Twój sposób na Dilithium

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 79 total)
  • Author
    Participant

Ja farmię na stf - elite. Głownie na Infekcie którego nawet jeśli coś idzie nie tak jak powinno się zrobić w 30 min. Za samego infekta dostaje się 1100dil + można złapać coś fajnego.A najlepiej jak się łapie niebieskie części Borga które można w ds9 wymienić na 1000+ dil.

frogern
    Participant

Witam, jako, że niedługo osiągne 40 poziom, a nie mam wystarczającej ilości dilithium na kupno nowego statku (w sumie brakuje mi 90 tysięcy dilithium), mam do Was kilka pytań. 1) Czy jakbym zrobił dodatkowo z 4 konta to mógłbym przesyłać kryształy na głowne konto, postacią którą gram? 2) Czy może istnieje jakaś wymiana dilithium za zwykłe kredyty? 3) A może ktoś byłby zainteresowany mi pożyczyć troche dilithium, oczywiście jeśli jest możliwość wymiany miedzy kontami jak już pytałem w punkcie pierwszym? Też z góry przepraszam za pisownie lecz pisze z telefonu.

Reyden
    Participant

Przy awansie dostajesz za darmo statek , wystarczy porozmawiać z admirałem Quinnem , potem udać się do stoczni .A wyposażenie przenieść ze starego , uzupełniając je wyposażeniem za EC ( kupowanie na exchange ) lub za dilithium . Dilithium możesz przesyłać tylko w obrębie jednego konta - jak w STO zacząłeś grać od 17 stycznia to masz 2 sloty postaci , ja mam 3 .Co prawda teoretycznie można stworzyć na szybko postać - przejść misje wstępne ( walka na Arenie u KDF czy zabawa z Borg po stronie FED ) a potem wyfarmić trochę dilithium - na pewno dostępna jest misja w Akademii , nie wiem co z misją Investigate Officer reports . Ale Cryptic może takie coś uznać za oszukiwanie .

frogern
    Participant

Znaczy się, statek jak osiągnołem 30 poziom czyli na range kapitańską miałem za darmo. Ale czytałem, że na wyższą range czyli po 40 poziomie, chyba jakiegoś niższego admirała czy jakos tak trzeba kupić statek za dilithium.

Reyden
    Participant

Bo tak miało być - przy pierwszych 2 awansach statek za free ale potem się z tego chyba wycofali, ja i kilka innych osób miało awans na Kapitana i też free statek .Dziś awansowałem na RA i kolejny free statek . Cryptic co rusz coś zmienia i przestawia .

ivan
    Participant

wszystkie statki sa darmowe - jedynie na 50 lvl mozna sopbie kupic za cp jeden z 3 okretow .

Reyden
    Participant

Nie wszystkie okręty są darmowe .Zwykłe jednostki są , ale refity już nie - trzeba je kupić za CP .

Dr Bobaz
    Participant

Refity zawsze były płatne, to nic nowego, a konta gold i silver pod tym względem są takie same.

frogern
    Participant

Ok dzieki za wyjaśnienia:-)

Jamjumetley
    Participant

Nie wszystkie okręty są darmowe .

Zwykłe jednostki są , ale refity już nie - trzeba je kupić za CP .

Dlatego zacząłem sobie wczoraj już wymieniać dilithium na Cryptic Points. Kurs chyba już lepszy być nie może. Za jeden punkt chcieli 182 D, więc udało się zebrać około 220 CP. Żeby zmontować sobie wymarzonego Galaxy z odłączanym spodkiem i animatter spread, potrzebuję jeszcze, bagatela, około 2600 CP 😛

Silver Phoenix
    Participant

Refity zawsze były płatne, to nic nowego, a konta gold i silver pod tym względem są takie same.

Nie od zawsze...

Mam Galaxy z odłączanym spodkiem - dostałem go normalnie. Jeden refit był dla każdego darmowy 🙂 Co prawda było to dawno temu, ale... Było 🙂

Edit do postu poniżej:

A fakt 🙂 Zresztą teraz i retrofity są płatne 🙂

Retrofit, refit...

"To Iran czy Irak?" 😉

Piotr
    Keymaster

Mówisz o retroficie. Refity to te +1.

Slawek
    Moderator

Fragment najnowszych Tribble Release Notes:

All warzone missions now have a 30 minute from start time cooldown.

Just sayin'... 😉

Silver Phoenix
    Participant

Dziwne, że dopiero teraz 🙂

Tom
    Participant

Zawsze zostaje pvp 😉

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 79 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram