Forum Fantastyka Inne sci-fi i pozostałe gatunki Ulubione kobiece postacie ze świata sci-fi

Ulubione kobiece postacie ze świata sci-fi

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 66 total)
  • Author
    Participant

E tam. Dla mnie i tak najlepsza pozostaje T'Pol. Zdecydowana to moja faworyta, mociumpaństwo 🙂

Nie znam czlowieka. Kto to? Skad? Co zrobila? 😉

Eviva
    Participant

Serial Star Trek: Entereprise, panno trekkerko .

http://images.wikia.com/memoryalpha/pl/images/e/e0/T

Romek 63
    Participant

A mi się najbardziej podobają Deanna Troi i Hoshi Sato 🙄 :

Dołączona grafika

Dołączona grafika

kotek
    Participant

Serial Star Trek: Entereprise, panno trekkerko .

A.. to dlatego jej nie znam. Ze Star Treka znam tylko filmy, DS9 i teraz zaczelam Voyagera. Jeszcze mi troche zostalo 😉

Ponawiam prosbe o skrobniecie kilku slow o niej 🙂

Zarathos
    Participant

Pierwszy oficer pierwszego okrętu Floty Gwiezdnej z napędem Warp 5. Pochodzi z Vulcana. Co zrobiła? Głównie starała się ładnie wyglądać w obcisłym wdzianku. Poza tym uparcie twierdziła, że podróże w czasie są niemożliwe, mimo, że dookoła niej wszyscy (albo prawie wszyscy) wędrowali w ta i nazad i mieszali w liniach czasowych jak mój kot w szufladzie z wełną. A, starała się ładnie wyglądać prawie bez wdzianka, ale miała konkurencję w postaci Hoshi Sato i Portosa więc nie bardzo jej to wyszło: Click - i domyśl się kto zacz Portos. Topola to ta w środku

Poza tym niczym specjalnym się nie wyróżniła.

Eviva
    Participant

Głos poprzednika odrzucam jako tendencyjny.T'Pol to śliczna, pełna wdzięku Wolkanka, która nie wie o tym, że jest pół-Romulanką (miało to wyjść na jaw dopiero w piątym sezonie). Czasem nie umie sobie poradzić po wolkańsku ze swymi słabościami i nie wie, czemu. Jest lojalnym, odważnym i rozważnym oficerem Gwiezdnej Floty, przy czym ma też znakomitą figurę.

Dalek
    Participant

Na dodatek jest narkomanką, która nie panuje nad emocjami ;P

Eviva
    Participant

Na dodatek jest narkomanką, która nie panuje nad emocjami ;P

Bądź wyrozumiały. Na co dzień z kapitanem Archerem - kto by to wytrzymał i nie zwariował?

kotek
    Participant

Dzieki za wyjasnienie. Widze, ze Enterprise jest znacznie bardziej fascynujacy niz Voyager, ktorego pierwszego sezonu nie moge ''przelknac'' od pol roku. DS9 jakos bardziej mi sie spodobal 😉

Silver Phoenix
    Participant

A tak gwoli przypomnienia - nie każda osoba na tym forum jest z automatu trekkerem (tak naprawdę obecne TSS zajmuje się i SF i fantasy) i niewiedza na temat ST nie powinna być czymś dziwnym :)No, ale to tak offtopic 🙂

Zarathos
    Participant

Właśnie, stary basior ma rację. Ja też się za trekkera (ani trekkie) nie uważam, chociaż wszystkie filmy i seriale widziałem. Można nawet powiedzieć, że im bliżej do jesionki tym bardziej ST nie lubię 😀

Coen
    Participant

Możecie doliczyć i mnie do grona nie-trekerów. Jedyne co mnie trzyma przy tym uniwersum, to Klingoni, którzy (choć nie raz traktowaniu po macoszemu) są jego najlepszym elementemAha, coby nie był całkiem o-t to powiem, że niestety i mnie Topola do gustu nie przypadła. Jest zbyt sztuczna, pod każdym możliwym znaczeniem tego słowa. Z ludzkich kobiet w Entku najbardziej odpowiadała mi ta marines z 3 sezonu, a ogólnie to klingońska inżynier z IKC Sam'raw.

Romek 63
    Participant

Bądź wyrozumiały. Na co dzień z kapitanem Archerem - kto by to wytrzymał i nie zwariował?

Stanowczo protestuję 😀 Archer wcale nie był konfliktowy w kontaktach z załogą i w ogóle :>

Eviva
    Participant

Dzieki za wyjasnienie. Widze, ze Enterprise jest znacznie bardziej fascynujacy niz Voyager, ktorego pierwszego sezonu nie moge ''przelknac'' od pol roku. DS9 jakos bardziej mi sie spodobal 😉

Czy ja wiem? Nie opieraj się na mojej opinii, bo dla mnie to DS9 jest absolutnie nie do strawienia.

Stanowczo protestuję 😀 Archer wcale nie był konfliktowy w kontaktach z załogą i w ogóle :>

Nie chodzi tu wcale o konfliktowość, tylko o działania, pozbawione elementarnej logiki 🙂

Zarathos
    Participant

Archer tak jak Data - miał jedną dobrą stronę. Łapy, łapy, cztery łapy...A, żeby zbyt długi OT nie był i z tematów kobiet z pseudo sci za to w pełni fi wrócić do tych porządnych sci-fi to Sammy, Naki i Akiko z Time of Eve. Chociaż wszystkie kobietki z tego mini serialu były ok. No i sam serial był świetny.Tatiana Wisla z "Last Exile", Ai Tanabe z "Planetes". O, ta ostania jest ekstra. Serial też hard sci-fi w najlepszym tego słowa znaczeniu. BTW, Coen - sądząc po awatarze z niecierpliwością czekasz na ME3. Ciesze się, że nie jestem sam 😀

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 66 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram