Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Walka z Borg

Walka z Borg

Viewing 15 posts - 301 through 315 (of 842 total)
  • Author
    Participant

- Kapitanie ! Statek organiczny zniszczony! Sfera i Sześcian podchodzą do USS Meduza - zameldował Klog- Odbieramy wezwanie o pomoc z USS Meduza, to admirał RemiQ - powiedziała szybko Duy`e- Na ekran ! ............Admirał RemiQ do floty! Borg przesłał się na nasz statek i próbuje go przejąć. Za żadną cenę nie można do tego dopuścić. Potrzebujemy pomo...................- Sygnał został przerwany - poinformowała Duy`e- Do diabła ! Jeżeli Borg przejmie Meduzę to będzie nasz koniec. Duy`e kanał wywoławczy do USS Meduza- Otwarty - oparł oficer naukowyKomandor D`meg do admirała RemiQ. Jak możemy wam pomóc. Możemy przesłać na wasz pokład oddział 300 komandosów, jednak zdjęcie osłon w tej chwili jest wysoce ryzykowne. Proszę rozważyć włączenie mechanizmu samozniszczenia. Dzięki temu Borg nie przejmie waszego statku, ewentualnie sami możemy was zniszczyć jeśli nie będzie innego wyjścia. Proszę o szybką odpowiedz. IKC Vornak out..................- Wiadomość wysłana - powiedziała po chwili Duy`e- Dobrze, Torlek zajmij się przygotowaniem ludzi. Klog przygotuj się do awaryjnego zdjęcia osłon. Musimy zgrać to wszystko co do milisekundy, a i miej na oku Borga. Na pewno nam będą przeszkadzać, w razie czego myśliwce będą nas osłaniać - rozkazał D`meg- Tak jest - odparli oficerowie- Mazdek ustaw nas dziobem do USS Meduza i zbliż się na 1000 km. Poczekamy na odpowiedz admirała.- Ustalam kurs - odpowiedział sternikVornak zaczął powoli zbliżać się do USS Meduza czekając na rozwój sytuacji. Jedno było pewne, Borg nie dostanie tego statku za żadne skarby wszechświata. - Kapitanie ransmisja z USS Corsair ! - powiedziała nagle Duy`e- Na ekran - polecił D`meg"Tu kapitan Tazman do wszystkich jednostek............................. Postaramy się odciągnąć sferę, przydał by się okręt do pomocy, reszta niech stara się udzielić pomocy Medusie. Jeśli nie będzie dla niej ratunku a system autozniszczenia zawiedzie, przetransportować ilu się da i zniszczyć. Nie może zostać zasymilowany. Powodzenia przyda się." - Kapitanie USS Corsair i IKC Valda atakują Sferę - zameldował nagle Klog- Przekaz z IKC Valda - zameldowała Duy`e- Szybko na ekran !"Wolf do floty. Dołączamy do Tazmana. Przeciwko Sześcianowi nie mamy szans, jedno trafienie i nas nie ma. Spróbujemy we dwóch nadgryżć tę "kulkę"..." - Trochę się pospieszyli, ale przynajmniej Sfera zajmie się na chwilę nimi jak my będziemy przesyłać nasze oddziały. Gdzie ta odpowiedz z Meduzy !!! - warknął kapitan- Mazdek, zmniejszyć odległość do 500km. Klog miej na oku ten Sześcian - rozkazał D`megCzas działał na niekorzyść floty...........................

Tazman
    Participant

Pierwszy: IKC Valda dołącza do nasJa: Nawet na to liczyłem, otwórzcie kanałUSS Corsair do IKC ValdaNo to Komandorze zaczynamy nasz walczyk z tymi mechanicznymi łobuzami, mam u pana dług wdzięczności.Rozwalić jej nie rozwalimy ale, może odciążymy trochę reszte floty.Powinni sobie poradzić w tym rojowisku asteroid sześcian musi się jednocześnie martwić aby w coś nie przywalić a co dopiero na koncentrowaniu ognia w użerające ją komary 😉 KONIEC TRANSMISJIPierwszy: Obyś miał rację.Ja: Żebyś wiedziała, żebyś wiedziała.( W tej chwili na twarzy kapitana pojawił się raczej grymas niepewności, niż przekonania o swoim komentarzu )

Anonymous
    Guest

"USS Corsair do IKC Valda No to Komandorze zaczynamy nasz walczyk z tymi mechanicznymi łobuzami, mam u pana dług wdzięczności. Rozwalić jej nie rozwalimy ale, może odciążymy trochę reszte floty. Powinni sobie poradzić w tym rojowisku asteroid sześcian musi się jednocześnie martwić aby w coś nie przywalić a co dopiero na koncentrowaniu ognia w użerające ją komary KONIEC TRANSMISJI "- Kanał wywoławczy!- Otwarty. "Wolf do Tazmana. Kapitanie, jeśli to przeżyjemy, to knajpa, w której będziemy to opijać, na pewno cało z tego nie wyjdzie...Proponuję skoordynować ataki i spuścić Kolektywowi "kolektywny" łomot. Wolf out."

Q
    Participant

Dzzzziiiiiit.......... Krrrrrzzzzzz....

Tuu.. Ad.iral Rem.Q.....

Po.lady 12 do 2., opanowane pr.ez .org,

Caly ...scian wy.lal wszystkie drony.

(Chwilowe poprawienie lacznosci)

Autozniszczenie wylaczone przez Krolowa Borg.

Wzywam pomocy teleportujcie sie na poklad sprobujcie obronic maszynownie, my zabezpieczymy mostek.

Nasze oddzialy rozbite Borg dysponuje "miotaczami nanosad" asytmiluje szybciej niz przewidywalismy!

Replikujcie bron z 20/21 wiek inaczej nie dacie rady.

W krytycznej sytuacji strzelajcie w okret.

Buch!!! Bach!!! Bup!

Bezimienny chorazy:

Admirale Borg probuje dostac sie na mostek.

Chrozy podchodzi do turbowindy.

Nagle drzwi wylatuja z futryn odrzucajac chorazego.

DZZZZZiiiiiT dzzziiit.

RemiQ wyciaga Uzi Tratatatatatata!!!

Zywego mnie nie dostandzzzzzz.....t.

(koniec Transmisji)

do jutra wieczor.

P Peter
    Participant

Borg do Krolowej:

Maszynownia zasymilowana, system autodestrukcjii wylaczony, oslony 0%,zdolnosc bojowa 0%, 61% statku opanowane Borg stracil 93 drony zasymilowalismy 105 asymilacja nadal trwa. Nasze oslony wokol USS Medusa na 45% prawdopodobienstwo przebicia oslon przez torpedy wroga 1%. Prawdopodobienstwo udanego teletransportu na statek 99% wysylamy kolejne grupy dron, niezasymilowane okrety zblizaja sie do celu przesylaja gropy wojownikow. Ich opor jest bezcelowy.

Krolowa Borg:

Maszynownia USS Medusa Teleportacja.

Peter:

No Q mam Cie pamietaj moje dronki juz prawie cie maja nie zlam zbyt wczesnie zasad Continuum, Opor jest daremny poddaj sie asymilacji!

Moje oslony ktore szescian wytwarza nad USS Medusa nie pozwola zniszczyc twojego stateczku, auto destrukcje masz wylaczona, tylko teleportujace oddzialy floty moga mi przeszkodzic w asymilacji, ale ty jestes juz moj!!! A moje dronki sa extra wyposarzone 😈

(Pod nosem 😉 )

szkoda tylko ze szescian stracil teraz swoje mozliwosci ataku, adaptacji i regeneracji poprzez generacje tych oslon moze sie nie zorientuja 😉

Qbah
    Participant

Tu Sfera 666 z 1313:Kadlub stabilny. Integralnosc: 55,73%. Trwa regeneracja...Oslony stabilne. Stan: 100%.Emitery: 6,7 - stan: 70%, 8 - stan:90%, pozostale - stan: 100%.Komunikacja - stan: 70%.Zaloga - stan: 100%.Bronic USS Medusa. Prowadzic ostrzal wszystkich pobliskich jednostek wroga w celu uniemozliwienia opuszczenia oslon.Zajac pozycje w poblizu USS Medusa.Emitery 1 do 5 - cel: USS Corsair (jezeli w zasiegu)Emitery 6 do 10 - cel: IKC Valda (jezeli w zasiegu)Emitery 11 do 15 - cel: IKC Vornak (Kronos) (jezeli w zasiegu)Emitery 16 do 20 - cel: mysliwce Kah'Pakt (jezeli w zasiegu). Strzelac, gdy wylacza maskowanie.Kontynuowac taktyki anty-torpedowe. Skupic sie tylko na polaronowych. Ew. jonowych. Inne zignorowac.>>Sfera przyjela pozycje defensywna. Teraz musi bronic USS Meduse przed atakami. Jednostka musi zostac zasymilowana... Wszystkie jednostki wroga, ktore wejda w zasieg emiterow Sfery zostana zasymilowane, badz zniszczone. Resistance is futile...<<

Kronos
    Participant

- Kapitanie dostajemy przekaz z USS Meduza - zameldowała Duy`e- Najwyższy czas, na ekran !.................Tuu.. Ad.iral Rem.Q..... Po.lady 12 do 2., opanowane pr.ez .org, Caly ...scian wy.lal wszystkie drony. (Chwilowe poprawienie lacznosci) Autozniszczenie wylaczone przez Krolowa Borg. Wzywam pomocy teleportujcie sie na poklad sprobujcie obronic maszynownie, my zabezpieczymy mostek. Nasze oddzialy rozbite Borg dysponuje "miotaczami nanosad" asytmiluje szybciej niz przewidywalismy! Replikujcie bron z 20/21 wiek inaczej nie dacie rady. W krytycznej sytuacji strzelajcie w okret..................... - Koniec przekazu - powiedziała Duy`eWszyscy spojrzeli na kapitana. Wyraz jego twarzy był wystarczającą odpowiedzią......................- Może dzisiaj jest dobry dzień na śmierć. Mazdek przygotuj się na manewry unikowe. Klog opuścić osłony i rozpocząć transport na mój rozkaz. Niech myśliwce walą we wszystko co się do nas zbliży - padły rozkazy kapitana. D`meg spojrzał na Torleka i spytał............................- Poradzisz sobie stary przyjacielu ?- Chyba żartujesz, potrzeba czegoś więcej niż kilka dronów aby wysłać starego Klingona w Sto-Vo-Kor - odpowiedział pierwszy oficer D`meg uściskał rękę przyjaciela i odpowiedział........- Owocnych łowów! Qapla !- Qapla - odpowiedział Torlek i udał się do pomieszczenia transportera- Oddziały gotowe do transportu - zameldował po chwili Klog- Dobrze, opuścić osłony i rozpocząć przesyłanie na pokład Meduzy !- Transport w toku ................... koniec transportu za 3......2......1....... już ! - krzyknęła Duy`e- Podnoszę osłony - zameldował Klog- Mazdek pełna impulsowa kurs prosto na Sześcian. Torpedy polaronowe ognia ! Dezruptory ognia ! Myśliwce do ataku ! Duy`e uruchomić moduł ECM - krzyknął D`megVor`Cha ruszyła na spotkanie swojego przeznaczenia.............................

Kronos
    Participant

USS Corsair podejmuje atak na Sferę. Otwiera ogień z odległości 20 km i odpala 2 torpedy kwantowe + 6 fazerów cel emitery. Lewo burtowe 7 fazerówy w osłaniające asteroidy i torpedy Sześciana. Excelsior wypuszcza również 8 promów, które zaczynają ostrzeliwać Sferę. W wyniku tego ataku obie torpedy trafiają w cel zadając 1.458.000 uszkodzeń osłon, a fazery 5.000 uszkodzeń osłon. Promy zadają 16.000 uszkodzeń osłonIKC Valda przesyła oddział ochrony na pokład USS Meduza poczym koordynuje atak Z USS Corsair i odpala w stronę Sfery dwie torpedy fotonowe i dezruptory. Silny ostrzał z dezruptorów jest skuteczny i podobnie jak u Corsair obie torpedy sięgają celu zadając 864.000 uszkodzeń osłon.IKC Vornak przesyła na pokład USS Meduza oddział 300 komandosów. Po zakończeniu transportu podnosi osłony i atakuje Sześcian. D`meg rozkazuje uruchomienie modułu ECM dotychczas nie wykorzystywanego w walce. Jest to urządzenie o bardzo potężnej mocy, zagłuszające wrogą komunikację i sensory wykorzystując silne emisje zmodulowanego pola elektromagnetycznego = wpływ na sensory 20%. Utrudni to celność jednostkom Borg. Vor`Cha podchodzi z pełną impulsową i odpala dwie torpedy polaronowe i ciężkie dezruptory. Sześcian nie jest w stanie obronić się przed atakiem klingońskiego krążownika. Obie torpedy trafiają w cel zadając 648.000 uszkodzeń kadłuba. Dezruptory zadają 80.000 uszkodzeń osłon.Tuż za Vornakiem atakują Sześcian jego myśliwce zadając mu 25.000 uszkodzeń osłonSześcian zajmuje pozycje tuż obok USS Meduza i rozszerza swoje osłony na okręt Federacji. Borg rozpoczyna asymilacje Meduzy przesyłając Drony z Sześcianu. Niestety przez rozszerzenie osłon Sześcian traci zdolności bojowe i narażony jest na bezpośrednie ataki Floty.USS Meduza, na pokładzie wrze walka. Borg zajmuje coraz więcej pokładów. Oddziały klingońskie po przesłaniu przedzierają się do głównych punktów okrętu. Borg zajął maszynownie i odłączył mechanizm samozniszczenia. Załoga walczy o odzyskanie kontroli nad statkiem. Sfera zajmuje pozycje defensywną w pobliżu USS Meduza i odpowiada ogniem na atak USS Corsair i IKC Valda. Borg wystrzeliwuje po 5 emiterów na okręt. W tej samej chwili do walki włącza się IKC Vornak i uruchamia moduł ECM który zaczyna zagłuszać sensory kolektywu. Silne emisje zmodulowanego pola elektromagnetycznego skutecznie zagłuszają sensory Sfery w wyniku czego tylko trzy emitery trafiają w cel . IKC Valda uzyskuje 150.000 uszkodzeń osłon natomiast USS Corsair 75.000 uszkodzeń osłon.Vornak i jego myśliwce są poza zasięgiem Sfery.Tak więc :- Sfera Borg - Osłony 88,28% Kadłub 59,73%- Sześcian - Osłony 99,82% Kadłub 85,88%- USS Meduza - osłony 45%, trwa walka na pokładzie statku. - IKC Valda - osłony 92%, kadłub 100%- USS Corsair - osłony 96,82%, kadłub 85% - IKC Vornak - bez uszkodzeń . Myśliwce - bez uszkodzeń- USS Livingston - trwa naprawa osłony 79%, kadłub 100%- IKC betleH - bez uszkodzeńNastępne przeliczenie podam w niedzielę. ****************************************************************************************

Kronos
    Participant

- Raport !- Bezpośrednie trafienie, integralność kadłuba Sześcianu 85% - zameldował Klog- Dobrze, Duy`e otwórz kanał do floty- Kanał otwarty kapitanie - odparła klingonka.........Komandor D`meg do floty. Sześcian biorę na siebie, spróbuje uszkodzić jego główne systemy. Trzeba wykorzystać to że jest chwilowo bezbronny. Jeżeli zdołacie to zdejmijcie mi z głowy tą Sferę. Moduł ECM ma jeszcze energii na jeden atak więc dobrze to wykorzystajcie. D`meg out...............- Wiadomość wysłana - zameldowała Duy`e- Mazdek zwrot na lewą burtę pełna impulsowa. Klog wieżyczki ognia przygotuj do odpalenia torpedy rufowe i niech myśliwce dalej atakują sześcian. Musimy osłabić jego osłony, możliwe że będziemy musieli zniszczyć Meduze. - rozkazał D`meg- Odpalam wieżyczki.........Sześcian w zasięgu torped za 3.....2........1.......teraz - zameldował Klog- Ognia ! - padła komenda kapitanaSrebrne gwiazdki pomknęły w kierunku Sześciana.- Kapitanie dostajemy wiadomość z USS Meduza to Komandor Torlek - zameldowała Duy`e- Szybko na ekran !.......Torlek do Vornaka, udało się nam utworzyć kilka skutecznych punktów oporu. Chwilowo zahamowaliśmy pochód Borga. Maszynownia jest w pełni kontrolowana przez kolektyw, Część naszych sił wysłałem na mostek, Borg stawia zaciekły opór ale wydaje mi się iż odzyskamy pełną kontrolę nad mostkiem. Spróbujcie zniszczyć transportery na Sześcianie. Borg ciągle przesyła nowe jednostki.............Torlek out.............- Więc może jeszcze jest szansa na zwycięstwo - powiedziała po chwili Duy`e- Szansa jest zawsze Duy`e, tylko trzeba ją umiejętnie wykorzystać. Klog przygotuj uzbrojenie do następnego ataku, cel transportery - rozkazał D`meg

Tazman
    Participant

Ja: Jasna pogoda sfera nie dała się odciągnąć, szykować drużyny bezpieczeństwa.Oficer Ochrony: 50 ludzi gotowych czekają na rozkazy, proszę o zgodę na przesłanie razem z nimi.Ja: Wybór zostawiam tobie, Oficer Ochrony: Kapitanie, jeden z 20 pasażerów deklaruje pomoc dwuch drużyn komandosów.Ja: Co ? Przecież nie udzielałem zgody na zakwaterowanie żadnych dodatkowych sił.Oficer Ochrony: To są komandosi 2 Regimentu Sekcji 31 lecący do Bazy gwiezdnej 612.Ja: Co ludzie sekcji robią na moim okręcie, będę musiał pogadać z pewnym admirałem, ( mam tylko nadzieję, że faktycznie lecieli na 612-tkę. Pomyślał kapitan z uśmiechem na twarzy )Dobra niech idą z wami. Sytuacja jest krytyczna, czy mamy na pokładzie jakieś ładunki wybuchowe ?Oficer Ochrony: Dwie taktyczne głowice nuklearne o sile 10 Megaton każda, do niszczenia starych stacji nasłuchowych umieszczonych na asteroidach. Powinny wystarczyć do zniszczenia okrętu Remiq'a.Ja: Przesłać ludzi w dwa bezpieczne punkty, po 25 ludzi ochrony i po jednej drużynie komandosów na głowicę, naszykować uzbroić, nie dopuszczać Dron, czekać na rozkazy.Oficer Ochrony: Idę do przesyłowni.Ja: Taktyczny ognia w sferę i kurs na Medusę przygotować się do awaryjnego opuszczenia osłon.Taktyczny: Odpalam rufowe torpedy i fazery. Sternik: Kurs obrany. Podchodzimy..... zdejmujemy osłony .... przesył .......... osłony podniesionePierwszy: promy kontynuują ostrzał, sfera nawet nie zwraca na nie uwagi.Ja: A ty byś się komarami przejmowała gdyby cię wilk atakował ?Pierwszy: Bardzo śmieszne, Inżynier przesyła raport, wszystko gra moc rośnie, osłony trzymają naprawy w toku.Ja: Ciekawe jak sobie poradzą nasi ludzie, wyślij komunikat do Johneyego ( Of. Ochrony )Oficer Ochrony: ---- co t-m ?Ja: Postarajcie się przebić do Klingonów nie możemy stracić głowicOficer Ochrony: Wła--ie star-my s-- to zrobi-.Ja: Dobra trzymajcie się.USS Corsair do USS LivingstonWracajcie najszybciej jak się da Borg ma czasowo ograniczone możliwości bojowe.KONIEC TRANSMISJIUSS Corsair do IKC ValdaWysadziłem ludzi z dwoma głowicami nuklearnymi na Medusę, przydała by się im pomoc w miaręmożliwości. Jak z tegoi wyjdziemy to się chyba upije w trupa 🙂 KONIEC TRANSMISJI

Anonymous
    Guest

- Status!- Torpedy w celu, disruptory w celu, osłony 92%, kadłub cały.- Dobra, rozpocząć następne podejście.- Kapitanie, transmisja z Corsaira.- Na ekran."USS Corsair do IKC Valda Wysadziłem ludzi z dwoma głowicami nuklearnymi na Medusę, przydała by się im pomoc w miarę możliwości. Jak z tego wyjdziemy to się chyba upije w trupa KONIEC TRANSMISJI"- No no, Tazman ma zawsze jakieś niespodzianki...Kanał wywoławczy!- Otwarty."Wolf do Kahlera. Corsair przesłał na Medusę grupę bojową. Wg podanych współrzędnych są niedaleko od was. Połączcie siły. Wolf out."

Seldon
    Participant

Taktyczny: Kapitanie, sytuacja floty jest tragiczna.Ja: Rozwiń.Taktyczny: Asymilacja USS Medusa jest Bóg wie jak posunięta, zaś w walce uczestniczą Sfera i sześcian. Sfera powróciła do swojej poprzedniej sprawności bojowej. USS Corsair, IKC Valda i IKC Vornak otwierają skoordynowany ogień do jednostek Borg oraz przesyłają oddziały ochrony na USS Medusa.Ja: Szaleńcy. Wprawdzie rozumiem, że dziś jest dobry dzień na śmierć, ale żeby coś takiego? To jest pewna śmierć. Powinni ewakuować kogo się da i zniszczyć ten okręt. Klingońscy komandosi, mimo że znani z waleczności, nie poradzą sobie z dronami Borg. Dodatkowo jeśli mają one "miotacze nanosond".Chorąży: Transmisja z USS Corsair.Ja: Na ekran. "Kapitan Tazman: "USS Corsair do USS Livingston. Wracajcie najszybciej jak się da Borg ma czasowo ograniczone możliwości bojowe. KONIEC TRANSMISJI"Ja: No cóż, Pierwszy. Chyba powracamy do walki. Nie mamy żadnych szans, ale będziemy robić za tarczę strzelniczą.Pierwszy: Zawsze marzyłem o takiej roli. Kurs na Sferę?Ja: Przecież z sześcianem mierzyć się nie będziemy. Ze Sferą mamy szansę jeszcze przeżyć tą bitwę.Pierwszy: Niewielką szansę, niewielką.Ja: Stary, nie siej na mostku defetyzmu. I trzymaj nas z dala od "kostki".Pierwszy: A znasz efektywną odległość ostrzału z sześcianu? Bo ja nie.Ja: Ja też nie, ale zaryzykuj przyjmując, że to jest... 50 000 km. I wyznaczaj już ten okrężny kurs.Pierwszy: Tak jest, sir.Ja: A ty znowu z tym "sir"... Chorąży, nadaj do floty na kodowanym paśmie: "Seldon do wszystkich okrętów. Ponownie włączam się do walki i mam nikłą nadzieję, że to przeżyję. USS Livingston będzie ostrzeliwywać Sferę z średniej odległości, co może odbić się na efektywności ostrzału, głównie dlatego, że mam rozstrojone sensory. Dawajcie mi koordynaty, jeśli można. I proponuję, żeby zsynchronizować podejście i ostrzał, jak to aktualnie robicie. Zawsze to zwiększy szanse. Czekam na odpowiedź. Seldon wyłącza się." I wywołaj Corsaira, chorąży.Chorąży: Tak jest.Ja: "Seldon do Tazmana. Kapitanie, przyłączamy się do walki. (Zgryźliwie) W razie czego prosze pozbierać nasze szczątki. Ale poważnie, to zajmę się z panem Sferą, podczas gdy klingoni pocharatają sześcian. Może pański taktyczny poda mi parametry skoordynowanego podejścia, żeby atak był bardziej efektywny? "Trochę" mi na tym zależy, właściwie na jak najszybszym "unieszkodliwieniu" Sfery. W każdym razie nich pan się trzyma, zaraz pomogę. Seldon wyłącza się." Maszynownia, status.Maszynownia: Kapitanie, pospawaliśmy już wszystko, co się dało. Regeneracja osłon przebiega dokładnie tak, jak spodziewałem. Kadłub jest cały, a osłony trzymają na 79%. Sensory już całkowicie naprawione, ale są minimalnie rozstrojone, ale za moment powinienem to naprawić. Pozatym mamy drobne wahania przepływu antymaterii, ale to nic. Nie przeszkadza, ale możemy nie wejść w warp, jak mocniej dostaniemy - już nigdy nie wejdziemy.Ja: Możesz przekazać coś więcej do osłon? Bardzo to by się przydało.Maszynownia: Michael, i tak żyłuję dostatecznie reaktor. Może uda mi się dodać do osłon jakieś 5-10% z baterii rezerwowych, ale pewności nie mam, bo to może spowodować przerwania dostarczania energii do niektórych systemów II i III stopnia, a nawet głównych. Kiedy wylatywaliśmy z tym transportem medykamentów dla ofiar tego incydentu nie zrobiłem wszystkiego z braku czasu. Zrobię co się da, tylko daj mi trochę czasu.Ja: Dobra, John. Poczekam. I miejmy nadzieję, że okręty floty szybko się odezwą... Scott?Pierwszy: Tak?Ja: Wykreśl kurs na Sferę omijający sześcian i leć, aż będziemy w zasięgu uzbrojenia.Pierwszy: Kurs wyznaczony, następny przystanek - 30 000 km przed Sferą.//Naprawiono pobieżnie Excelsior zaczął kierować się ponownie w stronę pola bitwy. Zręcznie ominął złączone USS Medusa i sześcian, i skierował się w stronę swojego celu - Sfery. Wyrzutnie torped zostały załadowane, zaś nad ich celnością pracował przy sensorach sztab inżynierów. Podobnie w przypadku osłon, główny mechanik John Steed próbował przyspieszyć ich naprawę o zaledwie 5-10%.

Q
    Participant

..................................................

P Peter
    Participant

Kolektyw:

Wykryto 2 punkty na USS MEDUSa emitujace wysokoenergetyczne fotony.Prawdopodobnie sa to prymitywne ladunki jadrowe.

Krolowa Borg:

Skoncentrowac sily na tych punktach i zniwelowac zagrozenie. Po czym kontynuowac asymilacje, w razie porazki ustawic spowalniacze reakcji lancuchowych

(na ta bron adaptowalismy sie juz wieki temu, najwyrazniej nie doceniaja kolektywu lub to atak desperacki)

Qbah
    Participant

Tu Sfera 666 z 1313:Kadlub stabilny. Integralnosc: 59,73%. Trwa regeneracja...Oslony trzymaja. Stan: 88%. Trwa regeneracja...Emitery 6,7 - stan: 90%. Pozostale emitery - stan: 100%. Trwa regeneracja...Komunikacja: 90%. Trwa regeneracja...Wartosc bojowa Sfery: 99%.Glowne jednostki klingonskie ignoruja Sfere. Zwiazac ogniem. Jednostki Federacji zignorowac.Przeslac 400 dron na Szescian. Powinno starczyc do obsluzenia 15 emiterow wiazek tnacych. Skupic sie tylko na systemach bojowych.Kurs na IKC Vornak.Pelna moc na wiazki trakcyjne i transportery. Bronic Szescian przed torpedami polaronowymi.Emitery 1 do 5 oraz 11 do 15 - cel: IKC Vornak.Emitery 6 do 10 oraz 16 do 20 - cel: mysliwce Kah'Pakt.>>Majac w pamieci ostatnia potyczke, Sfera za wszelka cene stara sie uchronic Szescian przed podobnym losem. IKC Vornak i jego torpedy polaronowe stanowia powazne zagrozenie. Nalezy je zlikwidowac. IKC betleH gdzies zniknal, wiec nie stanowi zagrozenia, przynajmniej na razie... Jednostki Federacji i IKC Valda nie stanowi duzego zagrozenia dla Sfery. Mozna je tymczasowo zignorowac...<<

Viewing 15 posts - 301 through 315 (of 842 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram