Forum Fantastyka Inne sci-fi i pozostałe gatunki Ulubione seriale animowane

Ulubione seriale animowane

Viewing 10 posts - 61 through 70 (of 70 total)
  • Author
    Participant

Teenage Mutant Ninja Turtles - te "oryginalne" z lat 90-ych... Jezu, jak ja to kochałam...

Q__
    Participant

Dla mnie większym objawieniem były komiksy. Najpierw Archie (wydawane przez Egmont), słabowite pod praktycznie każdym względem, co już wtedy zauważałem, ale niosące całą pulę nowych postaci, znacząco rozszerzające (obraz) uniwersum. Potem, oryginalne, Mirage (te ukazały się nakładem TM-Semic), pokazujące Żółwie na serio, a nawet na mrocznie (choć z domieszką czarnego humoru i czytelnych nawiązań do dzieł Millera).
    Z tym, że nie sięgnąłbym ani po jedne, ani po drugie, gdyby nie w/w serial 🙂 .

Pleiades
    Participant

Dla mnie większym objawieniem były komiksy. Najpierw Archie (wydawane przez Egmont), słabowite pod praktycznie każdym względem, co już wtedy zauważałem, ale niosące całą pulę nowych postaci, znacząco rozszerzające (obraz) uniwersum. Potem, oryginalne, Mirage (te ukazały się nakładem TM-Semic), pokazujące Żółwie na serio, a nawet na mrocznie (choć z domieszką czarnego humoru i czytelnych nawiązań do dzieł Millera).
    Z tym, że nie sięgnąłbym ani po jedne, ani po drugie, gdyby nie w/w serial 🙂 .

Pamiętam jak przez mgłę, że miałam kilka tych komiksów. Chyba tych z TM-Semic, mrocznych. Pamiętam jeden, gdzie była fuzja Shreddera z Krangiem XD
    A serial miał cudowny humor. Angielskiego się przy nim uczyłam, bo oglądało się to na Sky One w oryginalnej wersji językowej. W polskiej TV też leciał, ale nie kupili wszystkich odcinków. Dla mnie TMNT to była uczta, każdego dnia, kiedy to puszczano <3

Q__
    Participant

Pamiętam jeden, gdzie była fuzja Shreddera z Krangiem XD

A, to akurat był egmontowski. TM-Semic były czarno-białe, i nie występował w nich Krang, tylko kilku anonimowych Utromów (retconowanych potem w większości wersji na krangowych rodaków):
    http://www.startrek.pl/forum/index.php?action=vthread&forum=5&topic=3006&page=1#msg249005

Q__
    Participant
    Q__
    Participant

Przypomnienie sporej liczby (ponoć) zapomnianych seriali animowanych:
    https://www.youtube.com/watch?v=hcOovio52dk

Q__
    Participant

Zwiastun filmu "The Venture Bros.: Radiant is the Blood of the Baboon Heart", stanowiącego bezpośrednią kontynuację znanej serii:

Q__
    Participant

Wracając do Muminków - można sobie ich dom uskładać i poskładać 😉 :
    https://www.deagostini.com/pl/modelarstwo/moomin-house

Q__
    Participant

Trailer wyczekiwanej pełnometrażowej animacji "Metalocalpyse: Army of the Doomstar", stanowiącej finał popularnego serialu Adult Swim:

Q__
    Participant

Ujawniony fragment "The Venture Bros.: Radiant is the Blood of the Baboon Heart":

Viewing 10 posts - 61 through 70 (of 70 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram