Forum › Fantastyka › Gry › Stwórz swoje własne państwo!
Ja również się dopisałem - wita was Federacja Domko. 🙂
Ta gra polega tylko na podpisywaniu ustaw ??
I to tylko 2 ustawy na dzień ?
Czy coś jeszcze mozna w niej robić, bo narazie nic innego nie zauważyłem
primo: Zasady gry przewiduja ze mozna miec wiecejniz jedno panstwo, ALE tylko jedno moze byc w ONZ!!!!! Secundo: Istnieje forum gdzuie mozna Roleplayowac rozna inne akcje ( dyplomacje i wojny np, ale tez handel itp. pocztaj)r1
To prawda - gra polega głównie na podejmowaniu decyzji rządu (przed chwilą poparłem legalizację miękkich narkotyków w mojej Republice 😉 ). Podejmując właściwe (lub nie) decyzje obserwujemy jak nasz naród wzrasta. Gra właściwie nie ma celu, po prostu mamy żyć i prosperować.
Większość regionów ma własne fora, gdzie bawią się w role-playing: opisują wojny, akcje dyplomatyczne, polityczne, etc. Wspólna interakcja jest raczej istotą tej gry.
Gra nie zawiera trybu wojennego, więc praktycznie żaden z krajów nie jest zagrożony najazdem (ani nie może w ten sposób ekspandować).
Ja zlikwidowalem wybory i zdelegalizowalem prawa polityczne, po czym wymusilem obecnosc karlow w telenowelach....Wladza absolutna jest wspaniala:)naprawde fajnie sie pogrywa... trza by zrobic forum dla regionu:) r1
Witamy w naszej społeczności. Może zrobimy (tak od next week bo wyjeżdżam) sobie temat dyplomatyczny?
"Grenland Sea Basin
World Factbook Entry: A small region which includes some archipelagos and part of Grenland continent. Almost all of countries in this regions try to make as much good for their citicens as they can. Oh, an I forgot. All of them keeping a fine class armies to make the world a better place to live.... "
Banda militarystów, ot co 🙂
The Confederacy of Malecki Clan
The Confederacy of Malecki Clan is a tiny, environmentally stunning nation, renowned for its compulsory military service. Its hard-nosed, cynical population of 5 million are highly moralistic and fiercely conservative, in the sense that they tend to believe most things should be outlawed. People who have good jobs and work quietly at them are lauded; others are viewed with suspicion.
The enormous government concentrates mainly on Law & Order, although Defence and Healthcare are secondary priorities. The average income tax rate is 28%. A substantial private sector is led by the Trout Farming industry, followed by Book Publishing and Uranium Mining.
Crime -- especially youth-related -- is relatively low, thanks to a well-funded police force. Malecki Clan's national animal is the glonojad, which frolics freely in the nation's many lush forests, and its currency is the samurai.
Sami się przekonajcie.
http://www.nationstates.net/cgi-bin/index....on=malecki_clan
http://www.nationstates.net/cgi-bin/index....nation=beyondia
The Holy Empire of Beyondia
The Holy Empire of Beyondia is a tiny, environmentally stunning nation, renowned for its compulsory military service. Its hard-nosed, cynical population of 5 million are ruled without fear or favor by a psychotic dictator, who outlaws just about everything and refers to the populace as "my little playthings."
It is difficult to tell where the omnipresent, corrupt, moralistic, socially-minded government stops and the rest of society begins, but it juggles the competing demands of Religion & Spirituality, Law & Order, and Healthcare. The average income tax rate is 58%, and even higher for the wealthy. Private enterprise is illegal, but for those in the know there is a slick and highly efficient black market in Gambling.
Crime -- especially youth-related -- is totally unknown, thanks to a well-funded police force. Beyondia's national animal is the kangaroo, which frolics freely in the nation's many lush forests, and its currency is the siano.
Witajcie ponownie. Utworzyłem Region dla Graczy Excelsiora C i nie tylko ( zaproszeni są wszyscy ). Region się nazywa USS Excelsior. W sumie zorganizowałem region na kształt Okrętu ( struktura jak na okręcie ). Zapraszam do przeprowadzek do niego.
"Grenland Sea Basin
Banda militarystów, ot co 🙂
[post="29696"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
Tak bywa 🙂 Jeżeli państwo jest małe to czemu nie ma się bronić 😀 takie były założenia....
Tworzenie nowych malutkich regionów ma niewielki sens. Bo gra jest tak minimalna, że tylko ciekawe relacje między państwami mogą utrzymać gracza dłużej niż przez 2 tygodnie. A o to ciężko, skoro np. na forum GSB wiadomość pojawia się średnio co 2-3 dni, a ostatnio sam ze sobą rozmawiałem.W większych regionach jest większy odsetek ludzi, którzy stawiają na odgrywanie roli swojego rządu, zakładanie ambasad i podpisywanie umów międzynarodowych. Poza tym poruszanie się w międzynarodowym środowisku, nawet ze średnią znajomością języka, jest całkiem ciekawe.
No z takim podejściem waszym to nawet nie ma mowy o rozbudowie regionu. Boicie się stworzyć coś sami? Ja dałem fundamenty. Dołóżcie cegłę do nowego regionu trekowego w NS.