Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Strategia Trekowa

Strategia Trekowa

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 20 total)
  • Author
    Participant

Witam

Szukam chętnych do gry w strategie polityczno wojenną w realiach świata star treka.

Gracz kieruje całym państwem, może sam stworzyć od podstaw gospodarkę wybranego państwa, umieścić go na mapie itp. W czasie rozgrywki decyduje o polityce, operacjach wywiadu, buduje flotę oraz rozbudowuje państwo i szuka nowych źródeł zysku, itp.

(potrzebni gracze dla: Cardasian, Breen, Ferengi oraz Son’a (reszta obsadzona))

Gra toczy się turowo - pbem, 1 tura = tydzień, gracz ma rozpiske państwa z mapą państwa oraz odkrytych przestrzeni. Uwaga gra może trwać nawet z pół roku

(tyle trwała poprzednia edycja) i dlatego szukam wytrwałych zawodników.

Rozpiska jest w excelu, tak jak mapa podzielona na sektory, tura sprowadza się do uzupełnienia exela o zmiany w państwie oraz wpisania rozkazów na daną turę.

Wstępne wyjaśnienie zasad i zależności oraz cennik można pobrać w formacie xls z adresu:

http://yokohino.w.interia.pl/startrek/Pomoc.xls

Zainteresowanych proszę o kontakt pod: yokohino@interia.pl

chatI
    Participant

bylbym chetny na kardachow, tylko musze sobie excela zainstalowac 😛

Reyden
    Participant

Ja się pisze na Breen albo Son'a ; zaraz wyslę zgłoszenie .

Coen
    Participant

Reyden tylko tym razem gra a nie tylko zgłaszaj chęci. Bo poprzednio też zgłosiłes sie do gry Romkami i nic z tego nie wyszło. Z teraz ponoc też dostałes tylko rozpiske i tyle o Tobie MG słyszał...

Yoko Hino
    Participant

Pilnie poszukiwany gracz, któremu nie obce będzie gromadzenie majątku do grania Ferengi. Reszta obsadzona.

fluor
    Keymaster

Czy można gdzieś podejrzeć jak wygląda taka rozgrywka?

Yoko Hino
    Participant

fluor ->Zapodaj mi maila na mojego. yokohino@interia.plTo wysle karte panstwa jednego z graczy (z poprzedniej edycji).

fluor
    Keymaster

Zgłaszam się do gry, o ile są wolne miejsca... 🙂 co prawda z postów wynika, że zostali tylko Ferengi, ale nie dbam o to - podobno chciwość jest wieczna 🙂

Reyden
    Participant

pierwotnie zostali tylko Ferengi , ale ostatnio cos się gracze wykruszyli i tylko Klingonii i Son'a są zajęci , reszta jest wolna .

Eric Keitel
    Participant

Można się na federacje zgłosić? :]

O`mus
    Participant

A można wiedzieć jakie rasy do tej reszty się zaliczają??

Coen
    Participant

Cardi z tego co wiem też sa zajęci

Yoko Hino
    Participant

W tej chwili po przetasowaniu zajęci są Klingoni i Sona, bo ich mam państwa.Wolni zostali:FederacjaRomulanieCardasianieBreennatomiast Ferengi zostaną NPC Kto kim jest chętny zagrać proszę na maila lub gg: 3968334.

fluor
    Keymaster

Federaści wszystkich krajów... eee... :> Pod moją opieką Federacja nie zginie zbyt szybko (oby :D) . I pomyśleć, że prawie mogłem być Ferengi ;P

Yoko Hino
    Participant

WitamZamiast zakładać nowy temat odkopie ten.Obecnie trwa nowa edycja gry, z 6 początkowych graczy 2 się wykruszyła, tym samym kilka kluczowych państw zostało bez graczy.Tak jak pisałem prawie 5 lat temu gracz kieruje państwem, zmieniły się za to zasady, mapa itp. Najbliższym odpowiednikiem gry byłby Birth of the Federation, z tym że tutaj gracz używa do gry wyłącznie Excela.Obecny obszar gry to ponad 14400 sektorów, około 200 państw NPC o różnej wielkości i nastawieniu. Na obecną 12 turę zajęci są:Cardasianie - KatiaDominium ? O?musKlingoni - FluorBreen - MoreuszWolni: Federacja i Romulanie, możliwa jest też gra Sona.Kontakt jak w poprzednich postach.Mała poprawka, mail yokohino@interia.pl nie działa, pisać na tlen.pl

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 20 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram