Forum › Fantastyka › Star Trek › UFP a Romulanie [UWAGA: Spoilery z DS9]
Czy wie ktoś jak wyglądają w tej chwili stosunki dyplomatyczne UFP i Romulanami (Gwiezdne Imperium Romulańskie???)???
Którą "chwilę" masz dokładniej na myśli??
W/g tego co jest pokazane w Nemesisie to chyba zawarlismy(UFP) pokoj
W/g tego co jest pokazane w Nemesisie to chyba zawarlismy(UFP) pokoj
Romulanie pomogli w pokonaniu swojego dyktatora. Swoją drogą dziwię się, że przejęcie władzy w stolicy Imperium Romulanum ( 😛 ) jest takie proste...
Sprawa jest prosta:W Seniacie władza zmienia się szybko 8) Preator nie jest w stanie tak współpracować z przedstawicielami wszystkich "Domów" ( Houses), aby nie podpaść któremuś z nich. Romulanie są bardzo ambitni, a funkcja Preatora to bardzo ambita sprawa. Któż by nie chciał mieć takiej władzy?! 😈 "Władza jest zawsze po stronie tych, kórzy mają więcej Warbirdów i niedokończone sprawy. "Co do stosunków z UFP to do tej pory mieliśmy "truce" zawieszenie broni, teraz USS Titan ma oficialnie zawrzeć pokój. Można się spodziewać zwiększonej wymiany handlowej. Osobiście uważam, że ten pokój to fiasko, które upadnie bardzo szybko. Nie da się przekonać do pokoju rasy, której dzieciom od maleńkości wpaja się nienawiść do ludzi, a Federację kreuje się jako nieudaczników. ( ❓ czy my to skądś znamy ❓ )
I będzie wojna 8) Nie mogę się już doczekać aby znowu skosztować romulańskiej krwi :]
I będzie wojna 8) Nie mogę się już doczekać aby znowu skosztować romulańskiej krwi :]
Jeśli taka zajdzie potrzeba ......
Ale na razie mamy zawieszenie broni i mam nadzieję, że do pokoju dojdzie. Coraz większa ilość wrogów z innych kwadrantów powoli zaczyna zmuszać wszystkie cywilizacje Kwadrantu Alfa do coraz częstszych sojuszy.
SPOILER 7 sezon DS9.
.
.
.
.
.
.
.
.
W jedności siła, gdyby nie sojusz w wojnie z Dominium to byłoby chyba źle, a nawet wtedy dobrze nie szło i gdyby nie nagła zmiana stron Kardasjan mogłoby się skończyć tragicznie.
.
.
.
.
.
.
.
.
Moderator przypomina, że nie wszyscy jeszcze oglądali i nie wszyscy chcą wiedzieć co się dzieje w czasie wojny.
I będzie wojna Nie mogę się już doczekać aby znowu skosztować romulańskiej krwi :]
Chyba smaku romulańskich butów.
Ależ my róznież z nadzieją patrzymy na ewentualne konflikty zbrojne. Jestem zdania iż kiedyś trzeba definitywnie załatwić sprawy Romulańsko Klingońskie. Może kiedyś, w odległym sektorze, rozbłyśnie wspaniała walka. Już to widzę, Valdory, D'Deridexy kontra całe to Klingońkie złomowisko.
Jestem za! (-:
😉
Słuchaj, jedna salwa z takiego okrętu jak Duj'muH (zakładając ze imperator sam chciałby wam pokazać co o was myśli) posłałaby tego twojego Valdore do piachu wiec złom to pozostanie z tych waszych puszek jak się za was weźmiemy.
Jedna salwa z takiego oketu jak Scimitar i Klingoni wyparowują.
We wszystko mniejsze od Vor'cha to by nie trafił a na wszystkim większym o niego nie było by żadnego efektu, zaś jak NV puści salwe to do diabła idą osłony nawet baz gwiezdnych, wiec po scymitarze nie było by co zbierać.
Oooohh. widze jak na was działa przesłanie TREKA.... Ale jak coś to kibicuje Klingonom :twisted:, ale Romulanie wygrają 👿 .
We wszystko mniejsze od Vor'cha to by nie trafił a na wszystkim większym o niego nie było by żadnego efektu, zaś jak NV puści salwe to do diabła idą osłony nawet baz gwiezdnych, wiec po scymitarze nie było by co zbierać.
Hmm, Coen nie przesadzaj :
Uzbrojinie N'V :
2 x disruptor pulowy MK 18 3-strzałowy = ( 65 000 x 2 ) x 3 = 390 000 DMG
18 x MK 12 działa disruptorowe = 20 000 x 18 = 360 000 DMG
8 x wyrzurniew torped fotonowych ( bo nie wiadmomo w końcu czy polaronówki/ionówki istnieją ) = 350 000 DMG
osłony : 2 160 000 TJ
Uzbrojinie Scimitara :
52 x ciezkie disruptory pulsowe = 40 000 DMG na jeden x 52 = 2 080 000
łacznie
27 wyrzutnii torped typ S3 = 300 000 DMG na jedną torpedę
osłony 21 600 000 TJ
wiec Scimitar to by rozniósł N'V , a samymi disruptorami rozniósł by mniejsze jednostki
a co do walki N'V vs. stacja to :
N'V vs. DS9 na jedną salwę to by nie pokonał osłon stacji ( DS 9 ma 32x mocniejsze osłony od Galaxy ) , zas natomiast broń stacjii to by posłała N'v do Sto'Vo'Kor
NV vs. stacja typ 74 ( http://www.ditl.org/ships/hedsb74.htm ) tu to nawet 10 N'V by nie dało rady ( 2 000 pasów fazwerów typ XII , 96 wyrzutnii torped i osłony o mocy prawie 800 000 000 TJ )
NV vs. stacja typ 173 ( http://www.ditl.org/ships/hedsb173.htm ) - tu podabnie jak przy Ds9
N'V vs. stacja typ 375 ( http://www.ditl.org/ships/hedsb375.htm ) - tu tak samo
N'V vs. SpaceDock ( http://www.ditl.org/ships/hedspacedock.htm ) - podobnie jak ze stacją 173