Forum Fantastyka Inne sci-fi i pozostałe gatunki Ulubione kobiece postacie ze świata sci-fi

Ulubione kobiece postacie ze świata sci-fi

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 66 total)
  • Author
    Participant

Tymczasem na trek.pl 😉

25 kobiet, ktore wstrzasnely swiatem scifi

Poprawcie mnie jesli sie myle, ale chyba jedyna postacia pokrywajaca sie z naszymi typami jest Starbuck. OK, zgadzam sie, ze zestawienie jest mocno kontrowersyjne. Co tam robi Uhura?

Silver Phoenix
    Participant

Pocałunek z odpowiednią osobą w odpowiednim czasie zapewnił jej miejsce w zestawieniu 🙂 Jakby nie było - był to wstrząs - i nie tylko dla S-F.

Zarathos
    Participant

Jedynymi wstrząśniętymi byli mieszkańcy obu Ameryk (im bardziej na południe tym większy wstrząs). Reszta świata pewnie nawet nie zauważyła.

Reyden
    Participant

Lista mocno pokręcona , co tam robi laska z Transformers do tego wyżej niż Iwanova czy Six ,czy wysoka pozycja Buffy .Zamiast MF dał bym Claudie Black jako Aeryn Sun , do tego Lexa Doig jako Rommie / Andromeda , Trance też by wypadało wrzucić na listę w miejsce choćby tej kukiełki z ostatniego miejsca . Z innych lasek w SF - River z FireFly , wspomniana w komentarzach Jadzia Dax , może też Tasha czy Ro Laren , Shane Vansen z SAAB , Deleen , Lyta Akexander z B5 itp.Co do wątku to będzie trudno .Bez numeracji - Aeryn Sun , Sam Carter , 7 z 9 , Rommie , Jadzia Dax , Lyta Alexander .Do tego kilka kobiet które pojawił się raz czy dwa na ekranie - Ayana i Anise/Freya z SG1 , laska Dr. Jacksona z SG1 - ta co ją za hosta wziął Ozyrys , Deltanka z TMP , Donatra z ST:NEM .

kotek
    Participant

Reyden, zgadzam sie co do Jadzie Dax, ale przede wszystkim na tej liscie powinna tez znalesc sie Kira Neyrs! Hmm... River z Firefly, na pewno interesujaca postac, ale nie wniosla do scifi tego co juz w nim nie bylo. Nic odkrywczego. River dobrze sie zapowiadala, szkoda, ze serial nie dostal zielonego swiatla na drugi sezon.

Silver Phoenix, mnie dalej Uhura nie przekonuje. Jest sympatyczna postacia, ale wybacz, dla mnie scifi to nie Hollywood, nie festiwal pocalunkow 😉

Silver Phoenix
    Participant

Aj, musisz spojrzeć na sprawę z szerszej perspektywy 🙂 Ten buziak jest uważany za pierwszy ekranowy pocałunek czarnoskórej kobiety i białego mężczyzny. Zważywszy na datę emisji (koniec 1968) oraz stosunki, jakie panowały wtedy między Afroamerykanami (poprawny będę, a co :P) oraz białymi - wcale mnie owa pozycja nie dziwi 🙂

Za samą Uhurą jakoś nie przepadam, zaś co do Twoich odczuć - cóż, o gustach się przecież nie dyskutuje 😉

Zarathos
    Participant

Afroamerykanie... ciekawe jak hamburgerowcy mówią na murzyna który nie jest amerykanem i na dodatek pochodzi z kraju raczej nieprzychylnego USA. Nazwiesz takiego afroamerykaninem i pozem o rasizm gotowy :DTakie małe OT.Tak swoją drogą - wydawało mi się, że chodzi o ulubione czy najlepiej napisane/zagrane kobiety, a nie listę lasek z najlepszymi atrybutami 🙂

kotek
    Participant

Hehe, co do atrybutow Uhury sie nie wypowiadam z wiadomych wzgledow. BTW, jak bedzie temat o atrybutach Spocka/Kirka/Bashira/etc, (niepotrzebne skreslic), to dajcie cynk 😉

Dzieki Silver Phoenix za rys historyczny tego, jakby nie bylo, historycznego pocalunku.

Romek 63
    Participant

A ja uważm że najlepsze atrybuty to mają postacie z bajek 😀

http://gadzetomania.pl/2012/01/12/kalendar...ey-pin-up-1/top

Coen
    Participant

Bo papier wszystko przyjmie 🙂 Tak jak Żamboch w Mrocznym Zbawicielu tworzył sado-masochistyczną królową demonów. Wyraźnie napisał, że taki rozmiar biustu, wąskość talii i szerokość bioder była anatomicznie niemożliwa, ale tak ją właśnie opisał a grafik tak ją narysował:)

Cross
    Keymaster

Afroamerykanie... ciekawe jak hamburgerowcy mówią na murzyna który nie jest amerykanem i na dodatek pochodzi z kraju raczej nieprzychylnego USA. Nazwiesz takiego afroamerykaninem i pozem o rasizm gotowy 🙂

To bardzo proste. W Kanadzie np. używa się sformułowania black gentelman 🙂

kotek
    Participant

Panowie, a co myslicie o glownej postaci kobiecej z Matrixa - Trinity?

Cross
    Keymaster

Jeśli Matrix - to tylko Persefona.

Dołączona grafika

kotek
    Participant

Jak moglam nie pomyslec o zjawiskowej Monice Bellucci. Piekna kobieta i do tego kobieta zagadka, zdradza meza i tym samym maci w jego interesach.

Eviva
    Participant

E tam. Dla mnie i tak najlepsza pozostaje T'Pol. Zdecydowana to moja faworyta, mociumpaństwo 🙂

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 66 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram