Twój sposób na Dilithium

Viewing 15 posts - 46 through 60 (of 79 total)
  • Author
    Participant

Po prawdzie, jeśli nie skacze się po instancjach w poszukiwaniu wolnej, to i tak połowę tego cooldown'a spędzi się w oczekiwaniu na ponowny start lokacji.

Obcy
    Participant

Cześć!Jako totalny noob (gram od wczoraj) mam typowo lamerskie pytanie: jak się do cholery kpie dilithium w kosmosie? Jak odpalić ten laser górniczy? F nic nie robi....

Match
    Participant

O, ja nic nie słyszałem o kopaniu Dilithium, mógłby ktoś przybliżyć?

Silver Phoenix
    Participant
    Melnikor
    Participant

Po pierwsze:Musisz pobrać misję od Ferengi. Po drugie:Na asteroidzie udajesz się do wyznaczonych stref (kółka na mapie) i tak wykopujesz dilit z okolicznych złóż, po każdym jednym kopaniu idziesz do następnego okręgu i tak w sumie 5 razy.

Piotr
    Keymaster

No widzę, że nawet Match na STOnline.pl newsów nie czyta. ;P

Match
    Participant

Kajam się, dobrze że zerknąłem to jeszcze zdążę po skafander.

lukas19924
    Participant

Witam Wszystkich

Nie zaóważyłem tutaj żadnych porad dot. zarabiania Cryptic Points waluty więc zakładając ten temat mam nadzieję że wypowiecie się jak efektywnie zarabiać.

Propozycji jest kilka ale w moich oczach najbardziej dochodową jest wypełnianie ankiet

Na czym to polega ❓ Już tłumaczę .

Wchodzimy na stronę http://www.perfectworld.com i dokonujemy aktywacji konta uprzednio wpisując swój login i hasło z Stra Trek Online

Na nasz adres e-mail zostanie wysłany mail (może być w spamach) z linkiem aktywacyjnym - klikamy go i aktywacja zostaje zakończona.

Wybieramy zakładkę Earn ZEN i tam ukażą nam się różnego rodzaju ankiety , które wypełniamy otrzymując określoną liczbę ZEN points.

Zamaian ZEN w Cryptic Points wygląda następująco :

100 ZEN = 80 C

Ankiety zajmują max 5 minut i są w miarę dobrze opłacane walutą ZEN.

W krótkim czasie można zarobić sporo ww. waluty by następnie przekształcić ją.

Wybieramy grę na którą mają wpłynąć środki i cieszymy się nagrodą - sprawdziłem - DZIAŁA ❗

W ankietach możecie wpisywać prawdziwe dane lub nie do końca prawdziwe - zawsze przecież MOŻNA wygrać jakąś nagrodę ale na to bym nie liczył ;P

Proponuję również założyć nowe konto e-mail gdyż będzie ono bardzooo zaspamowane i nie dokopiemy się do naszych prywatnych wiadomości 😉

Dodatkowym źródłem zawsze pozostaje zamiana dilitium w Cryptic ale nie zapominajmy o "wąskim gardle" wynoszącym 8000 dil / dzień co daje nam około 25 C / dzień .

Dilitium i tak zarabiamy codzienną grą więc przypominam żeby raz dziennie rafinować je z jednoski dilitium ore na tą , za którą możemy dokonywać zakupów 😉

Mama nadzieję że jak na świerzaka w flocie mogłem pomóc 😉

Pozdrawiam 😀

Odan
    Participant

jak wiadomo do STO ozna sie logowac uzywając kont Cryptic (od poczatku istnienia gry) lub kont Perfect World (od nidawna, po wykupieniu Cryptic przez PW) problem w tym ze trzeba mieć założone konto perfect world dla STO zeby moc korzystać z tej opcji pozyskiwania CP;tak wiem ze mozna założyc nowe konto , zrobic postac 10lvl i poczekać tydzień (takie wymogi) ale to i tak na nic bo w STO nie ma opcji wymiany CP/DILI miedzy postaciami na różnych kontach poza sprzedarzą na dilit exhange wiec osoby majace konta Cryptic nie skorzystaja z tegops. próbowałm sie logować na stronie Perfect World uzywając konta Cryptic i nic z tego, za to zalogowalem sie na stronie Cryptic używając konta PW

Szynszyl
    Participant

Niestety ankiety są kiepskim środkiem na zarabianie C-Points gdyż trudno sie do nich załapać. Darmowa płatna waluta to robota dla cierpliwych, a ankiety ciężko ustrzelić. Chyba lepszym rozwiązaniem jest dylit, to moje osobiste zdanie jako świeżaka .

lukas19924
    Participant

Wypełniałem te ankiety i wypełniałem ... - dali mi ok 700 C za 2 dni roboty przy nich (ale nie jeden dzien po drugim) ale te ankiety nie dosc czesto się odświerzają i jest problem że niektóre są "płatne" czyli ze dostajesz sms'a i musisz wyslac do nich sms'a zwrotnego ze nie chcesz brac udzialu w ich konkursach - Zen mamy w kieszeni i nie musimy placic po ok 10 zł za sms'a - tylko te pare groszy jak za zwyklego sms'a.Minusy to m.in. : trzeba DOKŁADNIE czytac co sie wypełnia (regulamin) bo mozna sie na ładną mine wkopac (widzialem ze zgodnie z prawem mogą wziąć ok 60 zł z telefonu - ale w pore to dostrzeglem ;P ). Kolejnym minusem jest dość zmudna robota i zaspamowana skrzynka (dla tego proponowalem zalozenie nowego maila).Ogólnie nadal polecam ten sposób ale codzienne wchodzenie na te całe ankiety nic nam nie da - raz na tydzien wejsc - strzelic te 10 ankietek (1 h max) i zgarnac te 500 Zen (ok 400 C).Rzecz jasna dil też rafinowac ale slabo to widze z jedną postacią a więcej kont nie chce mi sie robić bo potem wyprowadzać je na odpowiedni poziom ... troche uciążliwe ;PJak usłyszę jakieś nowe sposoby dotyczące zarabiania C to NATYCHMIAST zamieszcze tutaj odpowiednią notkę i na czacie naszej floty też dam cynk ;)Pozdrawiam 🙄

Szynszyl
    Participant

Lukas, takie jedno pytanko jak ty to robisz ze udaje ci sie załapać do badania?? Ja wczoraj wykonałem chyba 4 próby i za każdym razem wyskakiwało iż nie ma dla mnie ankiet :/

Odan
    Participant

najszybszym sposobem na zarabianie CP jest wymiana za dil a najszybszym sposobem zarabiania dil jest PVPa robisz to tak:-zakładasz pvp - Ghost ship i ustawiasz Kills na 5-zapraszasz 1 do (im wiecej osób tym szybciej)- jedna osoba bijąca do czerwonych reszta do niebieskich (ze sciągniętym armorem i shieldem)-powtarzasz taki meczyk 3xza pierwszym razem dostajesz1440 dil (misja dzienna za 3x pvp, raz na 20h)1440 dil (misja dzienna powtarzalna za 3xpvp, )480 dil (misja dzienna KDF za zabicie lub zgon na arenie 10x, raz na 20h) dodatkowo robisz Accolades (za otrzymane dmg jeśli jesteś w blue team, za zadawanie dmg jeśli to ty bijesz, i za zabicie KDF/FED)za każdym następnym razem wykonując tą powtarzalną misje tylko 1440dil, a jak się dobrze zakręcisz to można to w 5 min zrobić (w pół godziny zbierzesz na dzienny limit rafinacji dil)

Smiecho
    Participant

Zastanawiam się nad najszybszym sposobem zdobycia 8k dilithium dziennie po wejściu sezonu 7. W sytuacji, gdy część sposobów wyszła z użycia (naprawianie konsol, areny pvp, B'Tran, usunięcie borgowego złomu z STF), a część otrzymała zupełnie inne wysokości dilu w nagrodę (STF, FA), wydaje się, że trzeba od nowa przemyśleć sposoby zarabiania rudy.Wg mnie dla Klingonów najlepiej będzie:- Pi Canis: Path of the Warrior (2400) + Pi Canis Sortie Alpha (960) + Pi Canis Sortie Bravo (960) = 4320 dil w ok. 30 minut- Lore: 480 dil w ok. 1 minutę- Empire Defense: dowolna frakcja: 1440 dil w ok. 15 minut- Empire Defense: dowolna inna frakcja: 1440 dil w ok. 15 minutCo daje razem 7660 dilu w ponad godzinę. Dodajmy do tego kilka-kilkanascie minut zapasu na przeloty i trochę misji Doff, żeby dobić do 8k dilithium. Zamiast Empire Defense można skoczyć na jakieś kosmiczne STFy, każdy daje teraz 960 dilithium w około 15 minut, co jednak wydaje się gorszym przelicznikiem na minutę. Nie mniej jednak zdobycie 8k rudy w rozsądnym czasie jest wykonalne.Zastanawiam się tylko nad Federacja... Do niedawna STFy przynosiły od 1k do 3k, bo za borgowy złom można było sporo zarobić. Wystarczyło 3-4 misje dziennie (mniej niż 1h), by mieć zapas. A teraz?- Lore: 480 dil w ok. 1 minutę- Explore Strange New Worlds: 1440 dil w ok. 10-20 minut- kontrabanda: 2000 dil w minutęI co dalej? Misje z Eta Eridani, czy od Suraha? STF?Mówiąc wprost mam teraz dylemat. Dilithium jest potrzebne bardziej, niż kiedykolwiek. Kiedyś wydawaliśmy je tylko na zabawki (np. nowe statki albo ciuszki z C-Store), ale teraz jest potrzebne w "normalnej" grze (bazy floty, rozwój reputacji, ambasada). Kiedyś dostawało się je mimochodem, przy okazji np. STFów, a jednocześnie można było bawić się w inne rzeczy (np. polowanie na accolade, czy moja ulubiona dyplomacja). Teraz chętnie pozwiedzałbym Romulusa i okolice, ale jeśli się za to zabiorę, to nie zdobędę dziennego limitu dilu w trakcie tych kilku godzin, które mam wieczorem na zabawę. Jestem w stanie robić moimi postaciami 8k rudy, ale w tym momencie robię tylko to i nie mam czasu na inne rzeczy. Przestaje mi się to podobać...BTW: Nie śmiejcie się, ale pomimo jako takiego stażu w grze jeszcze nigdy nie zrobiłem wszystkich misji od Suraha... 😉

Slawek
    Moderator

W przypadku KDF proponuję zapuszczać wszelkie misje, z których można (choć nie jest to gwarantowane) zdobyć kontrabandę. FED ma ich znacznie mniej, ale zawsze to coś. Samą kontrabandę można natomiast wymienić 5 sztuk za 2000 dilithium co 4h. Zapuścić to dwa razy na dzień - rano i wieczorem - plus jakieś pomniejsze misje doff z zakładki department heads i można z samych doffów wyrobić większość dziennej stawki. Osobiście logując się 1-2 razy dziennie i robiąc tylko department heads potrafię wyciągnąć 800-2500 dilithium z samych misji doff (nie licząc wspomnianej kontrabandy). Szczególnie warto robić misje dające bazowo 50 dilithium, gdyż przy criticalach sumka ta rośnie całkiem pokaźnie. Czasu to wiele nie zajmuje - ot minuta-dwie na kilka kliknięć. Jeśli się posiada dobry zestaw rare i very rare doffów, to efekt może być naprawdę korzystny.

Kontrabandę można też zakupić z exchange, o ile w najbliższym czasie ceny jakoś znacząco nie skoczą. Dla przykładu, latałem sobie wczoraj Tau Dewa Patrol, zrobiłem może ze dwie misje polegające na strzelaniu, a za sprzedany loot dostałem 120k EC, co już by starczyło na +/- 3 kontrabandy z exchange. Gdyby tak na to spojrzeć, to jak najbardziej możesz się zająć innym typem contentu, a i tak zarabiać dilith.

U KDF wspomniane misje doff z rajdami itp. oferują także więźniów, których można wymieniać na 1000 dilithium za 10 sztuk. Podobnie ma się sprawa z Relocate Colonists, które osobiście zapuszczam razem z Resettle (czyli 5 kolonistów do przodu, 5 do tyłu, a w efekcie 500 dilithium w kieszeni, lub 1500 przy criticalu).

A poza tym... daily w Eta Eridani można zrobić w 10min lub mniej. Podobnie daily u Deferi. SB24 zajmuje średnio 5 minut, a zawsze to te 480 dilithium za chwilkę strzelania. Misje typu Klingon Scout Force, Gorn Minefield czy Big Dig nadal posiadają swoje daily - a nuż się znajdzie ekipa na kanale stonline.pl chętna zrobić to szybciej i sprawniej niż pugi? A już za to będzie 2000 dilithium (daily + 480 za samo ukończenie).

Niemniej jednak jeśli zależy Ci na czasie i wypróbowaniu nowego contentu, zamiast na grindzie, to kontrabanda + doffy + wymiana pasażerów/więźniów daje naprawdę pokaźne efekty za parę minut klikania, szczególnie, jeśli nie skupiasz się na altach, a tylko na jednej postaci.

Viewing 15 posts - 46 through 60 (of 79 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram