Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Strategia Trekowa

Strategia Trekowa

Viewing 5 posts - 16 through 20 (of 20 total)
  • Author
    Participant

Dobra ja się zgłaszam na Federacje.Tylko mi to tak bardziej szczegółowo wytłumaczcie.

fluor
    Keymaster

gra znana też jako "starcie księgowych" 😉

fluor
    Keymaster

W ramach reklamy gry zapraszam do odwiedzania strony Klingońskiej Agencji Prasowej, na której można poznać klingoński punkt widzenia na wydarzenia z gry i nie tylko.

Yoko Hino
    Participant

Jako że wykruszyło się z różnych powodów kilka osób, przydaliby się nowi przywódcy państw.

Obecnie jest 4 stałych graczy. (Klingoni, Cardasianie, Federacja i Dominium)

Ponad 260 różnej wielkości państw NPCów o różnym nastawieniu i możliwościach, na 14400 sektorowej mapie.

Każdy z graczy jest niepodzielnym władcą swojego państwa, który może dowolnie w ramach umożliwiającej mu to ekonomii rozbudowywać swoje państwo. To gracze tworzą politykę swojego państwa.

Państwa które mogę zaproponować do przejęcia i prowadzenia:

-Hydranie

-Krenim

-Breen

-Son'a

-ISC (Interstellar Concordium)

To są państwa duże i na poziomie państw aktualnych graczy. Inną opcją którą mogę zaproponować, jest ewentualne stworzenie takiego państwa od nowa, co pozwala wcielić swoją wizje rozwoju. Niemniej trzeba pamiętać że dane państwo prowadziło do tej pory (obecnie jest 46 tura) swoją politykę i przejmuje się tego państwa zarówno przyjaciół jak i wrogów.

Ostatecznie też można przejąć i rozbudować też Państwa co poniżej:

-Gorn

-Lyran

-Kzinti

Możliwości rozwoju dla wszystkich państw są takie same, jedynie różnią się statystyki okrętów. Każdy okręt jest niepowtarzalny. Ale są one wyważone, np: mniejszy i słabszy okręt po prostu taniej i szybciej się buduje niż większy i silniejszy. Ciekawych jak wygląda gra zapraszam do poczytania Klingońskiej Agencji Prasowej. 🙂

Średnio jedną turę robimy co 2-4 tygodnie, więc jest to gra na dłużej.

Założyłem informacyjne forum gry, są na nim aktualne zasady, konstrukcje, ceny itp. Generalnie więcej informacji jak gra wygląda w praktyce.

http://www.gfrpg.fora.pl/star-trek-panstewka,2/

Zainteresowani proszeni o kontakt najlepiej przez PW.

fluor
    Keymaster

Polecam, ale to naprawdę gra dla cierpliwych i wytrwałych 🙂

Viewing 5 posts - 16 through 20 (of 20 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram