Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Walka z Borg

Walka z Borg

Viewing 15 posts - 181 through 195 (of 842 total)
  • Author
    Participant

USS Livingston do Admirała RemiQa: Rozkazy odebrane, dostosujemy się. Proszę mnie oczekiwać tuż po okrętach Borg. Czekamy na rozkazy dotyczące szyku bojowego.USS Livingston do USS Corsair: Powodzenia i do zobaczenia, mam nadzieję, że w jednym kawałku.Kapitan: Sternik, proszę skorygować kurs na pas asteroidów Idy. Maksimum warp. Utrzymywać dystans do jednostek Borg. Seldon do maszynowni: Czekam na to, żeby reaktor pracował na 115% nominalnej mocy.

Qbah
    Participant

// Sorka, ze znowu nic o bitwie, ale podam ostateczne dane mojej Sfery. Sa one porozrzucane wszedzie, wiec zbiore je w tym poscie. A wiec tak:Promienie tnace: laczna wydajnosc 1.500.000 DMG, 20 emiterow, 75.000 DMG/emiterTorpedy: 0Oslony: 20.000.000Pancerz: 3.000.000Tak bylo od poczatku, nic nie zmienialem 🙂 Krusty -> sorka, ale musze Cie "nawrocic" 😕 , bo Q dopiero w piatek bedzie... W Twoim Sovku jest jedna wyrzutnia kwantowek, czyli czterech torped to raczej nie puscisz. A te dziesiec fotonowek to tez tak troche dziwne... Masz przeciez lacznie dziesiec wyrzutni, a przeciez wszystkich nie masz skierowanych do przodu. I z ilu fazerow ladujesz?? Zeby nie bylo takiego chaosu, jak na poczatku... //

Krusty
    Participant

A nie pomyślałeś o tym że moge wykonać zwrót i walnąć od tyłu 😉 , w nowym entku jest dziesięć wyrzutni fotonówek i jedna szybka wyrzutnia kwantówek czyli razem 11. Po za tym chciałem zrobić wejście w stylu Kaśki 😉 .

Coen
    Participant

//Qbah ma racje 1 wyrzutna = 1 torpda na tóra, przy kazdym rodzaju wyrzutni

Anonymous
    Guest

// Nie pamiętam, czy Qbah juz to wcześniej mówił, dlatego przypominam, że jeśli chodzi o osłony...Regeneracja osłon wynosi 15 % na turę.A już na pewno zapomnieliśmy o czasie reperowania uszkodzeń.Proponuję:lekkie - naprawiamy w ciągu jednej tury (trochę elektroniki, zjeżone włosy oficerów, nie dzialający replikator...No wiecie 🙂 )średnie - dwie tury (skanery, średnie uszkodzenie elementów takich jak wyrzutnie torped); ładowanie torped do wyrzutni awaryjnych albo ręcznie - dwie turypięć tur - uszkodzenia ciężkie (napęd warp offline, całkowite padnięcie broni)Oczywiście to tylko propozycje. I zwracajcie proszę uwagę na współczynniki 😀 Tzn. jeśli ktos oberwie z emitera to osłony spadają mu o tyle punktów, ile dany emiter posiada; jak ktos chce, może to potem na procenty przeliczać 😀 ; o tym Qbah na pewno wspominał...Ja tylko przypominam. //

Tazman
    Participant

Co do polaronówek to racja 50% mocy w kadłub i tyle, bo jednak za dużo komplikacji by się zrobiło a to ma być zabawa.Jednak lepiej było wszystko ustalić przed rozpoczęciem i na sesji RPGteraz sprawy techniczne trochę odciągają uwagę od samej rozgrywkimożna by rozmowę tego typu prowadzić np. pod KSO albo na Federacyjnym.Według nowych danych moja atak z początku zabawy narusz regulaminodpaliłem 6 torped z 2 wyrzutni a widzę, że 1 wyrzutnia 1 torpeda.Co z tym fantem według mnie już niech zostanie jak jest.Ale sami widzicie trochę się to wszystko poplątało.Myślę, że dalej pójdzie lepiej. I proszę dalsze spostrzeżenia co do reguł na inny temacik, myślę że to dobry pomysł.

Coen
    Participant

//Taz sadze ze powinno zostac, w konu robimy cos zdaj si bez precedensowego wiec błdy moga sie zdarzac. Jednak chciałem poruszyc inna kwestje. Mianowicie jak rozumiem jedna tura pozwala zminic kurs czy cos i strzelic. Ale w takm razie daje to jakies 5010s w swiecie gry, a wiec w tym czasie nie da si ani załadowac wyrzutni torpd ani zrefgenrowac osłon. A skoro pozwala zrobic takie ruznice to kazdy powiniem muc strzelac ni wiem....z 6 razy z broni wiazkowej i ze 2 razy z wyrzutni. Tak mi si przynajmnij zdaj choc i to za mało chyba//

Krusty
    Participant

Ej to mała przesada z tymi turami przecież nowySovek ma ulepszone wyrzutnie które skracają czas odpalenia np szybkoszczelna wyrztnia kwantówek odpala torpedy dwa razy szybciej, a wyrzutnia fotonówek też jest o 3/4 szybsza. A tak pozatym ma mały problem z przetłumaczeniem terminu broni który jest w nowym Sovku: " Antimatter spread emitter " wie ktoś co to jest a tak wogóle to są banki fazerów czy pasy fazerów?

Coen
    Participant

//Tak paczac to kliogon maja potrujna wyrzutni, tak samo sie przeładowywuje a pozwala strzelac naraz 3 torpedam jdnak z tego zrezygnowałem, wic szybkostrzelna czy nie, 1 wyrzutnia jedna torpeda. A ten atimater to Wolf do opisu klas prztumaczył to jako emiter antymateri zas co do fazerów to ja to tumaczyłem jako fazery otworowe (te jak na Entku A i innych okretach z tego okresu wdac, taki otwory w spotku) zas drógi jako pasy fazerów (jak na Entku-D, własciwe na prawe wszystkich od Ambasadora)//

Tazman
    Participant

Widzisz tylko przyjmując warunek 1 wyrzutnia X 1 torpeda bez zwiększania siły torped np. mój Excelsior traci około 50% siły bojowej A taka sfera co ma same disruptory ?Co do długości trwania tur: tu trzeba uruchomić wyobraźnie i po prostu nie przesadzać.P.S. Kończmy pogadane techniczną na tym temacie a ja za chwile rozpocznę następną turę.

Tazman
    Participant

Tu USS Corsair do flotyWłaśnie wyszłem z Warp mam problemy z rdzeniem po wymianie ognia z wrogiem, zajmuję wyznaczoną pozycję. Jestem pod eskortą dwuch zamaskowanych jednostek klingońskich i jednego okrętu federacji.RAPORTOsłony 81% lekkie uszkodzenie poszycia w pobliżu rdzenia Integralność kadłuba 99.7% 100% sprawności bojowej.Pościg jedna sfera Brak danych o uszkodzeniachCzekam na rozkazy.

Anonymous
    Guest

"IKC Valda do Coena. Jestem na wyznaczonej pozycji, rozpoczynam krążenie patrolowe wokół USS Corsair. Sensory dalekiego zasięgu wykrywają zbliżającą się sferę. Czekam na dalsze rozkazy. Wolf out."- Pierwszy - disruptory rozdane?- Tak jest.- Broń biała?- Rozdana.- Załoga, mówi kapitan. Wszyscy wiemy, z czym się nam przyjdzie zmierzyć...Pokażmy Borg, jak walczą Klingoni...Ku chwale Imperium!

Kronos
    Participant

I.K.C Vornak do dowódcy floty.............. melduje przybycie do punktu zbornego, mamy na skanerach zbliżający się okręt BORG.....nasze maskowanie jest nadal aktywne, wszystkie systemy w gotowości bojowej, zajmujemy pozycje u wejścia do pierścienia asteroidów Idy.Zamkniemy drogę odwroty sferze BORGA................. IKC Vornak out...............- sternik , zająć pozycję dogodną do ataku- taktyczny, przygotować się do zdjęcia maskowania na rozkaz i otwarcia ognia.- maszynownia, przygotować transfer max. ilości energii do osłon i broń- myśliwce gotowość do startu- załoga ! mówi kapitan, przygotować się do walki, uzbroić się w broń białą i energetyczną na wypadek abordażu, - kapitanie ! Sfera BORG właśnie wyszła z warp ! odległość 10 mil. km i się zbliża - zameldował taktyczny- Czerwony alarm ! Pełna gotowość bojowa ! - rozkazał kapitanŚwiatła na mostku pociemniały i rozległ się sygnał alarmu............. dowódca IKC Vornak czekał na reakcję głównych sił obronnych rozmieszczonych w pasie asteroidów.................. Sfera zaczęła nieubłaganie zbliżać się do floty..............

Krusty
    Participant

//ciach//

Coen to oznacza że nie moge używać jedno z największych atutów nowego Sovka - szybkostrzelności , dobrze że przynajmniej zostają mi szybko regenujące się adaptujące oslony o zmiennej modulacji - dobre i to. Z tym przetłumaczeniem to mi chodziło nie tylko o nazwe ale także o to jakie możliwością są tej broni i co to wogóle jest, więc jak ktoś wie to niech powie.

Qbah
    Participant

//Widze, ze nikt z was nie widzial, ile te fotonowwki, albo kwantowki, albo polaronowe, ALBO jonowe robia uszkodzen ❗ Powiedzcie mi, jakby to wygladalo, ze statek Borg odpada na salwe z torped z pieciu statkow ❓ Ten wypala piec, ten siedem, Sovek 10 + 3 kwantowki, Coen dwie jonowe Excelsiory tez troche wypluwaja i mamy 30.000.000 uszkodzen (czyli pol oslon Cube'a spadlo, a moja BOJOWA Sfera odchodzi w niepamiec). Zapewne kazdy z was FC ogladal, wiec tam takie serie z fotonowek szly w tego Cube'a, ze hej, a on nadal sie trzymal. Wiec "nasze" fotonowki i inne torpedki robia DUZO uszkodzen (fot -270.000 vs oslony, a jonowa 1.080.000 vs oslony), za to zadziej sie z nich strzela, wiec jest mniej wiecej, jak w swiecie ST. Osobny topic do dyskutowania problemow napotkanych podczas tej "sesji" to dobry pomysl, tutaj tylko sama walka. Moglby ktos zalozyc?? A teraz do walki...//Tu Sfera 666 z 1313:USS Corsair na kursie do pasa asteroidow.Wyszedl z Warp.35% energii reaktora do wiazki holowniczej, przystosowac sie do modulacji fazerow USS Corsair. //Juz raz do mnie strzelal//Skok wewnatrz systemu w celu zniwelowania odleglosci.Wykonac... zoom... ...zoom... //to jest doslownie 1-2 sekundy//USS Corsair w zasiegu emiterow i wiazki holowniczej.Aktywowac wiazke.Emitery 1 do 6 i 12 do 17 ognia.Drony w gotowosci.

Viewing 15 posts - 181 through 195 (of 842 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram