Forum Fantastyka Inne sci-fi i pozostałe gatunki Starship Troopers a.k.a Żołnierze Kosmosu

Starship Troopers a.k.a Żołnierze Kosmosu

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 47 total)
  • Author
    Participant

Dla zainteresowanych obejżeniem drugiej części "Żołnierzy kosmosu" mam nowine; w piątek 26.02.2010 o godzinie 22:00 ma być na Polsacie dwujka.

cinus
    Participant

Już trójka była. Film imo... no, ogląda się fajnie. Nic więcej.

I. Thorne
    Participant

Zobaczymy, zobaczymy i sie o 2 wypowiemy. Jak kiedyś czytałem az tak dużej kasy jak na 1 nie wydali...Częśc pierwsza była bardzo dobra, propaganda rządzi (dla tych scenek warto zobaczyć film), choć co mnie najbardziej wkurza to bezsens walk.Dlaczego?Gdzie podziały się bombowce (tylko raz pokazali samoloty), czołgi, działa, miny i inne fajne urządzenia zagłady? Tylko piechota i ich karabinki. No mobina była, ale smiertelnbośc duża. No i ja tam bym bombardował wszystko z orbity, a potem dopiero wysyłał wojsko...Interesuje mnie też jak robaki sie pzenosza na inne planety? Podobno wystrzeliwywują asteroidy z jajami, ale one chyba latami sobie lecą bo silników warp chyba nie mają :> Zresztą ja bym zrobił porządną kwarantannę i palił planety, palił, palił i oczywiście bombardował z orbity i palił 😀

cinus
    Participant

Chyba w dwójce właśnie jest pokazane takie bombardowanie z orbity. Zresztą w jedynce też było, a straty znaczne.

I. Thorne
    Participant

Jeśli chodzi co i inwazję na Klandethu to tam z orbity nikt nie strzelał, raczej strzelano na orbitę. Po prostu kosmiczna inwazja w Normandii 😀

Pitmistrz
    Participant

Jak obejrzycie dwójkę to się załamiecie jest koszmarna.A klimat jedynki straciła bezpowrotnie.

Eviva
    Participant

Dla zainteresowanych obejżeniem drugiej części "Żołnierzy kosmosu" mam nowine; w piątek 26.02.2010 o godzinie 22:00 ma być na Polsacie dwujka.

Taż wiem,, nagrywarka już zwarta i gotowa.

Galactica
    Participant

I. ThorneJeżeli trójke oglądałeś to może przypomni ci się bomba Q. No i Grabieżca oczywiście. Jak ktoś nie wie co to bomba Q to śpiesze z wyjaśnieniami.Q rozkłada planety na czynniki pierwsze tak jak Gwiazda Śmierci z SW tylko ładniej to wygląda 😀

Silver Phoenix
    Participant

Jak obejrzycie dwójkę to się załamiecie jest koszmarna.

A klimat jedynki straciła bezpowrotnie.

Tam, gadanie... 😉 Wcale nie jest tak tragicznie, ja to traktowałem raczej jako komedię 😉 Wtedy da się to oglądać. A po dwóch piwach - hoho...

(tylko wiecie...Mocnych... Inaczej zagięcie postrzegania fabuły nie działa tak, jak powinno... Oczywiście uwaga skierowana do pełnoletnich 😉 )

Trójka jest jednak IMO lepsza.

Galactica
    Participant

Przyznam szczerze, że nie wiem co powiedzieć na temat dwójki. Jest taka oooo i nie dorasta do pięt jedynce i trójce. Chociaż taktyka robali mi się spodobała 😀 . No i oczywiście rozwaliły mnie te karabuny żołnierzy 😀

The D
    Participant

Właśnie wyczytałem (W marcowym numerze Nowej Fantastyki), że popełniono jeszcze animowany serial pod tytułem "Roughnecks: Starship Troopers Chronicles". Ktoś to może widział, albo wie, czy warto się za tym porozglądać?

Dragon
    Participant

Właśnie wyczytałem (W marcowym numerze Nowej Fantastyki), że popełniono jeszcze animowany serial pod tytułem "Roughnecks: Starship Troopers Chronicles". Ktoś to może widział, albo wie, czy warto się za tym porozglądać?

Nazywa się to Roughnecks: Starship Troopers Cronicles:

http://en.wikipedia.org/wiki/Roughnecks:_S...pers_Chronicles tu do poczytania.

Po kilku odcinkach dałem sobie spokój, teoretycznie bliższe książki, ale ani dobre jak książka i ani dobre jak film, kiedyś widziałem na YT, jakby ci się nudziło to możesz sprawdzić.

Galactica
    Participant

Wczoraj skończyłem czytać książkę. Książka no wiadomo jak zwykle lepsza niż film. Oglądałem też przy okazji jedynkę. Oczywiście twórcy dodali romansidło choć go nie powinno być. Polecam książkę kto nie czytał.

sjurek102
    Participant

A mi się wydaje że są trzy części - Żołnierze z kosmosu.

Diabeu
    Participant

No są, jedynka bardzo fajna, dwójka megaciulowa a trójka to jedna wielka parodia, ale też żałosna.

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 47 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram