyIKC Valda ustawia się do ataku.IKC betleH nagle z pełną impulsową pojawia się przed Sferą i z bliskiej odległości atakuje ? Odpala on całe przednie uzbrojenie i 2 torpedy jonowe. Nagły manewr zaskoczył kolektyw i betleH zadał w sumie 2.206.800 uszkodzeń osłon.Sześcian, uruchamia 12 emiterów, po 3 na stronę. Ma zakłócenia w dopływie energii po 4 trafieniach od torped polaronowych. Nadal brak zdolności regeneracyjnych. Obsada Sześcianu zwiększyła się o 400 dronów przesłanych ze Sfery. Obniży to trochę jej możliwości regeneracji.Tak więc :- Sfera Borg - Osłony 85,21% Kadłub 64,73% Przesłała 400 dronów, co wydłuży czas napraw systemów)- Sześcian - Osłony 99% Kadłub 71,76%. Zaburzenia w dopływie energii- USS Meduza - osłony 40%, trwa walka na pokładzie statku. - IKC Valda - osłony 100%, kadłub 100%- USS Corsair - osłony 100%, kadłub 90% - IKC Vornak - osłony 86,11% . Myśliwce - bez uszkodzeń- USS Livingston - trwa naprawa osłony 84%, kadłub 100%- IKC betleH - bez uszkodzeńNastępne przeliczenie podam we wtorek rano. ****************************************************************************************

Kronos
    Participant

Okrętem nagle targną wstrząs..............- Raport ! - krzyknął kapitan- Bezpośrednie trafienie w lewą burtę, osłony na 86%. Kapitanie ! Sześcian uruchamia uzbrojenie ! - krzyknął Klog- Odpowiedzieć ogniem z bocznych wieżyczek ! Zwrot w kierunku Sfery ! Namierzyć emitery Sfery ! Cała moc na osłony ! - rozkazał kapitan- Wieżyczki odpalone....... przednie uzbrojenie namierzyło cel - krzyknął Klog- Ognia !Vornak wykonał ostry zwrot ostrzeliwując sferę z wieżyczek poczym ustawił się dziobem do głównego ataku. Dezruptory i wyrzutnie torped odpowiedziały ogniem. - Kapitanie tuż przed atakiem Sfera przesłała na pokład sześciana drony, prawdopodobnie to one uruchomiły część uzbrojenia na Sześcianie - zasugerowała Duy`e- Ta &$# Sfera - zaklął kapitan, tylko tego nam brakowało. Mazdek manewry unikowe, zabierz nas poza zasięg emiterów sześciana. Musimy najpierw ostudzić zapały Sfery. Klog przygotuj tylne wyrzutnie i wieżyczki do ataku. Co z ECM ?- Zużył cały zapas energii, potrzebujemy trochę czasu aby go naładować - zameldowała Duy`e- Trudno, musimy poradzić sobie na razie bez niego. Klog każ podejść myśliwcom w pobliże Sfery i niech czekają na sygnał do ataku.- Tak jest - odpowiedział klingon- Duy`e, otwórz kanał łączności do floty - polecił D`meg- Kanał otwarty - odpowiedziała po chwili klingonkaKomandor D`meg do floty. Sfera koncentruje swój atak na nas i uniemożliwia nam skuteczne ataki na Sześcian. Spróbujcie zdjąć nam ją z głowy. D`meg out..............- Duy`e kanał wywoławczy do IKC Valda - rozkazał D`meg- OtwartyD`meg do komandora Wolfa. Sfera koncentruje ataki na jednostkach posiadających torpedy polaronowe. Proponuje utrudnić jej życie i dlatego chce przesłać na wasz pokład 50 polaronówek. Będzie to ryzykowne ale jak się nam uda to zwiększymy swoje szansę na zniszczenie Borg. Musimy zgrać transport co do milisekundy D`meg out.................- Wiadomość wysłana - zameldowała Duy`e- Dobrze, Klog przygotuj transport 50 torped polaronowych - polecił kapitan

Anonymous
    Guest

- Transmisja z IKC Vornak!- Na ekran."D`meg do komandora Wolfa. Sfera koncentruje ataki na jednostkach posiadających torpedy polaronowe. Proponuje utrudnić jej życie i dlatego chce przesłać na wasz pokład 50 polaronówek. Będzie to ryzykowne ale jak się nam uda to zwiększymy swoje szansę na zniszczenie Borg. Musimy zgrać transport co do milisekundy D`meg out................. "- Kanał wywoławczy!- Otwarty."Wolf do D'mega. Nie ma to jak zmysł taktyczny. Przygotowujemy się do przyjęcia transportu. Jeśli to się uda, Sfera dostanie porządnego łupnia. Wolf out."- Son'ya, musimy idealnie zgrać się z Vornakiem.- Rozumiem, czekam na ich sygnał.- He, jeśli to się powiedzie, te "maleństwa" powinny utrudnić życie Sferze... Co z odpowiedzią od Tazmana?- Nadal cisza.- No cóż, przynajmniej Corsair wciąż tu jest, to już coś...

Q
    Participant

Klingoni wdzieraja sie na mostek widza kilkanascie Dron Borg nie wykazujacych oznak zycia(funkconowania).Szczatki niektorych porozrzucane sa po calym mostku w scianach widac mnostwo sladow kul.

Na srodku stoi tylem do nich Sylwetka czlowieka w stroju admirala, zwrocona twarza do glownego ekranu na ktorym widac szescian Borg.

Jeden z oficerow Klingonskiej grupy wypadowej kladzie reka na ramieniu Admirala z zamiarem...

Wtem Admiral sie odwraca, spoglada nieprzytomnie w oczy oficera, Oficer zauwaza dziwnie blada twarz Admirala, probuje odskoczyc ale jest juz za pozno pojawily sie juz implanty. Jednym zdecydowanym ruchem wstrzykuje klingonowi dawke nanosad po czym zwraca sie do reszty.

Jestem WeraQus z Borg opor jest daremnym, Zostaniecie zasymilowani tak jak przed chwila RemiQ. Klingoni rzucaja sie do ataku, lecz gdy ich batlethy maja siegnac torsu WeraQus'a, tem zostaje teleportowany.

P Peter
    Participant

Maszynownia USS Medusa:

Krolowa Borg:

WeraQus jestes doskonalym Dronem, bedziesz sluzyl od teraz kolektywowi, Hmmm...Dziwisz sie dlaczego zdolalismy cie asymilowac???

Otuz Continuum tez ma wady...Postaralam sie o to zeby moc wszystkich Q chwilowo znikla.A jak tego dokonalam???

Przedstawiam ci drugiego cennego Drona w Moim Kolektywie.

Oto Guinan, byla latwym celem dla moich dron, Pomyslalam ze Jedna z zalozycielek Continuum musi wiedziec cos cennego dotyczacego tej struktury, cos czego inni nie wiedza. Oczywiscie ten stan wiecznie trwac nie moze Rada z pewnoscia nie pozwoli na taki stan rzeczy, tym czasem ty podasz mi kody dostepu do statkow floty, wtedy asymilacja bedzie tylko kwestia czasu.

I na reszcie ty i twoja ludzkosc odejdzie w niepamiec a ja stane sie IMP multiwszechswiata.

(po chwili.)

Na reszcie mam!

Do Kolektywu:

Wyslac kody dostepu.

nastepnie:

Unieruchomic jednostki wroga, wylaczyc systemy defensywne i uzbrojenie, rozpoczac asymilacje.

Q
    Participant

6598243969057 347 8-0804 48-5 29=3459 08 3478-24843 4387897 2-84 34870-24 37 42365 9053745 - 143 7834 0451-05678436 7 0475015489476-018943572689494 238503023021942-9

😉

(niech mysli ze jestem pozbawiony mocy, zaraz po asymilacji Guinan KSI zjawil sie u mnie i razem przewidzielismy ruch Peter wspolrzedne w teleporterach ustawione, klingoni czekaja w gotowosci)

Jesli chce tanczyc to prosze bardzo ale ja prowadze.

Tazman
    Participant

USS Corsair do IKC Valda.Przepraszam Komandorze już jestem. Mam już podgląd w wasz plan postaram dać zaporę ogniową jaką się tylko da, ale to będzie tylko kropla w morzu torped. Zaraz łącze się z Livingston. I jeszcze jedno jest nas za mało aby zaszkodzić Borgowi a czas upływa na naszą niekorzyść.Tazman OUT.USS Corsair do USS LivingstonKapitanie Seldon na Valdę będą teleportowane torpedy polaronowe.Nie będzie to najprosztrze rozwiązanie ale innego w obecnym stanie nie ma, taktyczny przesyła właśnie wam koordynaty ataku, musimy stworzyć zaporę ogniową. tazman OUT.Ja: Taktyczny ustawiaj się między Valdą a Sferą i rozpoczynaj ostrzał.ogień wolny. I niech promy kontynuują ataki.Taktyczny: koordynaty przesłane na Livingston, rozpoczynam atak, podchodzimy bliziutko iiiiii odpalam. Salwa Fazerów w celu torpedy poszły manewr zawracający lewoburtowe fazery w celu.Promy ostrzeliwują Sferę ze wzystkich stron.Pierwszy: Kapitanie !!!!!!!! Admirał RemiQ nie znajduje się obecnie na pokładzie Medusy !!!!!Ja: CO ????!!!!!! namierzyć go zaraz.Pierwszy: Admirał został asymilowany.Ja: Cholera, połączcie mnie z Johnym.TAZMAN DO DRUŻYN OCHRONY NA MEDUSIEJa: Jak tam się trzymacie John ?Oficer Ochrony: Ja-na chol---- mam- duże strat- z mojej drużyny nie żyje dwuna--u ludzi. Osmiu koma---sów zginęło gdy osła---li nasz odwr-- na szc-ę-cie opjawili si- Klingoni.Ja: John Admirał został zasymilowany naszykujcie głowice chyba nie uratujemy Medusy.oficer Ochrony: Zrozumiałem, gło--- gotowa cze-am na -ozkazy.Tazman OUT.Ja: Połączcie mnie z VornakiemUSS Corsair di IKC Vornak.Zabierajcie ludzi, trzeba ewakuować pozostałą załogę Medusy.Wysadzam ten okręt w wszystkie diabli, może uszkodzi to też sferę bo okręty otoczone są jednolitym polem siłowym. Jeśli ma pan ciekawszy pomysł ma pan 2 minuty ja zaczynam teleportować swoich ludzi, i pozostałych żyjących.Zegarek tyka.Tazman OUT.Pierwszy: Awaryny transport w toku mamy już drugą całą drużynę 16 ochrony i 7 komandosów. Mamy 6 Klingonów z Valdy i 11 członków załogi Medusy.Ja: Dobrze kontynuować, stosować ciasne manewry unikowe, nie wychodzić z zasięgu transporterów.Taktyczny: Promy teleportowały 16 członków załogi MedusyJa: Jeszcze musimy zabrać Johna i jego ludzi.||Dwie głowice Termonuklearne rozpoczęły odliczanie. Ładunek typowy lecz mechanizm jest nie do rozbrojenia. Tak czy siak siła głowicy jest na tyle wystarczająca aby, eksplodując od wewnątrz odesłać Medusę w zapomnienie a przy okazji eksplozja okrętu może poważnie uszkodzić sześcian. ||

Anonymous
    Guest

- Transmisja z USS Corsair.- Na ekran."USS Corsair do IKC Valda. Przepraszam Komandorze już jestem. Mam już podgląd w wasz plan postaram dać zaporę ogniową jaką się tylko da, ale to będzie tylko kropla w morzu torped. Zaraz łącze się z Livingston. I jeszcze jedno jest nas za mało aby zaszkodzić Borgowi a czas upływa na naszą niekorzyść. Tazman OUT. "- Corsair ustawia się, by rozpocząć osłonę. O, jeszcze coś...Wygląda, że zabrali z Medusy swoich ludzi...I naszych członków ochrony.- Kanał wywoławczy!- Otwarty."Wolf do Tazmana. Dziękuję za pańską osłonę - i za ewakuację moich ludzi. Postaramy się długo nie marudzić. Wolf out."- Son'ya - odpalaj torpedy w Sferę, i tak musimy mieć czyste wyrzutnie dla polaronówek, a łatwiej torpedy wystrzelić, niż rozładować.- Torpedy poszły!- Bardzo dobrze, kurs zbliżeniowy na IKC Vornak...K'Vort rozpoczął podejście kursem równoległym. Jego dowódca miał tylko nadzieję, że pospiesznie opracowany plan zadziała...

Seldon
    Participant

Naukowy: 30 000 km do Sfery. Jesteśmy w zasięgu uzbrojenia.Ja: Maszynownia, jak tam?Maszynownia: Wyciągnęłem z baterii rezerwowych dodatkowe 5% wartości nominalnej osłon. Teraz mamy już 84% osłon. Kadłub całkowicie naprawiony, powróciliśmy do pełnej sprawności bojowej. Nawet wahań energii nie ma...Ja: Dobra, dzięki. Melduj, jak stanie się coś niepokojącego. Taktyczny, status.Taktyczny: Bezpośrednie trafienie torped polaronowych z IKC Vornak, jednej torpedy kwantowej z USS Corsair i torped jonowych z IKC batletH, jak również z fazerów i dezruptorów. Osłony Sfery 85%, integralność kadłuba 64%. Całkowita sprawność bojowa, kieruje się za IKC Vornak... Kapitanie, sześcian uruchamia 12 emiterów wiązek tnących.Ja: Omićnie go szerokim łukiem i zbliż nas do Sfery, Pierwszy. Na 30 000 km. Taktyczny, masz już te dane z USS Corsair i klingońskich okrętów?Taktyczny: Oficer taktyczny z Corsair'a już mi je przesłyła, jednak odpowiedni oficerowie z klingońsk...Chorąży: Transmisja z USS Corsair.Ja: Na ekran. Kapitan Tazman: "USS Corsair do USS Livingston Kapitanie Seldon na Valdę będą teleportowane torpedy polaronowe. Nie będzie to najprosztrze rozwiązanie ale innego w obecnym stanie nie ma, taktyczny przesyła właśnie wam koordynaty ataku, musimy stworzyć zaporę ogniową. tazman OUT."Ja: Połączcie mnie z Tazmanem. "USS Livingston do USS Corsair. To jest szaleństwo, a nie "nienajprostrze rozwiązanie". Sfera może zniszczyć Valdę bez większego problemu. Ale nie mam niestety żadnego innego rozwiązania. Tak samo dlaczego jeszcze USS Medusa jest w jednym kawałku? Nie zdołamy jej przejąć, Borg jest zbyt silny. Dlaczego jeszcze nie podjęto "odpowiednich" działań? I dobra rada: Niech pan się trzyma z dala od sześcianu, przed chwilą odzyskał sprawność bojową. Powodzenia. Seldon wyłącza się." Masz te koordynaty?Taktyczny: Dane dotyczące podejścia. Wprowadziłem je już.Ja: Dobrze. Fazery użyć do namierzania i niszczenia tej mocno zdewastowanej osłony z asteroid, bo do niczego innego się nie przydadzą. Torpedy fotonowe skierujcie w stronę reaktora.Taktyczny: Współrzędne wprowadzone. 27 000 km.Ja: Połączcie mnie z Valdą. "USS Livingston do USS Valda. Kapitanie, to szaleństwo brać na pokład torpedy polaronowe. Pana okręt jest zbyt... "wysłużony", żeby robić z niego tarczę strzelniczą. Niech pan o tym pomyśli. Postaram się panu dać jak największą osłonę, ale może to nic nie dać. I niech pan trzyma się daleko od sześcianu, bo po zbliżeniu do niego już nie będzie czego zbierać. Powodzenia. Seldon wyłącza się."Naukowy: 25 500 km i ciągle się zmniejsza.Ja: Zmień cel torped. Namierz miejsce, w którym torpedy poczynią największe szkody wśród emiterów Sfery.Naukowy: Kapitanie, dogodny cel stanowi miejsce w dolnym segmencie Sfery. Znajdują się tam w niedalekiej odległości dwa emitery.Ja: Taktyczny, celuj w to miejsce. Drugą torpedą wyceluj w któryś z innych emiterów. Prawdopodobnie nie przebiją się nawet przez osłony, ale może jednak coś to zdziała. Odległość?Taktyczny: 24 500 km. Optymalna dla naszego uzbrojenia.Ja: To proszę. Torpedy ognia. Lewoburtowe fazery ognia. Zwrot na lewo. Fazery prawoburtowe ognia.Taktyczny: Torpedy poszły.//USS Livingston zaczął ostrzeliwywać Sferę z całego uzbrojenia, jakiego mógł użyć. Dokonał zwrotu przez prawą burtę i zaatakował jednostkę Borg z wszystkich fazerów, po czym rozpoczął manewry unikowe.

Anonymous
    Guest

- Transmisja z USS Livingstone.- Podgląd.""USS Livingston do IKC Valda. Kapitanie, to szaleństwo brać na pokład torpedy polaronowe. Pana okręt jest zbyt... "wysłużony", żeby robić z niego tarczę strzelniczą. Niech pan o tym pomyśli. Postaram się panu dać jak największą osłonę, ale może to nic nie dać. I niech pan trzyma się daleko od sześcianu, bo po zbliżeniu do niego już nie będzie czego zbierać. Powodzenia. Seldon wyłącza się." - Dowcipniś...Kanał wywoławczy!- Otwarty."Wolf do Seldona. Dziękuję za troskę, kapitanie, ale tak się składa, że moje wyrzutnie są przystosowane do tego rodzaju torped, tyle, że nam ich nie załadowano przed opuszczeniem bazy. Musimy skorzystać z tej szansy, inaczej pozostanie mi tylko wprowadzić okręt na kurs kolizyjny. Z fotonówek to ja mogę do Sfery strzelać przez "ruski" rok, a wywrze to na niej takie samo wrażenie. Zaś co do robienia za tarczę strzelniczą...Kiedyś umrzeć trzeba. Dlaczego nie dzisiaj? Wolf out."- Kiedy będziemy dostatecznie blisko Vornaka?- Za chwilę...

Qbah
    Participant

Tu Sfera 666 z 1313:Stan kadluba stabilny. Integralnosc: 64,73%. Trwa regeneracja...Oslony trzymaja. Stan: 85,21%. Trwa regeneracja...Wszystkie emitery w pelni sprawne.Komunikacja w pelni sprawna.Wartosc bojowa: 100%.Pozostac w poblizu Szescianu. Nie oddalac sie. Bronic przed torpedami polaronowymi. Pelna moc do wiazek holowniczych.Wykryto rozpoczetya reakcje termojadrowa na pokladzie USS Medusa. Zrodel: 2. Za wszelka cene namierzyc transporterami i przeslac w przestrzen. Jezeli zawiedzie, wycelowac po jednym emiterze w zrodla emisji. Zniszczyc ladunki.Wyslac rozkaz do dron na pokladzie Szescianu: otworzyc ogien ze wszystkich aktywnych emiterow. Priorytety celow: IKC Vornak -> IKC betleH -> pozostale okrety.Emitery Sfery:1 do 5 oraz 11 do 15 - cel: IKC Vornak6 do 10 oraz 16 do 18 - cel: mysliwce Kah'Pakt19 i 20 - cel: USS Medusa (ladunki termojadrowe) - jezeli zawiedzie transporter.Pozostale okrety zignorowac - ewentualne cele dla Szescianu.>>Sfera, gdy dotarla w poblize Szescianu, nie oddali sie w najblizszym czasie od prawie bezbronnego okretu. Za wszelka cene bedzie bronila jednostki. Jednostki wyposazone w torpedy polaronowe stanowia najwieksze zagrozenie... Na nich oba okrety skupia swoj ogien. Sensory wykryly dwa ladunki jadrowe na pokladzie USS Medusa, ktore zapewne posluza do zniszczenia okretu. Kolektyw robi, co w jego mocy, by powstrzymac, badz oddalic eksplozje. Jednak sukces jest niepewny...<<

Kronos
    Participant

- Kapitanie dostajemy odpowiedz z IKC Valda - zameldowała Duy`e- Na ekran - polecił kapitan"Wolf do D'mega. Nie ma to jak zmysł taktyczny. Przygotowujemy się do przyjęcia transportu. Jeśli to się uda, Sfera dostanie porządnego łupnia. Wolf out." - Świetnie, Mazdek kurs równoległy do IKC Valda, Klog jak będziemy się mijali zdejmij osłony i dokonaj transportu. Niech myśliwce zaatakują chwile wcześniej - polecił kapitanVornak zaczoł z pełną impulsową zmierzać w kierunku IKC Valda- Kapitanie, przekaz z USS Corsair - zameldowała nagle Duy`e- Przełącz na ekran !USS Corsair di IKC Vornak. Zabierajcie ludzi, trzeba ewakuować pozostałą załogę Medusy. Wysadzam ten okręt w wszystkie diabli, może uszkodzi to też sferę bo okręty otoczone są jednolitym polem siłowym. Jeśli ma pan ciekawszy pomysł ma pan 2 minuty ja zaczynam teleportować swoich ludzi, i pozostałych żyjących. Zegarek tyka. Tazman OUT. .........................- Diabli nadali, Klog czy możemy przesłać naszych ludzi w czasie przesyłania torped ? - zapytał D`meg- Tak ale narazi to nas na ostrzał ze strony Sfery i Sześcianu - poinformował Klog- Musimy zaryzykować, nie mamy wyjścia - odpowiedział kapitan- Zbliżamy się do IKC Valda - zameldował Mazdek- Dobrze.........Klog teraz osłony w duł ! Rozpocząć transport ! Myśliwce atak na Sferę - padły rozkazy kapitanaDwa okręty w bliskiej odległości minęły się z pełną impulsową. Transportery zaczęły przesyłać klingonów i ładunek torped.- Transport zakończony za 3.......2...........1 teraz - krzyknął Klog- Osłony w górę, zwrot na lewą burtę. Pełna moc na osłony - krzyczał kapitan

Anonymous
    Guest

- Transfer zakończony, mamy w końcu czym strzelać!- Dobra robota. Kanał wywoławczy!- Otwarty."Wolf do okrętów federacyjnych. Dziękuję za osłonę. Teraz może w końcu dobierzemy się do Kolektywu...Wolf out."- Ładować wyrzutnie! Zabawa się skończyła...

Tazman
    Participant

Pierwszy: Kapitanie podejmujemy ostatnich członków ekipy z MedusyMamy, także sporo klingonów z Vornaka i Valdy.Ja: Doskonale gdzie jest John ?Pierwszy: Niosą go do ambulatoriumJa: Co ????!!!!!! Co się stałoPierwszy: Nie wiem a ambulatorium są zajęci nie chcą odpowiadać.Ja: Co z głowicami ?Taktyczny: Borg na pewno ich nie rozbroi w tak krótkim czasie, przesył nie możliwy. Sfera obiera na cel Medusę,Ja: ?????????? heeee ?????Taktyczny: Pewno chce zniszczyć głowicę zanim eksplodują.Ja: Gdzie są umieszczone ?Taktyczny: Jdna jest zaraz przy górnej warstwie kadłuba, mają szansę,druga głęboko no 8 pokładzie, teren zaminowany nie zdążą już jej dopaść.Ja: Doskonale, przygotować się do wznowienia ataku na sferę, teraz gdy Wolf ma polaronówki troche ją przyciśniemy. Czy nie mamy żadnego kontaktu z innymi okrętami federacji.Sternik: Niestety nie.Ja: Niedobrze, Inżynier !!!!!Gł. Inżynier: Czego się drzesz !!!!Ja: RAPORT !!!!!!!!Inżynier: WSZYSTKO GRA !!!!!!!!!! Osłony 100% Integralność kadłuba 95%Moc rdzenia optymalna 105% i zwiększam Baterie rezerwowe 75% Z tymi fazerami na rufie jednak nic nie poradzimy, musimy lecieć do stoczni.Ja: Dziękuję zrozumiałem||Corsair po odebraniu reszty załogi z Medusy zaczął lecieć w kierunku IKC Valdy||USS Corsair do IKC ValdaTeraz ty Wlof grasz pierwsze smyczki w ataku na sferę czekam na wytyczne ataku. I musimy się styknąć żebyś odebrał swoich ludzi.Tazman OUT.USS Corsair do IKC VornakJak tam idzie ewakuacja, poradzićie sobie na czas ? Mam część waszej załogi, czy jeszcze przyda wam się pomoc w ewakuacji ?tazman OUT

Viewing 15 posts - 316 through 330 (of 842 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram