Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Walka z Borg

Walka z Borg

Viewing 15 posts - 196 through 210 (of 842 total)
  • Author
    Participant

Ja: Taktyczny Status !Taktyczny: Sfera wyłania się z Warp 15.000 km za rufą, odpalam 2 torpedy kwantowe i rufowe banki fazerów - pełna mocJa: Doskonale, Maszynownia ile dacie mi mocy ? !Inżynier: Po ostatnim spotkaniu góra 86% Mocy z rdzenia, farciarze trafili w przekaźniki plasmy i sytuacja jest niestabilna, przekieruje mocy reaktora termojądrowego do osłon ale stracimy trochę na manewrowości.Taktyczny: Sfera otwiera w naszym kierunku ogień.Pierwszy: Widocznie trochę sie wkurzyli, że udało nam się uciec i chcą się zrewanżować.Ja: Najwidoczniej ale tym razem się przeliczyli USS Corsair do IKC Valda i USS James T. Kirk celujcie w rdzeń WarpKomandorze Coen proszę o próbę uszkodzenia silników impulsowych sfery. USS Corsair do USS Livingstone: Kiedy przybędziecie ?USS Corsair do dowudztwa czekam na reakcje i rozkazy.

Coen
    Participant

'USS Corsir przyjołem i wykonuje'

Ja: sternik kurs przechwytujacy na serwer, obrac taki kurs aby muc jak najłpiej dobrac si do ich silników impulsowych, taktyczny broń rozdana?

Taktyczny: tak jest

Ja: dobrze, przygotowac D'K'Tar (wachadłowiec klasy K'pak) i promy, teraz kazdy strzał sie liczy, bron i osłony ustawic na loswa modulacje, co jakis czas wprowadzac reczni jakies warianty aby borg ni zdołali sie dostosowac

'Valda zgodni z sugestja Corsira przygotowac sie od ostrzału w rdzen warp sfery,

Vornak, po naszym ataku i odpowiedzeniu przez borg ogniem kidy ich systermy celownicz beda zajete nami zdejm kamuflarz wystrzl mysliwce i włacz sie do walki, polaronówkami celuj w emitery wiazek tnacych lub wiazk cholujacych gdyby borg kogos z nas pochwycili'

Anonymous
    Guest

"Tu dowódca Valdy, zrozumiałem. Wchodzę na kurs bojowy. W wyrzutniach mamy fotonówki, nie było czasu ich zamienić...Mieliśmy dostać polaronowe - do wtorku...Wolf out."- Namierzyć rdzeń Sfery! Strzelać na moją komendę. Taktyczny, podaj kiedy będziemy mieli ją w zasięgu disruptorów!- Tak jest! Będziemy ją mieli w zasięgu za ...trzy...dwa...jeden...Teraz!- Maskowanie w dół! Obie wyrzutnie - ognia! Disruptory - ognia!- Torpedy poszły, sir ! Odpalam disruptory!- Zwrot przez prawe skrzydło! Rozpocząć manewry uniku! Cała moc w rufowe osłony!

Kronos
    Participant

IKC betleH, przyjołem. Monitorujemy sytuację.- Terlok, torpedy polaronowe załadowane ? - spytał dowódca- Przednie i tylnie wyrzutnie gotowe do strzału na rozkaz - odparł taktyczny- Dobrze, Mazdek kurs zbliżeniowy do sfery BORG 1/4 impulsowej - rozkazał D`meg- Tak jest - odparł sternik, - Jest 1/4 impulsowej- Tak trzymać - odparł dowódcaVornak z aktywnym maskowaniem zaczą zbliżać się do sfery....................

Krusty
    Participant

Tu kpt. Chell: "przyjołem i wykonuje".Do załogi: "Jeden z dawnych ziemskich wodzów powiedział... PRZYBYLEM, ZOBACZYŁEM, ZWYCIĘŻYŁEM natomiat ambasador Worf powiedział...ZASYMILUJCIE T0... i my też tak dziś postąpimy... ale dośc tych sentecji... wrzyscy na stanowiska bojowe, rozdać broń, oddziały ochrony przystąpić do obrony kluczowych punktow, pokażmy co to maleństwo potrafi"Sternik: "Manewry uchyleniowe"Taktyczny: "Manewr Borg Beta 1 i wal ze wszystkiego co mamy"Pierwszy: "Czynie cię odpowiedzialnym za obrone przed abordażem"Naukowy: "Szukaj punktów skoków mocy, gdy się pojawią informuj"

Seldon
    Participant

USS Livingston wychodzi z warp i przekracza granicę systemu.USS Livingston do USS Corsair: Kawaleria nadeszła, mam nadzieję, że nie za późno. Przyłączam się do bitwy.USS Livingston do USS James T. Kirk oraz okrętów klingońskich: Tu USS Livngston. Przybywamy z pomocą. Jaka jest sytuacja? I w ogóle gdzie jest okręt dowodzenia?Ja: Sternik, zbliżenie do Sfery Borg, manewry uchyleniowe Alfa-Pi-Cztery, dystans strzału z fazerów. Taktyczny, namierzyć... rdzeń reaktora Sfery i wystrzelić, kiedy będziemy w zasięgu. Czy wszyscy na pokładzie mają broń osobistą?Taktyczny: Broń została już rozdana... Jesteśmy w zasięgu torped.Ja: Ognia. Zwrot przez prawą burtę, prowadzić ostrzał z fazerów. Maszynownia, czy możecie dać więcej mocy do fazerów?Maszynownia: Niestety kapitanie, reaktor pracuje na 112%, dalsze zwiększanie obciążenia może się skończyć spaleniem systemu EPS i przeciążeniem rdzenia.Ja: Dziękuję. Sternik, trzymaj nas z dala od Sześcianu. W przypadku kiedy będzie w odległości 30 000 km, zabierz nas stąd.USS Livingston do USS James T. Kirk: Witam, kapitanie. Kapitan Seldon z USS Livingston. Rozumiem, że pański okręt jest tymczasowo głównym okrętem dowodzenia, głównie z powodu największych możliwości bojownych pańskiego okrętu. Czy ta bitwa prowadzona jest z jakąś określoną taktyką czy przypomina bezładną strzelaninę? Jeżeli podejmie się pan dowodzenia, to czekam na rozkazy.

Q
    Participant

Hi !!! Nareszcie jestem, tam gdzie bylem to nawet promienie swietlne (komorki) zasiegu nie maja a o teleportacji i innych sztuczkach (internecie) mozna marzyc. Mam pewna propozycje gdyz czasu za wiele nie mam. Niech kazdy wysle do mnie na priv sprawozdanko "ile chcialby zeby jego atak narobil uszkodzen i ile jego obrona ucierpiala" ja to zestawie z innymi danymi i ze sprawozdankiem strony przeciwnej wtedy podejme stosowna decyzje. Poza tym Na czas mojej nieobecnosci trzeba znalesc zastepce, czekam na kandydatow.(ostrzegam robota nie jest latwa).

WYNIKI DZIALAN WOJENNYCH

825000 uszkodzen od sphere czyli:

264 spojnosc kadluba USS Corsair oslony down, naped warp uszkodzony systemy bojowe ofline asymilacja rozpoczeta...

Uszkodzenia oslon Sphere zadane w wyniku ognia z IKC Valda 464250 + 432000

Uszkodzenia oslon Sphere zadane w wyniku ognia z IKC BetleH 1158432

I pancerza 324000

Promy i D’K’Tar ustawily się na pozycjach i zaladowaly bron, sa gotowe do strzalu

Uszkodzenia oslon Sphere zadane w wyniku ognia z USS James T.Kirk 1100000 + 2430000

Uszkodzenia oslon Sphere zadane w wyniku ognia z USS Livingstone 290500 +1080000

IKC Vornak gotowy do strzalu...

Reszta floty wylania sie zza asteroid

Calkowite uszkodzenia sphere 10897180 oslon

I pancerza 324000

Jej stan :

Oslony 9102820

Pancerz 2676000

Admiral RemiQ:

Scena jest udekorowana, Aktorzy znaja role, zaproszenia rozdane...

Jesli Borg chce zatanczyc to niech tanczy!

Do wszystkich jednostek rozproszyc sie w asteroidach...

Moj okret zajmuje sie pomoca USS Corsair pomimo kamuflarzu jestesmy w stanie przeslac na niego oddzialy specjalne wyszkolone do walki z Dronami Borg (a juz myslalem ze bron z okresu od 19-21 wieku zgnije w muzeach)

Do otwartej walki jeszcze teraz sie nie mozemy wlaczyc trwaja przygotowania do uruchomienia...o tym dowiecie sie we wlasciwym czasie...rozumiecie...

RemiQ out.

Prace nadal trwaja

P Peter
    Participant

TranswarpGate sprawne w 70% prawdopodobienstwo otwarcia wrot w planowanym sektorze = 30% nadciagam z posilkami. Cube napotkal w ukladzie Matura 11 okretow romulanskich jest w trakcie asymilacji.

Przybedzie po wykonaniu zadania.

Coen
    Participant

Ja: cholra, Taz dostał...Taktyczny, dosyc tego ci Borg mni wkurzaja, załadowac torpedy polaronowe do wyrzutni, namierzyc dwa mitery wiazek i po torpedzie na głowe, oprucz tego pełna salwa z dezruptorów pulsowych i głownego wiazkowego, ognia z małej odległosci, aby mozna było wykorzystac dwa przyskrzydłowe dezruptory lekkie.

Taktyczny: wykonuje

Ja: otworzyc kodowany kanał do floty

Sternk: kanał otwarty

'Tu Kapitan Coen do floty klingonskiej, okrety mogace strzelac torpedami polaronowymi niech wyceluja w mitery wiazek, po tj falwie chce widzec conajmniej 6 emiterów wyłaczonych. Oprócz tego ognia z wszystkigo co macie, jesli dacie rade wykonajcie nawrut i strzelajcie z rufowych wyrzutni.

Vornak, gdzi te mysliwce?

Jod'mos, co z tobą, ładuj jonowe i ognia, po porzednij salwie oslony borg znacznie osłabły, po tej ma ich nie byc

Qbah
    Participant

Tu Sfera 666 z 1313:Flota Klingonsko-Federacyjna dysponuje przewazajaca sila ognia.Oslony na poziomie 45,51%. Trzymaja. Trwa regeneracja...Integralnosc kadluba: 89,2%. Trwa regeneracja...150 dron zniszczonych.Reaktor w 98,3%. Trwa regeneracja...USS Corsair ciezko uszkodzony. Wartosc asymilacyjna - zadna. Wycofac drony. Zlikwidowac okret.Zmiana taktyki.Emitery 6 do 8 - cel USS Corsair.Emitery 1 do 5 i 10 do 15 - cel USS Livingstone.Emtery 9 i 10 oraz 16 do 20 - cel IKC Valda.Cel pierwszorzedny - przetrwanie do momentu przybycia Szescianu 66865.Cel drugorzedny - zmniejszenie liczebnosci floty wroga.Kurs 11-9-23. Strzelac tylko, jezeli cele w zasiegu. Wejsc w pas asteroidow. Zmniejszenie prawdopodobienstwa celnych strzalow jednostek wroga.Sfera do wezla transwarp: przyslac wsparcie, szansa przetrwania sfery - 16,3%.Sfera do Szescianu 66865. Jednostki Fed-Kli dysponuja duza sila ognia. Przyspieszyc asymilacje Romulan.>>Z lekkimi uszkodzeniami sfera zaczela szybko zmierzac w kierunku pasa asteroidow. Tam byc moze nie bedzie tak bardzo narazona na ogien wrogich jednostek... Byc moze...

Kronos
    Participant

- Kapitanie ! USS Corsair został unieruchomiony ! Osłony i uzbrojenie zniszczone, są bezbronni ! - zameldował Taktyczny- Stan sfery BORG ? - spytał D`meg- Osłony na 46%, kadłub 89 %. Kontynuuje atak ! - odpowiedział taktyczny.- Rozumiem, sternik pełna impulsowa ! - Tak jest- Taktyczny ! zdjęć maskowanie i namierzyć emitery wiązek - rozkazał kapitan- Myśliwce start ! Po starcie włączyć maskowanie i przygotować się do uderzenia, formacja delta 3 - padł rozkazVornak wynurzył się nagle pośród gwiazd. Jednocześnie z hangaru wystrzeliło 10 myśliwców Kah'Plakt Class, które momentalnie rozproszyły się i włączyły maskowanie. Vorcha nawet na chwile nie zwolniła i ruszył prosto na cel......- Myśliwce poszły ! - zameldował pierwszy- Wiązki emiterów namierzone ! - zameldował taktyczny- Przyjąłem, - odpowiedział D`meg - sternik manewr D`meg 3- Taktyczny, ostrzał z przednich dział desruptorowych i wyrzutni torped. - Sternik, po wystrzale zwrot przez prawą burtę i manewry unikowe Vornak zbliżył się do walczącej sfery. Z dziobu i skrzydeł wystrzeliły działa dezruptorowe i dwie torpedy polaronowe. Vor`Cha zaczeła wykonywać zwrot..............

Anonymous
    Guest

"Valda do betleH'a - przyjąłem. Mam w wyrzutni tylko torpedy fotonowe, kontynuować atak czy zapewnić osłonę USS Corsair? Nie wygląda za dobrze...Wolf out."- Taktyczny - stan wyrzutni?- Załadowane.- Disruptory?- Gotowe.- W porządku, czekamy na decyzję Coena...Sternik - kurs pośredni między Sferę a okręt Federacji...

drupi
    Participant

Tu Cube 66865Zadanie wykonaneStarty 2700 drondolaczone drony 4000 humanoidów rasy romulanieopor znikomyoslony 65,34%czas regeneracji 1,5 hczas przybycia do sfery 666 z 1313 1,8hKoniec transmisji

Seldon
    Participant

Ja: Raport.Taktyczny: Corsair ciężko uszkodzony, brak osłon i uzbrojenia, Sfera Borg kieruje się po wypadkowej w stronę między nami, USS Corsair a pasem asteriodów. Osłony Sfery - 45,51%, integralność kadłuba - 89,2%. Okręty klingońskie rozpoczynają bezpośredni atak jednostki Borg. IKC Valda obiera kurs między jednostkę Borg a USS Corsair... Kapitanie, odkamuflowywuje się kolejna klingońska jednostak klasy Vor'Cha i rozpoczyna ostrzał Sfery.Ja: Ciekawe, ile jeszcze jednostek tu się kryje? Kurs przechwytujący na Sferę, manewry uchyleniowe. Wystrzelić torpedy fotonowe z dziobowej wyrzutni w emitery wiązek tnących. Wywołajcie kapitana Tazmana.Operacyjny: Wywołuję USS Corsair... Jest. Będzie strasznie śnieżyć...Ja: 'Kapitanie, potrzebuje pan asysty? Mogę zabrać część pańskiej załogi na pokład Livingston'a i wysłać techników do napraw na Corsair. Niech pan nie próbuje żadnych bohaterskich czynów, ofiar będzie dosyć w tej bitwie. Jednak na razie będę osłaniać pana okręt. Seldon wyłącza się.'Taktyczny: Jesteśmy w zasięgu torped.Ja: Ognia. Zwrot na lewą burtę i ostrzał z fazerów w emitery. Ogień wolny.Taktyczny: Wykonuję.Ja: Sternik, uważaj na ogień Sfery. Jeżeli jedna salwa poważnie uszkodziła USS Corsair, to z nas nic nie powinno zostać.USS Livingston wykonał nawrót w prawo i zbliżył się do USS Corsair na odległość 10 000 km, podążając jednocześnie za uciekającą Sferą Borg. Okręt zachowuje jednak odległość zasięgu fazerów - 30 000 km.

Tazman
    Participant

Ja: Inżynier Status !!!!!Inżynier: Osłony 0% Integralność kadłuba 12% Reaktor 29% i bardzo ale to bardzo niestabilny. Napęd impulsowy właśnie przywrócony, reaktor 74%Rozczelnienie kadłuba na pokładach od 12 do 14. Mikropęknięcia na pokładach od 11 w zwyż. Pożar na 22 opanowany. Ja: Taktyczny raportTaktyczny: Brak zasilania dla fazerów i torped mamy problemy ze steramiPola izolacyjne trzymają.Ja: Inżynier co się do cholery stało !!?? Bez problemu powinniśmy to wytrzymać Inżynier: Sfera krytycznie trafiła w górną część osłony rdzenia mieliśmy, krótki spadek mocy i znacznie osłabły osłony, wtedy zostaliśmy ponownie trafieni zanim zdążyłem ustabilizować rdzeń i stało się to co stało.Pierwszy: Do diabła co za pech jakie stratyO. bezpieczeństwa: Przez chwilę mieliśmy abordaż ale przy pomocy klingonów został odparty. Raport o stratach 54 Rannych 39 zabitych.Raporty ciągle napływają.Ja: Sternik wszystko na impulsowych co masz na najbliższe zgrupowanie najgęstrzych asteroid tam się zchowamy.Sternik: Wykonuje, sensory padły jedyna potwierdzona wiadomość to ta, że sfera się wycofuje.Tu USS C-rsair do w---stkich jednostekkon--nuujcie pościg za Sfer-Wycofujemy się z wa--i, powtarzam wycofujemy si- z walkiPostaramy się dot---ć do naj

j stoczni wróci-y najpr---ej jak się tylko da. Wysyłam 8 pro--w które są na pok--adzie, wam do pomocyJeśli ktoś ma o--otę może przesła- sob-- pakiet tor--d kwantowych z moje--o okrętuPowo--enia

Viewing 15 posts - 196 through 210 (of 842 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram