Forum Fantastyka Star Trek Stare odcinki

Stare odcinki

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 31 total)
  • Author
    Participant

Bo widz tego oczekuje? Ale takich czasów doczekaliśmy, że widz jest tylko słupkiem oglądalności. Ważne, żeby nazwę Vizira, Actimela i Whiskasa było wyraźnie słychać w przerwie.

Tom
    Participant

[parsk]Jakby widzowi się nie podobało, to by nie oglądał. Słyszałem tylko o jednym proteście w sprawie złego tłumaczenia i został on wyśmiany na antenie.

Cross
    Keymaster

Bo nikt nie wierzy w sens protestu.

Eviva
    Participant

Mimo wszystko wolę oglądac z tłumaczeniem niż bez. I tak samo nie kupie sezonu w oryginale, a tu mi kaktus wyrośnie, gdy Treka w odcinkach wydadza oficjalnie z polskim tłumaczeniem, choćby z napisami.

StarDust
    Participant

Napisy byłyby najlepsze...

Eviva
    Participant

Napisy byłyby najlepsze...

Tak, dla kogoś z dobrymi oczami. Ale na przykład moja mama jest po wylewie prawie niewidoma, angielskiego nie zna, to jak - nie zasługuje na choć odrobinę Treka?

Lo'Rel
    Participant

nie zasługuje na choć odrobinę Treka?

Szczęśliwie wszystkie Treki emitowane w Polsce są z lektorem 🙂

Tom, to oczywiście było trochę z przekąsem.

The D
    Participant

[parsk]

Jakby widzowi się nie podobało, to by nie oglądał. Słyszałem tylko o jednym proteście w sprawie złego tłumaczenia i został on wyśmiany na antenie.

Wymagający widzowie i tak oglądają piraty z napisami. To jest takie sprzężenie zwrotne - ludzie sięgają do piratów bo w TV nie ma nowości i są słabe tłumaczenia, a stacjom nie opłaca się łdować kasy w lepszych tłumaczy i nowe seriale bo potencjalni widzowie i tak już TV nie oglądają.

A z tym protestem to nie wiem o jakim słyszałeś, ale jak jedna fanka treka napisała do TVN-u list w sprawie tłumaczeń to sam Walter na antenie czytał. Widziałem to nagranie na sieci kilka lat temu, ale już nie pamiętam gdzie - może to jasna strona Petera była.

Reyden
    Participant

@Lo'rel Nie wszystkie treki były/są emitowane z lektorem , przynajmniej do końca .Voyagera skończyli na 4 sezonie , w czasach kiedy leciał na C+ więcej chyba nie było albo 5 sezon był dopiero emitowany w USA , TV4 chyba bazowało na tłumaczeniach z C+ . I też chyba pokazali Voya do 4 sezonu .@ The D I kółko się zamyka - ludzie ściągają dobre seriale z sieci bo włodarze Polstatu , TVN czy TVP wolą puszczać Modę Na S , M jak Mdłość czy inne debilne seriale zamiast zakupić dobre seriale z zachodu .Owszem początkowo może im się to mało zwracać ale zamiast poczekać więcej oglądalności zdejmują serial po kilku odcinach , do tego puszczając go w zabójczych godzinach po północy albo we wczesnych godzinach porannych .Co prawda są stacje takie jak AXN co ratuje trochę sytuację .

Eviva
    Participant

Trochę, to dobre określenie. Bardzo troche. DS9 przerwali po trzecim sezonie, B5 tez - nie się gonią z taka łachą.

Lo'Rel
    Participant

Reyden, miałem na myśli wszystkie Treki które emitowali, nie wszystkie w ogóle. Pomijając Voyagera z dubingiem na C+, to chyba reszta była z lektorem.

Dalek
    Participant

Na polsacie 2 ds9 było do 5 sezonu włącznie afair.Wolą puszczać Modę Na S , M jak Mdłość bo więcej na nich zarabiają, deal with it.

r_ADM
    Participant

Tak sie ogladacie na te telewizje a to jest przeciez przestarzaly kanal dystrybucji. My jak zwykle jestesmy 100 lat za murzynami, ale przyszloscia czy wlasciwie terazniejszoscia sa serwisy typu hulu czy netflix. Co ciekawsze ceny za dostep premium w takim hulu sa smieszne nawet jak na polskie warunki.

Dalek
    Participant

Cena wejścia i ryzyko dla polskiego przedsiębiorcy są za duże. A komu z zagranicy by się chciało licencje dla kilku tysięcy Polaków kupować, tłumaczyć, stawiać serwery w okolicy, kiedy walczą wciąż o swój rynek na którym są jeszcze miliony potencjalnych konsumentów. Nadzieja w polskich telewizjach, które robią swoje playery typu ipla/tvn player. Na razie mają tam tylko swoją zawartość, jak zacznie im się to zwracać to pewno pomyślą co dalej.

The D
    Participant

Tak sie ogladacie na te telewizje a to jest przeciez przestarzaly kanal dystrybucji. My jak zwykle jestesmy 100 lat za murzynami, ale przyszloscia czy wlasciwie terazniejszoscia sa serwisy typu hulu czy netflix. Co ciekawsze ceny za dostep premium w takim hulu sa smieszne nawet jak na polskie warunki.

Przyszłość albo i nie. Póki co nawet w USA przychody ze streamingu to dla stacji jak wydatki na waciki. Jak się przestaną abonamenty sprzedawać to SyFy czy HBO przestaną kręcić seriale. Ale dobrze, że ktoś wpadł na pomysł, że można piratom trochę kasy urwać, bo skoro ludzie są skłonni płacić za abonamenty na megaupload czy innym rapidshare to i na hulu zapłacą.

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 31 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram